Pooltjänst!

Var på mötet igår med nio andra personer som också har blivit tillsatt denna pooltjänst. En pooltjänst innebär att man inte har en specifik arbetsplats utan ett visst område där det är ett x antal arbetsplatser. För oss är det värde äldreboende och hemtjänst. Jag kommer att arbeta 80% och detta gäller för fyra månader. Det är ett nytt projekt så det är fyra månader på prov och fungerar det blir vi förlängda vilket man hoppas på hehe. På måndag börjar jag gå bredvid på de nya ställena och den 9 februari börjar jag på schemat. Som tur är fick jag ett schema där jag är ledig helgen jag ska till Gbg Horse show var orolig för att jag skulle jobba hehe.

Igår tränade jag med Precious igen och jag tänkte göra det som inte gick så bra i tisdags. Hon var inte lika okoncentrerad igår utan var med på noterna väldigt fort. Hon följde mig, stannade, flyttade för tryck osv. Hon har börjat bli väldigt duktig på backa kommandot. Den sista snutten på grimskaftet viftar jag med framför henne som betyder att hon ska backa då använder jag bara handleden när jag viftar. Lyssnar hon inte börjar man att vifta med hela underarmen, lyssnar hon inte då viftar man med hela armen tills hon till slut backar. Nu räcker det ibland med att jag bara viftar lite med grimskaftet  backar hon. Men ibland protesterar hon lite då hon säkert anser att hon ska ha godis och börjar vifta med sitt framben. Men hon är väldigt duktig tycker jag. 
Idag blev det mys och de senaste dagarna har hon varit superlerig haha. Och ikväll ska vi bjuda mamma, pappa, Emma och Tommy på middag, så mysigt ska det bli! Ha en trevlig helg!

Det får bli en bild på söta Glittra som har ett vitt morrhår resten är svarta haha gulle.Maddox

Natten mellan tisdag och onsdag var verkligen inte rolig. Får ett samtal av min bror som säger att Maddox har försvunnit. Vi åker dit på bara några minuter och letar heeeela natten efter honom. Han brukar aldrig göra så och visst börjar man spekulera i allt möjligt som att någon tagit honom, vad de kommer göra med honom osv. Det var ju såklart mörkt ute plus dimma vilket inte gjorde det mycket lättare. Jag fick anmäla honom försvunnen till polisen. Usch det var verkligen inte kul. Vi var uppe hal natten. 

Shadow ville gå ut och så sa jag lite på skämt att ja vi kan släppa ut honom så kanske han lockar till mig Maddox. När vi släpper ut Shadow tar det inte många sekunder innan Maddox var på altanen. Trodde inte han riktigt vågade komma till altanen först och när jag öppnade så var han väldigt låg och gick med svansen mellan benen. Han visste om att han hade gjort något som han inte får. Men i de lägena skäller man inte på hunden. Jag var överlycklig att se honom och att han kom hem och när han hörde min glada röst började han vifta på svanen som springa runt. Han kom hem vid 05:30 så han hade varit ute hela natten. Dyngblöt varan när han kom hem men inga som helst skador, skönt!

Det blev inte mycket sömn den dagen då jag åkte till stallet på förmiddagen. Men jag somnade gott på kvällen hehe. Fet är verkligen hemskt när ens djur bara försvinner sådär och han har ju aldrig gjort något sådant tidigare och det var bara konstigt att han gjorde det nu. Men nu är han hemma, välbehållen vilket är det allra viktigaste!

Vad skulle jag göra utan dig?

Dåligt!

Träningen idag var verkligen vårat sämsta någonsin! Precious var okoncentrerad och bara lekte med grimskaftet och jag verkade verkligen göra allting fel då hon inte förstod mig. Skulle träna nh stanna, backa, flytta åt sida, backa, skicka ut på volt osv. Men när hon väl kom utpå volten till exempel så förstod hon inte vad hon skulle göra, hon förstod inte när hon skulle backa och när hon gick bakom mig var grimskaftet mycket roligare än att lyssna på mig. Jag fick släppa henne en stund och ställa mig i ett hörn och lugna ner mig haha. Man vill så mycket men ändå blir det fel. Körde sedan på de lättare grejerna så som flyttasig för tryck, stanna osv. Kände att jag var tvungen att fortsätta för att avsluta när det gick helt okej. 
Ibland har man sådana dagar och jag letar inga fel hos Precious. Idag var jag nog extra otydlig då hon inte förstod mig. Det är bara att lägga dessa pass bakom en, lära sig av dem och fokusera framåt. 


