Halloweentävling!

Idag var det den årliga Halloweentävlingen på ridskolan. Det var länge sedan jag var med så denna gången tog jag min gamla vapendragare Eagle. Jag red honom förra veckan och då brakade vi in i hindret som sagt och det gjorde mig väldigt osäker och jag tror att Eagle självförtroende sänktes lite. Det blev två rundor på 70cm och alla som var där fick verkligen se mig kämpa hahah. Eagle är inte allt för lätt och idag var han lite väl seg faktiskt. Men vi kom runt banorna båda gånger helt felfritt och jag är stolt över honom, vilket resulterade i två rosetter. 
Idag är det ju även allahelgon och jag och mammar var iväg på kyrkogården ikväll och tände ljus för de som inte längre finns med oss. Det är så himla fint på kyrkogården när det är mörkt med alla ljus som brinner. 
 
 
Älskade häst <3
 

Sheriff

Ännu en vit springare som har en stor del i mitt hjärta har tyvärr fått springa vidare på de evigt gröna ängarna. Riffe som han kallades var den första hästen jag red på denna ridskola och som gjorde att jag hittade tillbaka till ridningen. Jag har spenderat många timmar på hans rygg och har njutit av varje sekund. Jag hann även med att tävla honom lite, eller ja.. tävlingar på ridskolan hehe. Varje start med honom ledde till rosett. Dressyren vann vi de gånger vi var med. Han var en klippa som gjorde exakt det jag bad om och att ha en sådan bra kommunikation och känsla med en häst är helt otrolig. Det kändes verkligen att man dansade med hästen då han gick dit jag ville och gjorde det jag bad om. Han var en helt fantastisk häst som trots sin höga ålder på 27 år alltid trodde att han var 5 år. Han var en ponny som var säker i varje situation. Grejen med Riffe var att gjorde man rätt så var han helt fantastisk. På så sätt är det många som har lärt sig att rida på honom. Gjorde man inte rätt visade han det tydligt genom att ställa sig i ett hörn eller stannade men han gjorde aldrig något dumt för att skada någon. Det var sån han var helt enkelt. Under alla år som jag har hållt på med hästar så är det många som har kommit och gått. Tyvärr så lär man sig aldrig hur man ska hantera dessa situationer och det blir inte lättare heller. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och saknaden kommer alltid finnas kvar.
I måndags hade vi ett kalas för Riffe där elever från ridskolan fick komma och ta farväl av Riffe. Han var en stjärna som många tyckte om. Han fick en stor hästtårta och fick äta så mycket godis han bara ville. Vi alla stod där och gav honom godis, kramade och pussade honom samtidigt som tårarna rann. I tisdags hann jag ta farväl av honom själv och det är bara så himla svårt allt det där... Han fick godis av mig och pussar och kramar. Tänk att det var sista gången jag såg honom. Igår när jag kom till stallet så tittade jag i hagen direkt och insåg att det saknades en vit häst. Mitt hjärta brast och tårarna forsade ner för kinderna. Om han bara visste hur mycket jag tycker om honom. Jag vet att detta var rätt beslut då han var gammal och hans kropp inte hängde med. Men samtidigt är man ledsen ändå eftersom man aldrig kommer kunna andas in hans varma doft igen, aldrig kommer jag pussa hans lilla mule igen eller se honom igen. Den känslan är den värsta som gör så ont.
Och nej jag skriver inte detta för att det är synd om mig. Detta är mitt sätt att sörja.
 
Underbara, vackra Riffe! 
 
 
 
 
 

Fina mormor!

Nu har vi alla ställt om till vintertid vilket innebär mörkare och kortare dagar. Samtidigt som jag tycker att vintertiden är den värsta så kan jag inte hjälpa att jag tycker det är mysigt med mörka kvällar när man myser ner sig i soffan med massa ljus. Helgen har som sagt varit väldigt bra! I lördags hade vi som sagt spelkväll och vet ni, vi fick 7 av 7 rätt! Det hade ju typ hela svenska folket med hahah men en liten slant vann vi. Senare bar det av till min fina mormor som bjöd på mat och vi firade henne. Det blev en mycket trevlig kväll med goa skratt. Söndagen bestod av stall och hjälpa till innan det bar av till jobbet för ett kvällspass. 
Det har varit en väldigt bra helg och det var väldigt skönt med en ledig dag idag för att ta igen mig lite haha. Eller ja jag har haft fullt upp idag med men det kan jag kanske ta en annan dag.

