Helg!

Äntligen vart det helg!! Eller ja jag ska jobba liiite extra i helgen men jag kommer även njuta av min ledighet. Igår kom det snö igen tyvärr... På dagen töar det bort och på natten fryser det på och blir ishalt. Kunde knappt gå imorse då det var så halt.. Jaja vi kan inte göra någonting år Moder Natur. 

Igår jobbade jag kväll så jag passade på att rida Precious lite. Håller mig ännu till ridhuset då det känns säkrare för tillfället och sen är hon ju öm om hovarna när vi går på grusvägar. Möjligtvis får jag sko henne nästa gång hovslagaren kommer annars kommer vi inte ut i skogen. Min lilla dam skötte sig kanon igår. Hon vart väldigt pigg vilket inte är så konstigt med tanke på vädret. Men hon gjorde absolut inget dumt trots att hon var som en kanonkula haha *peppar peppar*. 

Började med skrittarbete. Brukar värma upp genom att skritta fram ett dressyrprogram. På så sätt får vi in raka spår och böjda spår samtidigt som det blir variation så hon inte tröttnar. Det blir mest skritt nu i början för jag vill att hon ska kännas stabil och säker. Tidigare var hon väldigt vinglig på raka spår och jag fick korrigera hela tiden. Nu behövs det inte lika mycket och hon gör verkligen framsteg. Tänk första gången jag tömkörde henne och styrde ifrån spåret hehe stackarn var så osäker och vinglig och visste inte vart hon skulle.

Det är detta som är charmen att arbeta med unghästar. Man följer deras utveckling och man lär så otroligt mycket dels om hästar och utbildning men även om sig själv. Jag har ju tvivlat ett par gånger på vad jag har gett mig in i genom att köpa en unghäst. Men aldrig för en sekund har jag ångrat att jag köpte henne. Jag är väldigt nöjd och lycklig över mitt köp och jag har hittat en bästa vän som jag ska dela resten av hennes liv med. Många köper unghästar för att träna och utbilda dem och sedan sälja vidare. Det är rätt många som frågat mig om jag inte ska göra det. Visst är det ett bra sätt att tjäna pengar på och man lär sig säkert otroligt mycket. Men nej, det är inte för mig. Jag fäster mig väldigt snabbt och skulle inte ha hjärta att se hästarna som ett objekt. Jag kan tycka att folk som utbildar och sedan säljer vidare är ute efter pengar, inte alla såklart. På så sätt blir hästarna mer ett objekt som man tjänar pengar på. Jag har köpt Precious för att jag vill utvecklas tillsammans med henne och uppleva roliga och oförglömliga upplevelser med henne. Jag skulle inte få för mig att sälja henne för att tjäna pengar då det faktiskt inte finns någon summa i världen som kan köpa loss henne ifrån mig.

Nu blev det ett lite blandat inlägg hahah. Imorgon är detäven ridlektion för min del och det innebär även hästbyte. Ska bli spännande och se vilken springare som ska få stå ut med mig ;) Såklart har jag mina förhoppningar *håller tummarna*


Skulle aldrig byta bort detta... <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0