 

Snö...

Jag vill inte!!
Tjänst

Fick ett väldigt intressant och spännande samtal igår om en tjänst. Jag tackade givetvist ja men vågar inte berätta mer då jag ska träffa chefen nästa vecka och berättar när allt är 100% klart. Kände bara att jag var tvungen att dela med mig haha sånt är ju så svårt att bara ha inom sig. 
Ska strax bege mig mot stallet. Tror inte det blir någon träning ute eftersom det varit minusgrader och då är det nog hårt i marken. Annars tänkte jag att hon kunde få stå inne en stund och tugga lite hö med träns på. Det var ett tag sedan hon hade på det så då kan vi börja såhär. 

Promenad!

Idag tänkte jag att jag och Precious skulle gå ut på en promenad. Sagt och gjort! Jag tycker det är lite sådär att gå ut och gå med henne om det inte finns någon människa i stallet. Eftersom hon är en unghäst och inte har varit ute i skog och markjättemyclet så vet man aldrig. Anna var iallafall i stallet om nu något skulle hända hehe, en liten trygghet. Var ute på förmiddagen vilket är ett plus då det inte är trafik. Stallet ligger precis intill en väg där de verkligen kör som idioter. Men brukar gå i kanten av ängen istället för att gå på vägen. 
Det var lugnt me trafik men självklart kommer det en stor lastbild och på hemvägen kom en timmerbil haha typiskt. Men hon är mer trafiksäker än vad jag tror då hon inte brydde sig ett dugg. Väldigt skönt faktiskt. Promenaden gick jättebra och hon skötte sig exemplariskt. Kan inte begära mer av henne än att hon följer mig och går lugnt och fint. Ibland händer det stt hon stannar till och ska titta. Det roliga med henne är att ser hon en läskig sak så ska hon fram till den för att undersöka vad det är. Många hästar vill istället fly då det är läskigt. Som idag skulle hon både fram till en inplastad höbal och en soptunna som hon faktiskt redan tittat på innan. Men idag var det ju snö på den ;)
Har jobbat i eftermiddag/kväll så är rätt trött nu. 

Min fina ;)
Första ridlektionen!

Har varken haft tid eller lust att blogga haha. Jag har jobbat, varit i stallet, träffat mina fina tjejer och umgåtts med familjen. Tycker att vissa av mina inlägg är helt onödiga då de inte innehåller något speciellt. 

Årets första ridlektion är avklarad! Jag har nu börjat på lördagar istället. Första lektionen var nh alltså natural horsemanship. Denna period fick jag goa Riffe men jag tig Precious på lektionen. Har beslutat mig för att ta henne varje nh lektion för att då kunna träna för instruktör. Det var verkligen ett bra val. Rätt fort sa Pia att hon tyckte att Precious var lite för nära och att hon tyckte att jag skulle jobba med att ha henne ännu längre ifrån mig. Jag fick ett long roap som är ett långt grimskaft kan man säga med två skinnsnören på änden. Haha dåligt förklarat men kan inte förklara på bättre sätt. 
Hon sa även att gick hon för nära så skulle jag vifta med grimskaftet runt mig och hon påpekade att det absolut inte gjorde nått ifall jag träffade henne. Jag skulle inte se det som att jag slog henne utan förstår hon inte att jag markerar och hon kommer nära så får hon skylla sig själv att det kanske blir en liten snärt. Hon sa också att hästarna gör ju sö i hagen. Alltså kommer en häst för nära så viftar de på svansen och då kan den andra hästen få en snärt i ansiktet och då förstår de att "ajaj där ska jag inte gå nära".
När hon märkte att jag begärde något annat av henne började hon protestera genom att bli sur och till och med resa sig lite. Jag skulle då vara väldigt snabb med att snurra med grimskaftet mot hennes rumpa för att hon inte skulle ställa sig. Det blev lite tjafs mellan oss då hon ville göra på samma gamla vis men så ville inte jag. 
Sedan hände det en grej. Hon kom lite nära och jag viftade med grimskaftet. Då fick hon en liten snärt på mulen. Hon blev så förvånad och tvärstannade direkt och bara tittade på mig. Det var bara så kul att se hur hon reagerade och hur förvånad hon blev. Men efter den lilla snärten ställde hon sig inte mer och protesterade inte.
Vi var med nääästan hela lektionen men mot slutet blev hon lite rastlös och kinkig och då beslutade vi och för att avbryta. Jag är jättenöjd med henne och glad att jag får träna för Pia. Jag sa det till henne att hon ser ju oss från en annan synvinkel och eftersom jag tränat en hel del själv vilket gör att man blir "hemmablind". Därför är det skönt att träna för någon som kan komma med tips och idéer. 

