Min prinsessa!

Jag måste bara skryta lite om hur duktig min tjej var i måndags. Eftersom det är sportlov så har även ridskolan lov och jag hade insläppeti måndags så jag tyckte det passade perfekt att åka ut på kvällen och rida och sedan släppa in hästarna. Jag fick för mig att det inte skulle vara så mycket folk och att vi kunde ta ett pass i ridhuset. Det fick jag äta upp hehe. När vi kom till ridhuset var det redan två ekipage där. En hade precis kommit och den andra hade byggt fram hinder och hoppade med bland annat vattenmatta. Sedan kom det även två ekipage till så vi var sammanlagt 5st i ridhuset. Herregud, tänkte jag... hur skulle detta gå. Jag började att gå runt lite med Precious för hon var ju så himla nyfiken. Vattenmattan skulle hon inspektera först. Sedan var det en islänning där som var skäck som var väldigt rolig att stå och stirra på hehe. När hon fått titta runt lite så kände jag att det var dags att hoppa upp. Hon har ju bara varit själv i ridhuset innan men jag kände att det var värt att prova. Jag menar skulle det vara något så kan man bara hoppa av.
Väl uppe på ryggen så är hon pigg och alert som vanligt. Vi red i 20 minuter som jag gör nu i början och hon skötte sig exemplariskt. Vi delade upp oss på något sätt på två volter och jag skrittade mestadels med henne och tränade på halt, backa, framdelsvändning osv. Hon kändes så himla lugn och fin så vi provade lite trav också. Det gick superbra och hon travade på i sin takt. Hon var fullt koncentrerad på mig och det kändes verkligen som om att hon och jag var i en bubbla tillsammans och resten runt omkring fanns liksom inte. Jag hade inte så stora förväntningar på henne eftersom vi bara ridit ensamma innan och att sedan vara 5 ekipage på en och samma gång är en omställning. Det är annorlunda ljud och nya hästar som hon inte känner, så jag menar det är ju nästan bäddat för att det inte ska gå lysande. Men hon skötte sig så bra! Jag har levt på den känslan i ett par dagar nu hehe. Imorgon ska jag upp på ryggen igen, hoppas det går lika bra!

Bild från i höstas hahah!
 

Helg!

Äntligen vart det helg!! Eller ja jag ska jobba liiite extra i helgen men jag kommer även njuta av min ledighet. Igår kom det snö igen tyvärr... På dagen töar det bort och på natten fryser det på och blir ishalt. Kunde knappt gå imorse då det var så halt.. Jaja vi kan inte göra någonting år Moder Natur. 

Igår jobbade jag kväll så jag passade på att rida Precious lite. Håller mig ännu till ridhuset då det känns säkrare för tillfället och sen är hon ju öm om hovarna när vi går på grusvägar. Möjligtvis får jag sko henne nästa gång hovslagaren kommer annars kommer vi inte ut i skogen. Min lilla dam skötte sig kanon igår. Hon vart väldigt pigg vilket inte är så konstigt med tanke på vädret. Men hon gjorde absolut inget dumt trots att hon var som en kanonkula haha *peppar peppar*. 

Började med skrittarbete. Brukar värma upp genom att skritta fram ett dressyrprogram. På så sätt får vi in raka spår och böjda spår samtidigt som det blir variation så hon inte tröttnar. Det blir mest skritt nu i början för jag vill att hon ska kännas stabil och säker. Tidigare var hon väldigt vinglig på raka spår och jag fick korrigera hela tiden. Nu behövs det inte lika mycket och hon gör verkligen framsteg. Tänk första gången jag tömkörde henne och styrde ifrån spåret hehe stackarn var så osäker och vinglig och visste inte vart hon skulle.

