Sadelträning

Både igår och idag har vi sadeltränat. Igår fick hon bara stå inne i stallgången och äta hö med sadeln på. Först att den jättelöst och sedan spände jag sakta hål för hål tills den satt bra på henne. Hon brydde sig inte ett dugg.
Idag gick vi upp till terrängbanan eller vad vi ska kalla den hehe. Det är en äng med naturhinder. Vi körde nh där hon skulle följa efter, stanna, backa osv. Lite frustrerad var hon att hon inte fick äta. Och sedan är de andra hagarna precis intill och hästarna började busa och springa runt vilket gjorde henne lite stressad. Men vi gick runt i en lugn och fin takt som gjorde henne avslappnad. 
Sedan fick hon självklart beta som belöning då hon var så duktig. Helt plötsligt fick hon ett sånt glädjespel som hon fått tidigare då hon ställer sig lite på bakbenen och sedan hoppar runt. Blev först lite rädd att hon blev rädd för sadeln men efter en liten stund stannade hon lugnt och betade haha sötnosen. 

Rhodos!

Äntligen har vi bokat en resa till Rhodos! Som vi har längtat haha. Vi har inte varit på semester på väldigt länge då vi har jobbat på somrarna. Men nu är det bokat och klart. Det var en självklarhet att åka till Rhodos då jag alltid velat åka till Grekland och nu äntligen blir det av. Längtar efter värmen, stranden, avkopplingen... ja allt haha!
Lite bilder på vårt fina hotell!

 
 
 

Måndag!

Förlåt för dålig uppdatering hehe. Har jobbat mycket det senaste veckan så har inte riktigt hunnit med. Från förra måndagen har jag bara varit ledig en dag så jag har inte gjort så mycket mer än att jobbat och varit hos Precious. Självkart såg jag när Måns vann i lördags iallafall hehe.
Just det på min lediga dag var vi på Gekås i torsdags. Vi kom efter åtta någon gång och det var nästan inget folk. Vid middagstid när vi åkte hem var det inte heller så mycket som det brukar. Så skönt att kunna gå i lugn och ro och inte behöva trängas. Köpte lite grejer som behövdes här hemma och självklart en hel del till Precious. Hon fick ett nytt regntäcke. Hon har blivit stor och växt ur sina 125 täcken och då fick det bli nya 135. Hittade ett snyggt Jackson täcke för ett bra pris.
Men imorgon är jag ledig och efter träning med Precious blir det in till stan och köpa presenter till min sambo som fyller år på torsdag. Har alltid haft prolem med vad jag ska köpa men denna gången har jag allting klart.
Denna veckan har jag tömkört Precious. Det går bättre och bättre nu när vi kommer ifrån staketet men såklart fortfarande lite vingligt. Hon bryr sig inte ett dugg om tömmarna längre uten knallar på. Sedan har vi även fortsatt träna på uppmärksamheten vilket jag tycker har gått väldigt bra jämfört med hur hon har varit. Som jag skrev tidigare så har jag henne först i grimskaft där jag gör saker hela tiden så hon måste koncentrera sig på mig. Jag stannar, backar, lägger volt, bågar osv. På så sätt blir hon mer uppmärksam och går in i vår lilla bubbla. Har även gått längs med staketet där det sticker in lite gott gräs. Ett par gånger har hon försökt ta en tugga men hon har förstått rätt fort när jag skickat bort henne ifrån staketet att det inte är lönt att försöka. 
När jag har känt att hon har hängt med så släpper jag henne lös. Då har vi kört samma stil genom att gå jämte staketet och hon har följt efter mig väldigt bra. När hon är lös så springer vi och busar lite med hehe. Hon följer efter i full trav den lilla donnan. En stor guldstjärna får hon av mig!

Världens finaste!Måndag!