Idag provade jag att fortsätta där vi stannade förra gången och det fanns inga protester eller sura miner. Hon var jätteduktig och koncentrerade sig på mig och verkligen lyssnade vilket var superkul. Hon kan om hon bara vill och om jag gör det rätt ;)

Hovslagare

Idag var hovslagaren på besök. Egentligen hade han inte behövt verka henne men eftersom några andra hästar skulle skos och att det skulle ta ett tag innan han kom igen så fick han fixa till hovarna lite. Men han sa iallafall att hennes hovar var jättefina och att hon sliter ner dom rakt och fint själv. Skönt! 
Men innan dess fick hon benen spolade i duschen och vi hann träna en liten stund i paddocken. Förra gången var hon ju busig och ville mest springa. Inte så konstigt eftersom det hade varit hårt i hagen. Men idag ville jag se om hon fortfarande var sån för man vet ju inte om hon börjar hålla på sådär. Men det var inga problem. Hon skötte sig fint. Visst det blev lite missförstånd när jag ville att hon skulle backa då hon trodde att hon skulle gå fram hehe. Men i övrigt var hon duktig. Vi tränade på stanna, flytta fram och bakdel, backa, gå på en liten volt, komma in till mig när jag bad om det och så sprang vi tillsammans. Ja, inte blir det mycket springande för min del för hon tar ju så stora steg vilket innebär att jag verkligen måste springa. Här är det verkligen ingen jogging vilket är bra innan man börjar vrålspringa haha. Efter träningen blev det hovslagaren. Som tur var hann vi träna innan regnet/snön kom. Ibland har man tur!
Nu hade jag faktiskt tänkt att pluggs lite. Började igår eftermiddag innan mamma kom på filmkväll. Såg två riktigt bra filmer igår. Mer om det i ett annat inlägg. 

Ballon d'or

Simply the best ❤️
13 januari

Igår vart det lite mycket så hann inte blogga.
Var i Hylte igår och fick nya uppgifter till den nya kursen jag ska börja. Jag ska börja läsa Hälsopedagogik nu. Läraren var mycket nöjd med mig vilket såklart är roligt att höra. Var i stallet sedan och tvättade av Precious. Tog ansiktet och på halsen, vill inte tvätta hela henne i detta väder. Hon var jätteduktig faktikt. Efter ett tag blir det en stor pöl eftersom vattnet rinner ner sakta och ja då blev det lite läskigt att stå där. Hon ville verkligen inte stå i vattenpölen. Men annars skötte hon sig bra, inga problem med det rinnande vattnet. Skönt! På kvällen jobbade jag också.
Idag var det stallet som vanligt på morgonen. Det är så tråkigt och typiskt med all regn... Precious fick stå ut med lite tvättande i ansiktet idag igen dock bara med svamp men det var heller inga problem.
Ikväll har jag och mamma bokat in oss för en myskväll. Vi ska hyra film och äta sushi! Både Laszlo och pappa jobbar kväll så det blir en riktig tjejkväll för oss. Ska bli mysigt. Sist jag och mamma hyrde filmer så hyrde vi tre filmer varav bara en var helt okej. De andra var verkligen urkassa. Får hoppas på bättre lycka denna gång hehe.
Micke och Veronica

I fredags var jag på bio och tittade på Micke och Veronica. Det var verkligen en superbra film som jag absolut skulle vilja titta på igen. Den var både romantisk och rolig. Samtidigt blev man väldigt rörd under vissa händelser i filmen. Jag tycker om kärleksfilmer där det också är komedi och det var en bra blandning. David Hellenius och Izabella Scorupco var superduktiga och jättegulliga tillsamamns haha. Beskrivning från sf:
Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Den underbara sommaren i den bohuslänska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig. 

Filmen får verkligen 5/5!

Blåsigt!

