Lördag!

Lördag och min lediga helg nu. Lite skönt var det faktiskt att sova lite längre. Först var det hoppträning med Farras. Jobbade han först på en åtta för att få honom mjuk och böjbar. Jag fick faktiskt hålla på ett tag innan det släppte och när det väl gjorde det gick han jättefint! Värmde upp innan hoppningen att variera mellan rakt spår och böjt. Böjde ut honom i hörnorna så han gjorde bra hörnpasseringar då vi har nytta av det i hoppningen. 
Hoppträningen gick bra tills jag ramlade av haha. Nej men det var ingen fara. Vi hoppade på ett led och varannan gick åt höger och varannan åt vänster efter hindret. Farras blev lite exalterad och tyckte det var lite väl kul och vi missförstod nog varandra lite då han inte förstod vilket håll han skulle åt så han bytte då galopp i varje steg vilket blev jättestudsigt och sedan tvärnitade han eller något. Jag flög då över halsen haha. Det är sånt som händer och jag skadade mig inte. Missförstånd är sånt som händer. 
Det var faktiskt lite komiskt eftersom jag och Johanna pratade om hur många gånger vi har ramlat av osv innan lektionen idag. Det skulle vi kanske inte haha. Så nästa gång jag rider lektion blir det tårta! 
Sedan red jag min vanliga lektion och hade Farras då också och vi red i grimma. Mitt skrittarbete lektionen innan gjorde susen då han gick väldigt fint i grimman också. Lektionen bestod av att vi red på volter, bytte om volt och red serpentiner med halter. Mycket nyttigt var det eftersom man använder de andra hjälperna mycket mer. Man måste tänka på hur man lägger sin vikt, hur man använder hjälperna osv. Farras får en guldstjärna av mig då han var mycket lätt att böja, ställa, stanna osv. Även på volten i galopp gick han super. Duktiga häst!
Efter lektionerna hade vi vår nh-studiecirkel. Vi har utgått efter en bok och läst och vi har även provat på det som står i boken. Det är en jättebra bok som man lär sig mycket utav. Boken har mycket bilder där författaren även visar hur han menar vilket jag tycker blir lättare att förstå. Man får ny inspiration och känner ett träningssug faktiskt haha.

Fina FarrasKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0