4 år!

Idag för fyra år sedan hämtade vi hem ett utav mina hjärtan. Jag minns hur stor han var för att vara en valp haha. Stora klumpiga tassar och redan från början kunde man se att han hade ett hjärta av guld. Denna hund har och ger mig så mycket glädje och kärlek i livet. Frågan är vad jag skulle göra utan honom. Har jag en dålig dag och sedan träffar honom så lyser han upp hela min dag. Ja, han är helt enkelt otroligt värdefull för mig.


Just nu

Hos min fina pingla på sommarbetet.
Promenad

Promenad med min fina mamma och underbara Maddox!


Midsommar!

Har jobbat 7-16 idag och firar nu midsommar.
Glad midsommar på er!
Veterinär

Idag har maddox varit hos veterinären då hans ena sporre har brutits av. Han har haft jätteont när man har rört området runt om så det fick bli veterinär. Han har då brutit av sporren så att pulpan varit framme och när veterinären kollade så hade klon spruckit hela vägen upp så det fick bli operation där de tog väck den.
Igår tittade jag på SOS djur där de fick avliva tre djur. Jag satt och stortjöt i soffan och nu när vi lämnade maddox blev jag jätteledsen. Jag är väldigt känslig och blödig hehe.
Men allting hade gått jättebra och jag var lycklig att han stod på benen när vi kom. Nu får han ha tratt, bandage och smärtstillande i en vecka så får vi hoppas att det läker fint.
Sommarbete

Nu har hästarna släppts på sommarbete och det känns så skönt!
Precious och Youme fick åka transport och de får en stor guldstjärna båda två då de båda gick på direkt utan krångel. 
Övriga hästar reds ner till betet. Jag fick äran att rida ner goa Farras. Ner dit gick väldigt bra och hästarna blev överlyckliga för all gräs. Jag hade även med mig kameran så hoppas jag fick en del bra bilder att visa.
Både bilder ifrån i lördags och idag har jag som sagt inte kollat eller fört över än. Jobbar en del nu och har inte riktigt tid men jag ska försöka när jag väl kan.

Två mobilbilder från idag
Uppladdning inför sommarbetet 

Stallavslutning!

Idag hade vi verkligen tur med vädret när vi hade avslutningen i stallet. Varmt och fint väder, kan inte bli bättre! Har inte lagt in bilderna ännu men ska göra det någon gång inom de närmsta dagarna så får ni se bilder.
Jag har några bilder ifrån genrepet igår. Jag var ju med i en hoppkadrilj och den gick jättebra. Nöjd med både hästar och ryttare!
Precious har fått börja sin sommarvila nu. På måndag åker hon på bete och fram tills dess får hon ta det lugnt och ladda upp inför det hehe. 

Hallååååå

Det ekar här på bloggen haha förlåt för det. Ja jag vet inte riktigt om det hänt något speciellt sedan sist. Jag jobbar på som vanligt och umgås med Precious. Förra veckan blev det mycket sadelträning där hon fick gå runt med sadeln i paddocken med nedsläppta stigläder utan att bry sig om att det rörde sig någonting vid sidan av henne. Dock så snubblade hon till under en träning när hon travade och vrickade säkert benet eller något och blev lite halt. Nu är det bättre och därför bar vi inte tränat riktigt utan vilat för att det säkert skulle bli bra. 
Men igår som ni såg blev det heldusch för Precious del. Hon skötte sig jättebra med tanke på att det var hennes första dusch och att hon var så vattenrädd innan. Hon tyckte det var lite läskigt när vattnet rann ner från rumpan och då trampade hon runt lite, men inte mer än så och det är godkänt!
Jag har även duschat några andra ridskolehästar då de flesta ska på bete på måndag och då ska de bli sommarfina hehe. Ja sen har vi ju avslutning på lördag med uppvisningar, där vi ska visa upp vår hoppkadrilj som vi tränat mycket på.
Jag ska bli bättre på att blogga nu så ni slipper vänta så länge hehe.

Min nyduschade pinglaDusch!

Nybadad prinsessa!


Och nyduschad prins!


Ny vecka!

En ny vecka har börjat som nog kommer bli lite lugnare än förra veckan hehe. Hade fullt upp förra veckan som bestod av jobb, hjälpa till att flytta hem min bror, ridning, spelkväll, födelsedagsfirande x3, stalltjej, morsdag... Men jag ska inte klaga då det har varit jättekul. Min fina Laszlo fyllde år i torsdags och det firade vi såklart. Denna veckan ska jag jobba 5 dagar och då är det tre kvällar vilket passar mig super. 
Jag har tränat Precious i paddocken och då mycket nh. Som sagt har hon varit väldigt skeptisk till vippbron och inte vågat gå på den igen. Nu låg den vanliga bron i paddocken som hon aldrig har haft problem med att gå över. Hon var så söt då hon gick upp på halva och sedan väntade hon på att det skulle tippa och backade istället. Efter lite träning går hon nu över den som vanligt igen. Duktig tjej! Sedan är det uppmärksamheten som har varit i fokus igen. När vi tränade igår så var det hinder och sånt framställt vilket hon gärna ville lukta på och titta på. Vi tränade även med plastpåse och en färgglad snurra, vet inte vad de heter men hon brydde sig inte så mycket om dem. 
Imorgon börjar jag inte förens 13 och hoppas på fint väder på förmiddagen så det blir lite träning med min fina igen! Tänk att en häst kan göra en så oerhört lycklig!

Lite bilder ifrån helgen.
RSS 2.0