Det blåser fortfarande mycket men dock inte lika mycket som igår. Var hemma hos mamma och pappa som sagt och visst kände vi och hörde vi att det blåste. När vi sedan skulle hem till oss vid halv elva tiden på kvällen så körde vi in i ett kolsvart samhälle. Vi hade ingen el heller och inget vatten då. Maten i kylskåpet kände vi började bli lite ljummen så vi packade ner all mat både från frysen och kylskåpet och körde till mamma och pappa. Riktigt obehagligt var det att vara här hemma eftersom vi bor runt åkrar vilket då gör att det blåser extremt mycket. Växterna här hemma inomhus rörde på sig så mycket som det blåste. Vi hade ingenstans att göra av maten eftersom vi varken har altan eller balkong på andra våningen. Glittra fick följa med till mamma och pappa då det inte kändes rätt att lämna henne ensam. Vi sov i mitt gamla rum och Glittra hade ingenting emot det.
Vi har fått tillbaka strömmen iallafall och har packat in allting igen hehe. Tur att man bor såpass nära sina föräldrar ändå. Idag har jag även plockat ner all julbelysning och tomtar. Granen står helt naken då vi inte vet hur vi ska slänga den haha. Men vi kommer på något!

Storm

Ännu en gång är en storm på väg emot oss. Känns nästan som att man börjar bli van vid allt blåsande. Det är en klass 2-varning vilket inte är så skoj. Det både blåser och regnar och man vill bara stanna inne. Men jag har ju varit i stallet idag. Precious r ta det lugnt nu ett tag få hon har fått några utslag i ansiktet. Har varit i kontakt med två veterinärer och fått två olika diagnoser. Lite förvirrande vem man ska tro på och de säger att jag ska behandla olika också. Vi får se hur det blir. Tror lite mer på den ena veterinären då den diagnos mer stämmer överens med hur det vanligtvis brukar vara när hästar drabbas av det. Den andra veterinären sa något helt annat och när jag tittar på bilder och så så tycker jag inte det ser ut som det och det tyckte inte den andra veterinären heller. Jaja vi får hoppas det löser sig smidigt iallafall. 

Min fina!God morgon!

Ligger och drar mig i sängen medan Laszlo sover vidare och jag gosar med Glittra. Ska snart åka till stallet i ösregnet och blåsten. 
Rea!

Idag började Hööks rea. Jag åkte dit efter stallet men hittade inget särskilt faktiskt. Det blev två borstar, hästgodis och hundschampoo. Det var bara godiset som inte var på rean hehe så det blev rätt billigt ändå. Blev rätt besviken på rean faktiskt då det inte var så mycket att ha egentligen. Men det är ju bara vad jag tycker. Det var rätt mycket kläder och så men det behöver jag inte just nu utan var mer ute efter täcken. Men det fanns inga täcken förutom vanligs föeecetäcken som jag inte behöver. Jaja jag sparar dem pengarna till Göteborg Horse Show istället ;)
Det blev lite träning idag med Precious då det regnat och har mjukt i marken. Jag gjorde inget speciellt utan körde på grunderna för att se om hon kom ihåg. Vi stannade, hon kom till mig, förflyttningar osv. Dock var hon rätt busig och lite trotsig så jag fick släppa henne så hon kunde busa lite. Det är väl inte så konstigt att hon har mycket bus och energi i kroppen nu när det har varit hårt i marken.


A!

Idag är det onsdag. Dagen började på samma gamla vanliga sätt, i stallet. Det blev en liiiten uteritt på Eagle med Johanna och Elin. Då det hade snöat i natt och hästarna inte har snösulor så byggde de styltor och det gick inte rida så långt. Men en liten runda fick det bli. Precious fick boxmys och massa pussar. Har även varit och jobbat ikväll. 
Fick ett väldigt roligt mejl idag där jag fick veta betyget på kursen etik och människanslivsvillkor. Jag har fått betyget A! Herregud vilken lycka när jag läste det haha. Det är ju bara nu jag har börjat med det här betygssystemet så det blir ju mitt allra första A.

Forts. årsresumé

Fortsättning på mitt 2014.
 
 
Var hos min morfar, farfar och farbror under alla helgon.
 
 
 
Red Riffe lite.
 
Precious blev mer nh tränad.
 

Fina Glittra.
 

Gick på promenad med Precious för allra första gången ensamma.
 