Måndag vilket innebär att det är jobb för mig idag. Börjar inte förens 13 så jag har hunnit träna med Precious. Idag tränade vi nh och med fokus på uppmärksamheten. Emellanåt har hon varit lite nonchalant. I början hade jag henne i grimskaft och gjorde mycket vändningar och halter för att få henne uppmärksam. Nu när gräset har kommit så vill hon ju äta det längs med staketet. Så vi gjorde så att vi gick med längs staketet och stannade. Visst ville hon äta men då skickade jag bort henne ifrån staketet. Det fungerade jättebra! 
Sedan hade jag henne släppt och det är det som har varit lite svårt med uppmärksamheten. Hon har gärna gått och tittat på kompisarna eller något annat. Men idag var hon superduktig. Hon gick efter mig och var jättefokuserad. Gick längs staketet och gräset och det hände någon enstaka gång att hon försökte äta men då skickade jag bort henne igen. Stort framsteg tycker jag efter de senaste gångerna. Känns så bra att jag själv märker skillnad!
Nu ska jag hem och äta lite innan jobbet!
Lördag!

Lördag och min lediga helg nu. Lite skönt var det faktiskt att sova lite längre. Först var det hoppträning med Farras. Jobbade han först på en åtta för att få honom mjuk och böjbar. Jag fick faktiskt hålla på ett tag innan det släppte och när det väl gjorde det gick han jättefint! Värmde upp innan hoppningen att variera mellan rakt spår och böjt. Böjde ut honom i hörnorna så han gjorde bra hörnpasseringar då vi har nytta av det i hoppningen. 
Hoppträningen gick bra tills jag ramlade av haha. Nej men det var ingen fara. Vi hoppade på ett led och varannan gick åt höger och varannan åt vänster efter hindret. Farras blev lite exalterad och tyckte det var lite väl kul och vi missförstod nog varandra lite då han inte förstod vilket håll han skulle åt så han bytte då galopp i varje steg vilket blev jättestudsigt och sedan tvärnitade han eller något. Jag flög då över halsen haha. Det är sånt som händer och jag skadade mig inte. Missförstånd är sånt som händer. 
Det var faktiskt lite komiskt eftersom jag och Johanna pratade om hur många gånger vi har ramlat av osv innan lektionen idag. Det skulle vi kanske inte haha. Så nästa gång jag rider lektion blir det tårta! 
Sedan red jag min vanliga lektion och hade Farras då också och vi red i grimma. Mitt skrittarbete lektionen innan gjorde susen då han gick väldigt fint i grimman också. Lektionen bestod av att vi red på volter, bytte om volt och red serpentiner med halter. Mycket nyttigt var det eftersom man använder de andra hjälperna mycket mer. Man måste tänka på hur man lägger sin vikt, hur man använder hjälperna osv. Farras får en guldstjärna av mig då han var mycket lätt att böja, ställa, stanna osv. Även på volten i galopp gick han super. Duktiga häst!
Efter lektionerna hade vi vår nh-studiecirkel. Vi har utgått efter en bok och läst och vi har även provat på det som står i boken. Det är en jättebra bok som man lär sig mycket utav. Boken har mycket bilder där författaren även visar hur han menar vilket jag tycker blir lättare att förstå. Man får ny inspiration och känner ett träningssug faktiskt haha.

Fina FarrasPromenad!

Idag har det bjudits på strålande väder med klarblå himmel och solsken. Jag jobbade till 16 idag och åkte direkt ut till stallet till min fina pingla. Eftersom det var så fint väder så gick vi på promenad. Hon skötte sig galant som vanligt och fick gå och beta extra gräs. Dock gick vi förbi ett stall där de lastade en häst och de andra hästarna var rätt oroliga och gnäggade osv. Jag tror inte Precious förstod vad som gick utan blåste upp sig och blev väldigt spänd. Trippade kanske några steg men mer gjorde hon knte vilket var väldigt skönt. På hemvägen gick hon väldigt avslappnad och fin. Skönt!
I helgen är jag ledig och då kommer det vara mycket stall för min del.


Audi

Min nya pärla 
Min pärla

Sista åkturen med min fina pärla
Sadel!

