Måndag!

Måndag vilket innebär att det är jobb för mig idag. Börjar inte förens 13 så jag har hunnit träna med Precious. Idag tränade vi nh och med fokus på uppmärksamheten. Emellanåt har hon varit lite nonchalant. I början hade jag henne i grimskaft och gjorde mycket vändningar och halter för att få henne uppmärksam. Nu när gräset har kommit så vill hon ju äta det längs med staketet. Så vi gjorde så att vi gick med längs staketet och stannade. Visst ville hon äta men då skickade jag bort henne ifrån staketet. Det fungerade jättebra! 
Sedan hade jag henne släppt och det är det som har varit lite svårt med uppmärksamheten. Hon har gärna gått och tittat på kompisarna eller något annat. Men idag var hon superduktig. Hon gick efter mig och var jättefokuserad. Gick längs staketet och gräset och det hände någon enstaka gång att hon försökte äta men då skickade jag bort henne igen. Stort framsteg tycker jag efter de senaste gångerna. Känns så bra att jag själv märker skillnad!
Nu ska jag hem och äta lite innan jobbet!
Kommentarer
Postat av: Ryttarlivet.com

Kanske världens dummaste fråga men hur menar du med "skickar bort henne"? Jag försöker träna sånt här med Leon också och det går jättebra när jag håller i grimskaftet (fastän jag inte drar i det alls) men när han är helt lös så är det lite 50-50 med uppmärksamheten (=jättekul och jättebra tills det kommer nåt som är mer intressant, typ en bil eller gott gräs).

2015-05-19 @ 22:49:09
URL: http://www.ryttarlivet.com
Postat av: Marika Yngvesson - Elitryttaren

Så kul! :)

2015-05-21 @ 08:44:12
URL: http://elitryttaren.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0