 
Blev inskolad på ännu ett nytt ställe för att få ännu mer timmar.Goa stalltjejer som vill vara med på bloggen hehe.
 
 
Hoppträning med Lighten. Tror nog det var den gången jag lyckades flyga av haha.
 

Blev riktigt sjuk och underhöll mig med att fixa foton.
 
 
Mer promenader med min fina.
 
 
Gekås igen haha. Och mer ridning med Lighten.
 
 
 
 
Julskyltning i stan med ponnisar från ridskolan.
 

Firade fina mamma. Åt även ute.


Mysig uteritt med Riffe.
 
 
Julbelysningen kom fram! Tryck på dem för att se dem större.
     
 
 
Umgicks med de goa människorna i stallet.Precious fick ett bogskydd och var tvungen att inspektera det hehe.
 
 
Ännu mer ridning med Lighten.
 
 
Shoppade lite nya skor på Hööks, vilket verkligen behövdes i all regn.
 
 
Julbak hos mamma och pappa!
 
 
Fick bra betyg första kursen!
 
 
Luciafirande i stallet. Jag var ansvarig för uppvisningen och fick själv hoppa in och rida pga en tjej blev sjuk. Tryck för att se bilderna större.
         
 
 
Granen kom upp hemma hos oss.
 
 
Precious och Riffe löshoppades.
 
 
Köpte mig en iPad!
 

Precious fick leka i paddocken. Tryck för att se större bilder.
     
 
 
Årets första snö kom. Men den låg inte kvar.
 
 
Mys med goa Ture.
 
Stallkatterna ville vara med.
 

Äntligen kunde jag spola benen på Precious. Dock var hon trippig i början.
 
Julmys i stallet.
 
Mitt och Laszlos första lilla julbord haha.
 
Julafton där jag jobbade 7-16 och firade sedan med familjen. Tryck för att se större bilder.
               

 
Red Eagle på jullovet.
 
 
Mysig promenad med Precious, Pia och Youme i snön.
 

Mycket tid spenderades hemma hos mamma och pappa tillsammans med Laszlo, min bror och hans flickvän. Vi spelade mycket spel och hade det trevligt tillsammans.
 
 
Nyår spenderades på jobbet 13-22. Sedan firade tillsammans hemma hos mamma och pappa med andra bekanta.
 

Hallå?

Har haft fullt upp hela dagen hehe. Morgonen började med stallet som vanligt och där blev det en hel del snack med Anna, som vanligt. Nu är det hårt i marken igen vilket gör att Precious ömmar mycket. Jag har då valt att inte träna henne då jag bara tycker synd om henne. Hon har ingen riktig fokus på mig utan tänker mer på vart hon sätter hovarna. Dessa dagar blir det mys och mat och stå inne på box någon timme extra. Mysigt!
Igår fyllde min brors dotter Fanny år vilket vi firade idag. Det bjöds på massa kakor, glass, fruktsallad, grädde och en massa gott. Det var jättetrevligt att vara där även fast det inte varade så länge. Båda pappa och Laszlo ska jobba i natt så vi fick åka hem så de kunde sova inför natten. 
Jag har även pluggat och gjort klart kapitel åtta nu. Det innebär att jag bara har ett kapitel kvar innan denna kursen är slut. Denna kursen har varit mer krävande än förra men jag har klarat det hittills!
Nu ska jag äta något och bara ta det lugnt.
Forts. Årsresumé

Här kommer ännu en fortsättning av mitt 2014.
Eftersom jag nästan bara bloggat om Precious och inte mitt vardagsliv så blir det svårt att komma ihåg vad jag har gjort. Där av blir det mest häst och Precious.
 
 Precious och Youme åkte tillbaka till sommarbetet.
 
 
Tog mysiga promenader i den fina naturen.


Veterinären fick komma till sommarbetet igen då Precious ben svullnat upp vid såret och hon haltade. Jag fick då antibiotika i pastaform som jag skulle ge i hennes mun denna gång. Så mycket enklare och smidigare. Han tyckte även att hon skulle fortsätta gå på betet. Svullnaden gick ner bra men hon hade såret länge. Dock hade det ju torkat och var på bättringsväg.
 
 
Jag ansökte till skola för att plugga till undersköterska. Dock kom jag inte in. Det var över 100 sökande och de tog in 15 stycken. Skam den som ger sig. Jag hittade andra sätt.. mer om det.