Spelkväll

Fina mormorHoppning

På halloween ska jag vara med och tävla med Eagle och det var ett tag sedan jag red honom så idag blev det ett hoppass. Det var jag, Johanna och Tinna som hoppade en liten bana. Eagle skötte sig bra. Vi kom väldigt fel på ett hinder så han hoppade av väldigt nära hindret så vi brakade in i hindret. Jag blev faktiskt rädd och efter det blev det lite struligt. Men sen byggde vi upp självförtroendet lite och slutade på topp. 
Annars har jag jobbat idag och det flöt på bra. Ikväll har vi ätit god mat och tittar på idol. Då det vankas jobb imorgon så blir det nog en tidig kväll för mig idag. Som sagt väntas det mycket skoj imorgon!
Och ett stort grattis till världens bästa mormor som fyller år idag!

Ny hovslagare!

Som rubriken lyder så testade vi på en ny hovslagare igår. Precious skötte sig jättebra och stod stilla hela tiden. Han berömde henne väldigt mycket och där stod man och var en stolt ägare hehe. Dock är hon ju alltid lite skeptisk till nya människor så att han gosade var inte så populärt hehe men hon gjorde inget.
Annars så rullar livet på i en himla fart. Snart är oktober slut och vi börjar på november. Dock har vi haft och har en väldigt fin höst och det ska vi vara tacksamma över. 
Denna veckan består av jobb och massa roliga saker. Har varit i Åled på mitt gamla jobbställe där det var fest för oss som slutat, de som fått barn och de som fyllt jämt. Det bjöds på god mat, tipspromenad och paketer. Känns tråkigt att lämna alla goa kollegor där men jag hoppas såklart att jag kan komma tillbaka dit någon gång. Ikväll ska jag jobba och imorgon också. På eftermiddagen ska jag till stallet och rida underbara Eagle. Lördag och söndag är det också jobb. Efter jobbet på lördag är det spelkväll hos Pia för att senare åka och fira min fina mormor. Så det är en rolig helg jag har att se fram emot.

Det får bli en bild på Glittra
 

Löshoppning!

Idag hade jag med mig Laszlo till stallet och jag passade på att ha han som fotograf lite. Kunde blivit bättre bilder men jag ska inte klaga ;) 
Till en början med värmer jag alltid upp genom att ha henne lös efter mig. Hon ska följa efter mig, stanna, flytta fram och bakdel, backa osv. Sedan springer vi tillsammans vilket aldrig är några längre sträckor då jag har så dålig kondis haha. Sen får hon börja hoppa småhinder för att värma upp. Hon vart så busig idag, speciellt på uppvärmningen då hon fick sånna flipp ibland och galopperade iväg och bockade och sparkade bakut. Sen när hon var klar kom hon i full galopp emot mig och stanna framför mig. 

Kan visa lite bilder för er.

Uppvärmningen och detta kommando betyder att hon ska komma till mig.


Alltså denna bilden är så jäkla rolig. Här springer jag och är helt överlycklig medan Precious bara "måste jag springa efter". 
 
Börjar på lite lägre höjd. Det vikigaste är inte höjden för henne nu utan det är tekniken som vi jobbar med.
 
Höjer lite då hon faktiskt inte är så liten och jag vill att hon ska ta i ibland och då får det vara högre för denna dam.
 
 
Sedan tog jag över kameran och klickade några fina porträttbilder! Min vackra prinsessa!
 
 
 
 

Uppsittning

Idag för allra första gången har jag suttit på Precious rygg. Jag hade fina Mikaela till hjälp. Först hängde jag på henne som vanligt som vi gjort tidigare och hon gjorde lika mycket som då, alltså ingenting. Provade ifrån båda sidorna och när det kändes bra så gled jag av. Eftersom det gick så bra så hoppade jag upp på henne. Vilken känsla att äntligen sitta på hennes rygg för första gången. Hon stod helt stilla när jag hoppade upp och när jag suttit där ett tag blev hon väl lite rastlös och gick lite. Så jag följde med de stegen hon tog och sedan stannade hon utan att röra en fena. Både jag och Mikaela var superlyckliga typ ahahah.
Ikväll blir det att fira min morbror och sedan blir det utgång med Mikaela och några andra. Så kul!

Pappa

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min pappas födelsedag hurra hurra hurra! Idag för 54 år sedan föddes en liten pojke som jag idag stolt kan kalla min pappa. Han föddes med ett hjärta av guld och är den mest godhjärtade och omtänksammaste människa som jag har mött i mitt liv. De som känner min pappa vet exakt vad jag pratar om. Vi firade min pappa igår med paket, blommor, tårta m.m. Och det blev en riktigt lyckad kväll med nära och kära runt omkring. 

Dusch!

Det har verkligen blivit en duschvecka för alla djur. I måndags duschades Milton, igår Maddox och idag fick Precious duscha. Alla tre har skött sig riktigt bra faktiskt. Hundarna brukar aldrig vara något problem hehe. Det är ju Precious som varit rädd för vatten innan och då kunde jag bara glömma att duscha henne. Men hon är jätteduktig nu och det går galant att duscha henne. Idag är jag också ledig så jag har varit hos mamma och pappa och varit ute på promenad med Maddox i den kalla blåsten. Det blåser sjukt mycket idag och vindarna är kalla... Riktigt höstväder. Bara det sluta blåsa så är jag nöjd. 
Nybadad Milton Hoppträning!