Det är detta som är charmen att arbeta med unghästar. Man följer deras utveckling och man lär så otroligt mycket dels om hästar och utbildning men även om sig själv. Jag har ju tvivlat ett par gånger på vad jag har gett mig in i genom att köpa en unghäst. Men aldrig för en sekund har jag ångrat att jag köpte henne. Jag är väldigt nöjd och lycklig över mitt köp och jag har hittat en bästa vän som jag ska dela resten av hennes liv med. Många köper unghästar för att träna och utbilda dem och sedan sälja vidare. Det är rätt många som frågat mig om jag inte ska göra det. Visst är det ett bra sätt att tjäna pengar på och man lär sig säkert otroligt mycket. Men nej, det är inte för mig. Jag fäster mig väldigt snabbt och skulle inte ha hjärta att se hästarna som ett objekt. Jag kan tycka att folk som utbildar och sedan säljer vidare är ute efter pengar, inte alla såklart. På så sätt blir hästarna mer ett objekt som man tjänar pengar på. Jag har köpt Precious för att jag vill utvecklas tillsammans med henne och uppleva roliga och oförglömliga upplevelser med henne. Jag skulle inte få för mig att sälja henne för att tjäna pengar då det faktiskt inte finns någon summa i världen som kan köpa loss henne ifrån mig.

Nu blev det ett lite blandat inlägg hahah. Imorgon är detäven ridlektion för min del och det innebär även hästbyte. Ska bli spännande och se vilken springare som ska få stå ut med mig ;) Såklart har jag mina förhoppningar *håller tummarna*


Skulle aldrig byta bort detta... <3
 

75år!

I helgen fyllde min farmor 75 år och vi var där och firade henne. Det bjöds på god mat, tårta och trevligt sällskap. När vi även var där allihopa passade jag på att ta med kameran och fotografera hela familjen <3
 
 

Film!

Lovade att jag skulle lägga upp filmen ifrån när jag red henne för första gången ensam. Dock är den inte så bra eftersom jag ställde mobilen på ett ställe så jag fick inte med allt. Idag hade jag med mig Laszlo som kunde filma, så jag tänkte att jag kunde visa filmen ifrån idag istället. Idag tog vi även vår första galopp tillsammans. Tyvärr fick Laszlo bara vänstergaloppen på film men det är bättre än inget. Högergaloppen tog hon först och herregud vilken lycka efteråt hahah. Känns så sjukt kul att det går så bra och jag blir bara mer och mer stolt över Precious som är en stjärna i mina ögon!
Fick bli lite dunkadunka musik för att inte höra våra röster allt för mycket ;)
 
 

Uppe igen

Idag var jag ledig så jag passade på att rida min prinsessa igen. Det var lite blåsigt så ridhuset lät en del så jag var lite orolig att hon skulle vara rädd. Men hon tittade bara lite och sen inget mer. Hoppade upp och skrittade för det mesta. Vi tränar mycket på att svänga då det kan vara lite trögt emellan åt hehe. Dock är hon jätteduktig på halt. Mot slutet travade vi en del och provade då att göra halt ifrån trav. Hon tvärnitade och det var jag inte beredd på hehe. Jag tappade balansen lite men blev bara framåtlutad som tur var. Herregud tänk om jag ahde flygit fram på halsen och skrämt stackar hehe. Men det gjorde jag inte. Hon var jätteduktig och jag är så glad och stolt över henne!
 
 6 år sedan

6 år går fort... 
 
 

Första gången!

Efter clinicen i söndags fick jag bannimej lite självförtroende och bestämde mig igår för att rida Precious, utan ledare. Eller ja utan någon alls förvi har helt själva uups hehe. Först byggde jag upp en liten ruta med hinderstöd och band för att hon inte skulle kunna ta sig ut. Där hoppade jag upp och skrittade runt på henne för att känna lite hur hon kändes. Det kändes bra men det var alldeles för lite plats hehe. Tog väck rutan och hoppade upp och red runt i ridhuset. Herregud vilken lycka haha! Jag travade och skrittade runt med henne och hon vart så snäll och gjorde det jag bad om. Ingen kan förstå hur lycklig man blir av att sitta och rida runt på sin egna häst för första gången ensam, helt magiskt! Jag filmade även under tiden så jag funderar på att lägga upp film här sen så får ni se. Tills dess får ni klara er med en bild.
 
 

RSS 2.0