 
 
Vår underbart fina Glittra kom hem till oss!
 
 

Precious fick komma hem. Då var det mer träning. (klicka för att se dem större).
 
 
 
Ännu mer Glittra och Maddox. (klicka för att se dem större).
 
 
 

 
Fick besked om att jag kommit in på skolan i Hylte och att jag då skulle börja 2 veckor senare.
 
 
 
Tog lite bilder på Precious i hagen. Klicka på dem för större bilder.
 
 

Började rida Lighten.
 
 
Var på tjejkväll på travet med fina vänner.
 
 
Umgicks med de underbara stalltjejerna.
 
 
Hopptränade med Eagle. Tryck på dem för att se störra bilder.
       

 
 
Hoppade Lighten för första gången som inte hoppat med ryttare tidigare. Gick riktigt bra!
 
 
 Shopping på Gekås!
 
 
Hoppträning igen med Lighten.Filmkväll med alla goa stalltjejer!
 
 
Firade min fina mormor som fyllde år!
 
Mer Precious.
 
 
Mys med familjen!
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Glittra

Jaha då har Glittra gått och blivit könsmogen. Stackarn går runt och skriker hela tiden, rullar sig mot golvet och sträcker sig mot allt hon kommer åt och har rumpan uppe luften. Det mysiga är att hon är extremt kelig men hon leker inte ovh det är verkligen inte Glittra. Vi har bokat tid hos veterinären på fredag och då ska hon kastreras. Lika bra det eftersom vi inte ska ha några kattungar och hon verkar själv inte må särskilt bra av detta. Hon vet inte riktigt vad hon ska göra.
Ikväll blir det jobb men innan dess blir det matlagning och lite plugg.

Forts. Årsresumé

Fortsättning på mitt 2014.
 
 
Jag jobbade heltid under sommaren och bloggade inte så jättemycket .

Precious fortsatte gå på sommarbete.
 
 
Varje år är det Sprintermästaren på travet och självklart var vi där och spelade!
 
 
Precious fick komma hem någon vecka från betet för att vi skulle kunna träna lite.
 
 
Hon lärde sig då att bron inte var farlig.
 
Mer Precious och träning!
             
 
 
 
 
 
 
 
 

Var på BonBonland med min brors döttrar. Och de fick träffa Precious.
 
 
 
Vi fick reda på att vi hade fått en lägenhet. Vi skulle då flytta in första Augusti!

 
 
 
Många fina sommarkvällar spenderades med min fina familj. Bland annat spelade vi minigolf.
 
 
 
Jag fyllde hela 21 år!
 
 
 
 
 
Vi fick sedan flytta in tidigare i lägenheten tror det var 28 juli eller något, vilket resulterade i ett besök på Ullred, mycket shopping och mycket packande.
 
 
Vi flyttade till en lägenhet på landet med en fantastisk utsikt!
 

Maddi var hos oss i lägenheten.
 
 
 
 
 
 
Precious löshoppades för första gången.
 
 
Red islandshäst!
 

Svampplockning med min fina kusin Annica.
 
 
 
 
Det kom ett oväder och skapade översvämning på stora delar i Halmstad. Vi klarade oss som tur var. 
Precious fick sitt lilla lilla sår på benet som sedan blev så mycket värre. Veterinären kom ut och tvättade och gav mig antibiotika. Dock var det ingen vidare veterinär som var rädd för henne och inte riktigt kunde känna i såret. Han hade jättesvårt att ge henne antibiotikan trots att hon hade fått lugnande. Hur kan han då tro att jag som aldrig gett en häst en spruta i hela mitt liv ska kunna ge henne den om han knappt klarade av det? Fortsättning om detta fortsätter i september...
 
 


Mitt sommarvikariat tog slut. Fortsatte sedan som timanställd.

 

Uteritt!

Dagen har hittills bjudit på strålande sol och klarblå himmel. Dock är det ju kallt men det känner man inte av om man rör på sig. Var i stallet vid halv tio ungefär. Hade tänkt att jag skulle rida ut en runda med Eagle. Det kom fler och fler till stallet och till slut var vi 6 stycken som red ut på en runda. Så trevligt och så mysigt i det fina vädret! Det var en härlig känsla av att både kunna trava och galoppera då det var ett tag sen. Det har ju varit stenhårt i marken eller helt geggigt. Det märktes att hästarna tyckte det var kul, speciellt att galoppera haha. 
Min äldsta bror har även varit på besök här. Han har inte varit i vår nya lägenhet men han tyckte den var jättefin. Ska strax ställa mig och laga lite mat och sedan blir det att titta på Teen Mom!
 