Helgen har bestått av jobb och stall som vanligt hehe. I lördags var det först hoppträning med Farras då vi tränade på hoppkadriljen. Ja det gick helt okej men kanske att vi ska göra lite ändringar. Efteråt blev det ett dressyrpass på Athilda. Hon var rätt spänd i början och väldigt trippig och då var mitt enda fokus att få henne lugn. När hon väl var lugn kunde vi börja jobba med att gå i en låg fin form. Hon travade på i den formen jag ville och frustade nöjt. Då blir man lycklig! Eftersom jag först ville fokusera på att göra henne lugn så var jobbet att jobba på volter och byta varv mycket så hon skulle bli fokuserad. Som sagt blev hon avslappanad och fin till slut och gick hur fint som helst. Nöjd med denna Donna!
Idag var jag ledig efter all jobb i helgen och kunde sova några timmar längre hehe. Jag tog med min sadel till stallet idag och sadeltränade med Precious för första gången. Eftersom det var första gången tog vi det bara i stallgången. Jag satt på sadeln och rörde den så hon skulle fatta att det var någonting på ryggen. Hon brydde sig inte ett dugg. Inte heller när jag spände sadelgjorden och det kan jag nog tacka tömkörningsgjorden för. Hon fick stå på stallgången med sadeln på ryggen och äta hö. Anledningen till det var att hon skulle vänja sig vid att ha något som sitter fast på henne samtidigt som hon rör sig lite. Hon rör ju huvudet upp och ner när hon äter och kanske flyttar sig och så och då rör sadeln på sig. Hon får en stor guldstjärna idag eftersom det inte var några problem!

Just det! Glömde berätta ännu en rolig grej om jobb. Jag vet att min söta mormor läser min blogg så nu hoppas jag hon blir glad. Jag fick semestervikariat över sommaren men från och med 1 juni går jag på vanligt vikariat och räknas då som månadsanställd. Vikariatet håller på till sista augusti sedan får jag hoppas jag blir förlängd. Men nu äntligen kan jag börja planera sommaren!Heltid!

Åh är så glad just nu. Mitt vikariat går ut på söndag och ingen har vetat hur det ska bli. Men idag fick jag ett samtal av chefen och jag kommer bli förlängd till sista maj och då gå heltid! 
Iallafall har jag varit ledig idag och varit i stallet och pysslat med Precious. Idag blev det vila och pyssel för henne. Lilla söta Ture fick också följa med in och få pyssel! Sedan vart vi i stan på lite ärenden innan Laszlo började jobba. 
Imorgon är det jobb igen och då ett rejält pass men det går det med hehe.

Ture är en av få som vågar gå på vippbron ;)Soliga onsdag!

Idag var det strålande solsken jag vakande upp till imorse. Åkte till stallet och lasttränade med Precious idag. Jag fick också träna på att backa med släp vilket inte är det lättaste men idag gick det så bra för mig haha. Iallafall så var det länge sedan Precious lasttränades så jag tänkte att hon säkert inte skulle vilja gå på den. Men jodå hon gick bara rätt utan att ens tveka. Duktig hon är! Hon backade även ut lugnt och fint vilket har gått lite väl fort ibland. Sedan provade jag med att skicka in henne i transporten själv. I början gick hon tveksamt in och tittade bak på mig hela tiden. Hon förstod nog inte varför hon skulle gå in där helt själv och jag skulle stå kvar bakom henne. Men hon gick in och det är huvudsaken. Sedan backade hon ut. Står jag med henne står hon kvar men inte om hon står ensam. Så det får vi träna mer på. Men jag är lycklig att hon inte tycker att transporten är skrämmande! 
Igår löshoppade vi och tränade med bommar på marken. Herregud hon kan verkligen lyfta på benen haha.
I eftermiddag åkte vi hem till min mormor som inte var hemma när vi kom. Vi hade med Maddox och tog med Alfons på en promenad i solen. Hon bor precis vid havet så vi gick ner där en stund. Lagom tills vi kom tillbaka så hade hon kommit hem och vi fikade ihop. Min kusin dök också upp och sedan min mormors syster. Mys!
Ikväll blir det att titta  vänner igen hehe och inte göra så mycket mer. Skönt!
RSS 2.0