Uppe på ryggen!

En liten snabb uppdatering om Milton. Igår när Milton kom hem hade jag förväntat mig en pigg liten vovve eftersom de sa att han piggnat till. Milton låg och sov hela dagen igår med så jag förstår inte hur de kan säga att han var pigg. Åt med halvkass aptit och lämnade mat vilket han aldrig gör. Drack gjorde han inte heller så provade att blanda vatten med lite vaniljsås och då drack han lite heheh. En annan sak som gjorde oss oroliga var att han dreglade mycket när han låg och sov och det gör han ju aldrig. Hela ansiktet vart helt blött.
Idag har han piggnat till rejält. Han äter med mycket god aptit och har druckit lite bättre. Han har börjat att leka och busa med Glittra som de brukar göra. Han är vaken mer men sover en hel del ändå och det är kanske inte så konstigt. Han har heller inte dreglat som innan. Skönt att det får åt rätt håll!


Jag har glömt att skriva att jag har varit uppe på Precious rygg dör allra första gången i fredags. Eftersom dt gick så bra sist med sadelträningen så tänkte jag att om det kändes lika bra så skulle jag prova att hänga på henne. Jag var sjukt nervös om jag ska vara ärlig haha. Som tur var hade jag Anna som stöd och hjälp. Hon stod och höll i Precious ifall hon skulle bli rädd. Hängde mig över Precious rygg och hon bara stod stilla. Anna hade med godis och berömde henne under tiden. Jag hoppade ner några gånger och hängde mig sedan över ryggen igen ifrån båda hållen. Hon brydde sig inte särskilt mycket utan var mer intresserad av vad Anna hade i fickan hehe. Hon gick även åt sidan och då kände jag bara ojojoj, men sen stannade hon snällt och stod still. Jag är så stolt över min pingla och hoppas att detta håller i sig, att hon är så lugn och fin framöver.

Bildbevis! :)Uppdatering

Har jobbat 7-13 idag och runt 10-tiden fick jag ett samtal ifrån veterinären. Hon sa att Milton var piggare och inte hade kräkts någonting mer. Han hade även skött magen vilket var ett gott tecken. Den andra röntgen idag kunde inte heller visa någonting så antagligen har han ätit något som påverkat magen rejält. Han åt med god aptit som också är ett gott tecken. Han är ju annars så himla matglad och äter inte han som igår då, då vet man att det är illa. Så Laszlo hämtade hem honom innan han åkte på match så nu är jag hemma med min fina för att hålla koll på honom och gosa och pussa honom hur mycket som helst.

Glittra är nog också glad att han kommit hem
Lille Milton

Herregud vilken dag det har varit idag. Vaknade vid 20 i 11 och då hade Milton spydd i vardagsrummet. Han kommer ut till mig låg och nedstämd och spyr ett par gånger till bredvid mig. Jag åkte iväg för att rida och hoppades att han såklart skulle vara bättre tills jag kom hem. Laszlo var ju hemma en stund till så han fick ju hålla kolla. Ridningen idag gick jättebra. Hoppade goa Zeke som tyckte det var lika kul som jag hehe. När jag kom hem var det ingen förbättringar Milton och han hade varken ätit eller druckit så jag ringde veterinären. De tyckte jag skulle komma med honom då någonting kanske fastnat i magen. Väl där fick vi vänta rätt länge. Under tiden vart det en massa ringande då jag skulle börjat jobba 16 men hur skulle det gå till när ingen annan kunde vara med Milton? Som tur var hittade de en vikarie som snällt ställde upp trots kort varsel. Är så himla tacksam! De undersökte honom och han fick även röntgas. Milton spydde även när vi satt i det lilla rummet, stackarn. Veterinären kunde inte se något på bilderna men beslutade att ha kvar honom för att kontraströntga honom och ha uppsyn över honom. Självklart blir man orolig och man vill inte lämna iväg dem.. Men jag vet att han är i goda händer.
För ett litet tag sedan ringde dem och sa att Milton var nu piggare än tidigare. På kontraströntgen kunde de inte se om något satt fast i magen på honom. De skulle göra en till sådan röntgen på honom imorgon bittig för säkerhetsskull. Veterinären var inte ett dugg orolig för honom så det känns ju bra. Men det är så tomt utan min lilla godis här hemma. Huvudsaken är att han blir bra iallafall så vi hoppas att han kommer hem imorgon.

Uteritt!