 
 
 
 
 
 
 

Forts. Årsresumé

Här kommer ännu en fortsättning av mitt 2014.
Eftersom jag nästan bara bloggat om Precious och inte mitt vardagsliv så blir det svårt att komma ihåg vad jag har gjort. Där av blir det mest häst och Precious.
 
 
Jag fortsatte att jobba mycket och trives bra inom hemtjänsten. Det var även då jag beslutade mig för att göra ett studieuppehåll. Jag trivdes inte med själva utbildningen eftersom det inte stämde överens med verkligheten. Dock var det tråkigt att lämna flera goa människor. Men här var jag tvungen att vara egoistisk och lämna eftersom det ändå inte kändes rätt.


Började smått träna nh med Precious. Det här med personlig utrymme var inte något hon visste så mycket om.

 

Hopptränade med Eagle

 
 
Fick åka till Ungern för begravning.
 
Åt god mat i Ungern!
 
 
 
Många soliga dagar i stallet!
 
 
Precious fann sig till rätta snabbt och kunde lugnt ligga ner i boxen trots en massa aktivitet runt om henne.
 
 
Första gången för Precious med hovslagare hos mig då. Det funkade jättebra!
 
 
Vi hade vår första träning med andra hästar. Pia hade en NH-träning och Precious skötte sig utmärkt.
 
 
 
 
Det var i Juni jag började på mitt sommarvikariat.
Ännu mer Precious!
 
 
Köpte min fina lilla bil!
 
 
Miljöträning med en plastpåse!
 
Puss och mys med Maddi!
 


 
Uteritt med ett härligt gäng och jag hade Eagle.
 
 
Precious åkte transport med oss för första gången.
 
 
Mysiga sommarkvällar
 
 
 
Hästarna fick gå på bete!
 

Var ute och åt med ett härligt stallgäng.
 
 
 
Promenad med bebisarna.
 
 
Min fina på betet.
 

Var på Liseberg med roligt sällskap.
 Det var avslutning i stallet.
 
 
Promenader med fina Maddi.

 
 
Red bort Eagle till sommarbetet.
 
 
 

3 januari

Det har blåst riktigt mycket nu de senaste dagarna tyvärr. Idag fick Precious nöja sig med pyssel och gos. Jag har nu under två dagar spolat hennes ben. Och det är absolut iiiinga problem. Jag är så lycklig! Hon står helt stilla och tycker nog att det är rätt så skönt ändå. Haha tänk att man kan bli så lycklig av en sådan sak.
Fick sedan köra till båda mina arbetsplatser för att lämna i lönelapparna. Sedan kikade jag och Laszlo på mellandagsrean. Njaa det fanns inte alls mycket men jag kom hem lite lite grejer. En t-shirt, en topp, trosor, eyeliner och byxor. Dock var inte allt på rea. Laszlo kom hem med ett par byxor. Handlade lite mat och körde sedan och hälsade på min fina mormor. Hon var så lycklig att vi kom.
Ikväll kommer mamma, pappa, Tommy och hans flickvän Emma hit för en mysig spelkväll tillsammans. Vi ska äta god mat tillsammans och bara umgås. Självklart kommer även goa Maddox.

Dagens lunch på Hello.Mitt 2015

Lite mål för mitt 2015


- Resa!
Jag älskar som sagt att resa och 2014 kommer bara iväg till Ungern och då var det pga en begravning. Vi är några som har diskuterat att ta en liten biltur i Europa där vi vill besöka några länder. Vi får se om det blir svanars nöjer jag mig gärna med att bara åka ner till Rhodos och njuta i värmen. Dock får vi se hur det blir med det då planen är att jag ska jobba i sommar. Men jag hade kanske tänkt stt ta ledigt ungefär 2-3 veckor i sommar då Laszlo har ledigt så vi kanske kan resa då.


