Träningar

I lördags var det först nh-lektion och då hade jag Precious. Vi började med det vanliga som att stanna, följa efter, flytta framdel och bakdel. Sedan backade hon för rytmiskt tryck över bommar och vart superduktig. Och då kan hon på kommande att jag viftar med pekfingret och det betyder då att hon ska backa och det gör hon. Sen skulle jag skicka ut henne på en volt alltså början till longering. Men då förstod hon inte alls vad jag menade och ställde sig med huvudet mot mig och rumpan utåt och så fort jag försökte skicka ut henne igen flyttade hon bara bakdelen. Jag fick tips att sådär ska hon inte göra utan att jag ska styra ut med hjälp av grimskaftet och går hon på så mot mig så ska jag markera att det inte är så man ska göra då hon kom innanför mitt personliga utrymme utan att jag har bett henne om det och då är det lite hon som bestämmer. Till slut gick det riktigt bra och hon gick ut på volten i båda varven. Emellanåt stannade hon och tittade på mig så sött och undrade vad hon då skulle göra haha.

Efteråt var det dressyrträning och jag var med på Eagle. Ett riktigt svettigt pass kan jag verkligen tala om att det blev. Vi värmde upp i skritt och trav och började med lite lättare tempoväxlingar. Sedan började vi skrittarbete på de stora volterna och flyttade hästarna innåt volten och sedan utåt. Eagle är rätt lätt att flytta och böja i skritten och gick på fint och lyssnade bra på vad jag bad honom om. I traven är han dock något stelare så det blev rött stelt för oss i volten och jag fick jobba rätt bra för att han skulle flytta på sig. Dock är det väl inte så konstigt att de är lite stelare i början av passet för senare blev det mycket bättre. Efteråt började vi i skritt att göra skänkelvikning. Vi red snett igenom och när vi var på X började vi skänkelvikningen. Eagle blev lite väl böjd som en banan i början men när vi väl började med traven blev det bättre. Vi gjorde det några gånger i skritt och sedan gjorde vi det i trav. I traven blev det enklare och han flyttade sig bättre än i skritten. Emellanåt fick hästarna pusta ut lite. Galopparbetet bestod av att vi var två stycken på varje volt och började först i trav att flytta hästen innåt i volten och sedan utåt och när vi hamnade på spåret fattade vi galopp och galopperade på volten. Eftersom vi gjort en hel del övningar innan detta var han bättre i traven och mjukare än i början. Det var lättare att böja och flytta honom än tidigare och han var jätteduktig med galopparbetet. Han lyssnade direkt för galoppslänklen och han blev riktigt taggad emellanåt då han förstod att det skulle bli galopp haha. Detta gjorde vi i båda varven och Eagle klarade det galant. Dock ska jag säga att jag var helt slut mot slutet men vi klarade av hela lektionen haha.

Den finaste som finns!
Kommentarer
Postat av: http://siliiins.blogg.se

Så fin bild !

2015-03-25 @ 06:26:59
Postat av: Escaping Reality-ett nytt liv

NH låter jättespännande, skulle så gärna testa nästa gång jag har häst!

2015-03-25 @ 11:38:44
URL: http://escapingreality.spotlife.se/
Postat av: Jossie

Jättefin bild!! Låter härligt med ridning :)

2015-03-25 @ 12:13:55
URL: http://nouw.com/jossie
Postat av: Angelica

Åh, finns det ridskolor som lär ut NH? :D

2015-03-25 @ 12:41:58
URL: http://angelchanelle.blogg.se
Postat av: Marika Yngvesson - Elitryttaren

Min ena ponny (Eddie) stannar alltid bakom min rygg när jag gör circling game (för jag antar att det var det du gjorde?;)) så blir han ledsen när jag driver iväg honom igen hehe..

2015-03-27 @ 07:59:05
URL: http://elitryttaren.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0