I lördags på lektionen så slog vi ihop två grupper och gav oss ut på en tur i skogen. Sammanlagt var vi 7 tjejer som gav oss ut. Jag satt på Zeke som jag inte ridit i skogen tidigare men han vart jätteduktig. Jag kan inte skogen här runt omkring men som tur var hade vi med Elin som kunde guida oss igenom skogen. Det blev en händelserik runda på ungefär 2h och 45 min eller nått sånt. Det var fina grusvägar i skogen där man kunde gasa på lite mer och sedan kom vi till stigar och red över stock och sten. En bra varierande kombination!
Måste berätta en sak när vi var ute haha, nej två saker! Ena grejen var att jag red först med Zeke. Rider man honom så ska man helst ligga först och Farras och Clara red bredvid oss. Det kom en liten nedförsbacke och Clara satte av i en fin lugn galopp medans vi andra fortsatte skritta. Helt plötsligt blir Farras rädd för en skylt och de galopperar in i en buske hahahahah. Jag kan inte med ord beskriva hur kul det såg ut. Som tur var så vart ingen skadad hahhaa.
Den andra grejen var att vi kom utpå ett ställe där vi ridit innan så jag kände igen mig men helt plötsligt hade de stängt så vi kom inte igenom. Det var en åker typ så vi hoppade av och öppnade och red igenom. Vi fattade inte alls varför de hade stängt där så vi red på. Till slut kommer vi fram till ännu ett stängsel och ser kossor lite längre fram till höger. Vi trodde att de var bakom den stängda grinden tills vi förstod att ajaj vi var inne i kohagen. Det blev inte bättre utav att alla kor hade horn och blev nyfikna och ställde sig upp när vi kom. Vi alla fick panik och hoppade av hästarna, öppnade stänglset och sprang ut. Som tur var var inte kossorna så nyfikna att de kom fram till oss för då hade vi nog bajsat ner oss haha.
Ja väldigt händelserik var den men mycket rolig! Lite blandade bilder ifrån uteritten.


Sadelträning

I onsdags hade vi en jättebra träning. Det var sadelträning som stod på schemat och det var ju ett tag sedan hon hade på sig sadeln. Hon brydde sig inte ett dugg när jag sadlade och tränsade utan det var precis som om att hon varit med om det tusentals gånger hehe. Träningen började med att vi körde nh på marken. Fokuset var att hon skulle koncentrera sig på mig och följa minsta lilla steg. Hon vart jätteduktig faktiskt med tanke på att hon har svårt för att fokusera ibland. Sedan blev det mer sadelträning. Spände sadelgjorden så att den satt precis som om att man skulle rida. Hon brydde sig inte så mycket om det. Hon är ju rätt van vid det här med sadelgjord nu eftersom hon haft tömkörningsgjord också. Sedan var det dags för stigbyglarna. Drog ner dom och gungade dem fram och tillbaka och då slår dem emot hennes mage och hon reagerade inte. Jag drog sedan i stigbygeln så att sadeln trycktes ner lite och rörde på sig. Emellan åt så trodde hon få att hon skulle gå och sidan eller flytta bakdelen men annars gjorde hon inte mer. Sen provade jag en ny grej som jag aldrig gjort tidigare med henne och det var att jag tog fram sadeln och satte den precis som om att jag skulle hoppa upp och ställde mig på pallen. Självklart vinglade pallen till så jag skrek till lite men inte brydde hon sig haha. Jag stod sedan på pallen och gungade sadeln och lite så. Vissa hästar kan tycka det är lite konstigt och läskigt att ryttaren är högre upp. Men Precious tittade lite på mig och stod sedan stilla. Jag ka faktiskt erkänna att jag var väldigt sugen att hoppa upp på henne haha. Tänk den dagen då jag gör det för första gången herregud! Hon får en stoooooor guldstjärna och jag är så himla glad över att jag har henne även fast hon kan vara lite speciell ibland. 
Tänk att man blir så lycklig utav en bra träning som man sedan lever på i flera dagar efteråt. De som inte håller på med hästar har ingen aning om hur mycket kärlek och lycka dessa hästar ger en. Iallafall mig!

Ekooooo

Bloggen ekar tomt hehe. Förra söndagen kom vi hem ifrån Grekland. Jag ska försöka få upp lite bilder på bloggen också så ni får se. Veckan var bra även fast jag tyckte det var för länge haha. Nu har jag också haft en vecka ledigt här hemma och imorgon ska jag börja jobba på ett nytt ställe. Väldigt spännande ska det bli även fast jag kommer sakna de i Åled såklart. 
Denna veckan har jag inte kunnat göra så mycket med Precious. I måndags tränade vi lite nh i paddocken och tittade lite om hon kom ihåg det vi gjorde innan sommaren och det gjorde hon. Sedan i tisdags då vi skulle sadelträna så ser jag när jag ska hämta henne i hagen att hon fått en spark på bakbenet. Benet var klart svullet och såret såg ju sådär ut. Som tur var har det läkt väldigt fint och även svullnandes har gått ner. Så det är anledningen till varför hon inte blivit tränad. 

Bild från i somrasRSS 2.0