-Fortsätta skolan.
Jag vågar inte skriva att jag vill bli klar med skolan i år eftersom utbildningen ska ta 1,5 år. Men pluggarjsg på kanske jag blir klar tidigare. Men jag vågar inte det och vill intre stressa mig själv för mycket då jag både pluggar, jobbar, tar hand om ett hushåll och hsr häst. Men jag ska plugga på som vanligt och sikta mot bra betyg. 


- Vikariat?
Jag hoppas att jag i år ska få ett vikariat så att jag inte behöver vara timanställd längre. Visst är jag glad att få vara timanställd men jag trivs inte med att jag inte vet i förväg hur jag ska jobba eftersom jag vill ha allting strukturerat. Med ett vikariat har jag även fått in min fot ännu mer i branschen.


- Lägga ner mer tid på familj och vänner.
Jag vill bli ännu bättre på att hörs av mig och umgås med de jag tycker om allra mest. Det är inte alltid så lätt då alla har olika liv och har jobb osv. Det kan då bli rätt svårt att träffas men jag ska absolut bli bättre på det. 


- Lära mig att ta det lugnt.
Jag har väldigt svårt för att sätta mig ner och bara slappna av. Jag vet att jag lever ett väldigt hektiskt liv där jag håller igång hela tiden. Även när jag är hemma måste jag göra saker eftersom jag inte bara kan sätta mig ner och i te gör någonting. Jag vet att jag måste lära mig detta då flera i släkten har drabbats av utbrändhet och liknande saker. 

Middag!

Idag var jag och Laszlo ute för att fira våra 5 år tillsammans. Det blev god mat på Fridolfs med fläskfilé till huvudrätt och underbar päronpannacotta till efterrätt. Det blev en mysig kväll med god mat och fint sällskap.

Preciuos 2015

Jag har såklart en tanke med Preciuos detta året och lite mål som är uppsatta. Dock vet man ju aldrig vad som händer utan jag får utgå ifrån det då. 


- Komma ännu närmre varandra.
Det allra viktigaste är att kemin och relationen funkar mellan oss. Vi känner varandra redan men att lära känna varandra ännu mer i olika situationer som kan uppstå vill jag. Vi litar reda på varandra och det vill jag verkligen ska fortsätta. Hon ska se mig som ledaren och hon ska vilja vara tillsammans med mig. 


- Ännu mer träning.
Hon ska bli tömkörd, gå på promenader, miljötränas, löshoppas, utvecklas i hästflocken m.m under våren. Allt detta för att såklart bli väl förberedd innan det är dags för att rida. Jag vill ha en stabil häst som har miljötränats som inte ska vara rädd för en massa saker och som ska vara lugn i sig själv. Hon ska lita på mig och inte vara rädd för att jag ska utsätta henne för farliga saker.


- Sadel och hängning.
Hon ska sadeltränas mycket innan det är dags för att börja hänga på henne. Själva hängandes hade jag tänkt att börja med när hon är 2,5 år och det blir då till hösten. Hon ska få gå på sommarbete och vila efter en bra vår. Sedan blir det hängning till hösten om allt går som det ska. När det väl funkar blir det att sitta och skritta lite. 


Sedan får jag se hur allt går. Som sagt kan saker hända som gör stt allt måste skjutas fram och då får det göra det. Jag tänker intre stressa med henne och känner jag att hon inte är mogen för ett moment så väntar jag tills hon är det. Jag tror inte på det här med att stressa fram för att utbilda en häst utan jag vill att grunderna ska fungera innan man går vidare. Vad som helst kan ju hända till exempel sadeltvång eller något annat som hon tycker är obehagligt. Det får då ta sin tid utan stress för att hon ska bli säker. 
Jag ser fram emot detta året med min fina Precious. Att själv kunna utbilda och utvecklas tillsammans med henne är bland det roligaste jag vet. Att lära henne och mig själv saker och se stt det verkligen fungerar är som en kick. Jag tror detta kommer bli ett bra år för oss!
5 saker 2014

- Ha ännu roligare än jag hade 2013.
 
- Umgås med de som gör mig lycklig och glömma de som gör mig olycklig.
 
- Resa till ett varmt land.
 
 - Flytta till egen lägenhet.
 
- Utvecklas tillsammans med Eagle och komma ut på lite tävlingar och annat skoj.

5år!

Idag firar vi hela 5 år tillsammans!
Gott nytt åt!

Ska upp och jobba om några timmar men ville bara säga gott nytt år till er alla!!

Innan jobbet idagRSS 2.0