Nu tar jag helg!

Jag har jobbat sju dagar i rad nu så imorgon och på onsdag blir min helg hehe. Nej men det är inte så farligt och dagarna har gått fort. Ju mer jag jobbar ju mer vill jag jobba och trivs på jobbet.

Jaja nog om det. I fredags blev det som sagt tömkörning. På lördagen jobbade jag till 13 och åkte direkt till stallet där det var nh-kurs. Först satt vi och pratade och gick igenom det vi läst. Mycket bra och nyttiga diskussioner dyker upp. Det finns ju så mycket angående nh och olika tolkningar. Jag kanska ska skriva ett inlägg om vad nh betyder för mig?

Efter vi suttit och pratat en stund så tog vi några hästar och skulle prova det vi läst om. Först var det det vanliga som jag gör med Precious att flytta bakdel för tryck och rytmiskt tryck, backa för rytmiskt tryck, flytta bakdel, stanna, komma osv. Vi var två som delade på en häst så jag och Anna hade Precious. Jag vet om att Precious kan vara lite skeptisk till nya personer speciellt om jag står där. Hon blir förvirrad att hon helt plötligt ska följa en annan person och står bara och tittar på mig haha. Men Anna löste det jättebra. Mot slutet var de bästa kompisar och Precious lyssnade bra på henne. Anna hittade knepet och det är att klia mycket på halsen som är hennes favoritställe haha.

Sedan använde vi även en korall. Eftersom det inte finns en byggd korall på gården så byggde vi av hinderstöd. Jag har aldrig jobbats en korall med en häst tidigare men Pia visade lite vad man kunde göra. Jag och Precious provade men jag hade inte så jättehöga förväntningar på henne då både hon och jag var ny på det. Jag släppte henne lös och skickade ut henne på volten. Hon både skrittade och travade. Jag skickade ut henne längre på volten och bad henne komma in till mig. Det gick bra förutom någon gång då hon skulle stanna och titta på en häst som var i paddocken som kommer utifrån hehe. Jag bad henne att byta varv genom att blockera framtill på henne och att öka genom att blockera baktill. Med blockera menar jag att om jag exempelvis vill be henne byta varv så går jag emot framdelen och eftersom hon inte gjorde detta innan snurrade jag på grimskaftet och då stannade hon upp lch bytte varv. Sedan blir det ju samma sak när hon ska öka. Det var riktigt kul faktiskt och jag kommer används mig av en korall mer faktiskt. 

Anna som flyttar framdel på PreciosuIdag har jag varit duktig och jobbat till 13, varit i stallet och pysslar med Precious, åkte hem till mamma och pappa och gick ut med Maddox, tvättade min och pappas bil och fixade lite i deras trädgård. Sedan kom jag hem plockade undan och dammsugade. Sedan la jag mig och vilade en stund och lagade mat efter det. Slutar man 13.00 har man hela dagen på sig att göra saker som att städa och lite så. Perfekt! Ikväll blir det att inta soffläge och titta på vänner. Imorgon ska jag till Hylte och börja en ny kurs och sedan ska jag spendera tid men min fina pingla.
Kommentarer
Postat av: Cajsa

det är det också! :D

2015-04-20 @ 20:24:22
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: Anna Fotografi

Fina bilder :)

2015-04-20 @ 20:33:10
URL: http://aannab.webblogg.se
Postat av: linah

åhh så söt vovve:D!

2015-04-20 @ 20:56:38
URL: http://nouw.com/linahs
Postat av: Jen

Hoppas att din helg har varit underbar!

2015-04-21 @ 11:43:28
URL: http://puredopeness.se/
Postat av: http://siliiins.blogg.se

Hoppas du kunnat njuta av lite helg!! <3

2015-04-21 @ 20:30:13
Postat av: Denise

Härligt med lite ledighet efter så många dagars arbete! :)

2015-04-22 @ 17:22:46
URL: http://flingans.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0