I lördags blev det två lektioner efter varandra. Först blev det ett dressyrpass med Zeke. Övningen var att man skulle rida på en volt med en korn i mitten. Man skulle hålla samma avstånd till kornen hela tiden. Sedan skulle man göra volten mindre och mindre tills man var precis inne vid kornen. Herregud vad man fick jobba med ytterhjälperna. En mycket krävande övning men som också var sjuk rolig. Zeke skötte sig jättebra och arbetade på.

Efter dressyrpasset blev det hoppträning med Lighten. Det gick så himla bra med honom och jag svävar nog fortfarande på moln hehe. Visst måste vi jobba mer med hans teknik osv men hans framåtbjudning och hur långt han ändå har kommit sedan vi började är jättebra. Det är så kul att jobba med en häst som verkligen vill och gör allt den kan för att lyckas. Vi hoppade många bågar och till slut blev alltihop en bana som vi brukar göra. Det var några snäva svängar och bågarna är faktiskt inte så lätta som man tror. Lighten får en stor guldstjärna av mig efter detta pass! Det som är så bra för mignär jag rider Lighten förutom att han utvecklas är att jag själv kommer ha sån nytta av detta när jag väl ska rida Precious. Lighten var ju heeelt grön på hoppning när jag började med honom och man har fått strukturera för att dels inte gå för fort fram och göra det i hans takt. Jag tror att många har en förmåga att skynda på men istället tycker jag att man ska ta det i hästens takt tills hästen känner sig trygg och säker innan man går vidare till nästa nivå. Jag tror att man tjänar på det i längden.

Här kommer lite bilder!
Vi värmer alltid upp med trav och galopparbete över bommar.
 

Sedan börjar övningarna på mindre höjd där vägarna är i fokus och inte höjden på hindret.
 

När vi sedan hoppar banan kan det höjas upp lite som här där hindret ligger på 80cm.
 

Longering

I onsdags jobbade jag kväll vilket innebar att jag hade förmiddagen på mig att vara i stallet. Det var hyffsat väder så jag provade att longera Precious för första gången. Tidigare har vi tränat på att skicka ut henne på volt i bara grimskaft och det är en bra början till att börja longera. 
Först värmde vi upp genom att leka följa John i paddocken. Hehe nej men det gamla vanliga att hon ska följa efter mig och göra vad jag gör. Hon är inte så gammal och då får man räkna med att uppmärksamheten kanske riktas åt något annat. Ifall det är bommar framme så ska man ju fram och lukta osv. Jag har ju jobbat en hel del med uppmärksamheten och det har blivit mycket bättre. För nån vecka sedan var jag och Anna på öppethus på Heart and Horses och de jobbar mycket med nh. Jag såg någon film på honom som har hjälpt mig mer effektivt med henne uppmärksamhet. Man ska göra så att när hon väl försvinner bort och lägger uppmärksamheten på något annat så ska jag få henne att titta på mig. Jag kan byta riktning, sparka lite i gruset eller göra något så hon tittar på mig. När hon sedan tittar med båda ögonen på mig så vänder jag ryggen mot henne och går ifrån henne. Då följer hon efter mig direkt. Det har varit väldigt effektivt som sagt och gjort henne mer uppmärksam. Så detta var uppvärmingen då.
Sedan började jag att longera. Hon fick först skritta på en lite mindre volt och sedan blev den större och större när jag såg att det gick bra. När jag väl smackade på henne så skulle hon bara trava hela tiden. Det var svårt att få ner henne i skritt hehe. Hon vart jätteduktig men emellanåt tvärtnitade hon och bytte håll. Jag gjorde som så då att om hon exempelvis skulle byta håll till höger igen så tog jag tag och höll i longerlinan så hon kände att jag drog lite. Sedan pekade jag åt höger med den handen samtidigt som jag tog långpiskan ifrån vänster håll så hon fattade att hon skulle ut till vänster. Det fungerade jättebra. Jag longerade i kanske 10 minuter men mer behövs inte nu när hon är ny. Longering är annars mer krävande för hästen så jag valde att avsluta när hon gjorde som jag ville.


 

10 år sedan!

Tänk att idag för 10 år sedan satt vi i familjen Nilssons kök och skrev under papperna. För 10 år sedan fick jag min alldeles egna ponny utav mina underbara föräldrar. Jag kan inte fatta vart dessa 10 åren tagit vägen. Känns inte alls som så länge faktiskt. Jag var världens lyckligaste tjej denna dag. Mina föräldrar skaffade mig min allra bästa vän som jag fortfarande bär med i mitt hjärta även fast han inte lever. Tänk om man bara kunde få träffa honom igen och pussa på hans goa mule...
 
 
 

RSS 2.0