Fredag!

Dagen började med att jag var i stallet med goa Anna och Pia. Var så länge sedan vi tre var tillsammans. Det blev ett pass med Eagle. Dressyr där vi red igenom ett dressyrprogram och sedan galopp övergångar. Tycker det är så himla kul och Eagle blir så pigg och taggad! Ett lyckat pass blev det!
Efter det var det dags för min lilla pingla att bli tränad. Jag tänkte att jag skulle prova med godis igen för att se om det gick bättre. Vi gick över presenning och bron och det gick hur bra som helst. Dock blir hon för på när jag har godis så det fungerar inte. Det här med att stå still visste hon knappt var det var idag hehe. Hon lyssnar inte utan nästan står på mig för hon vill ha godis haha. Så det får bli träningar utan godis. Under tiden vi tränade började de regna men det var så lite men ändå sånt regn som man blir jätteblöt av. Men jag är nöjd med henne idag! 


Ja här ser hennes kropp sjukt konstig ut haha men såhär duktig var hon.
Mina fina!

Herregud så söta de är!!

Hemma!

Nu är Precious hemma i det vanliga stallet. Vi får se om det blir något mer besök på betet. Detska bli dåligt väder nu i några dagar så då passade vi på att köra hem dem medans det var fint väder idag. Precious var så duktigsom gick på transporten direkt utan att ens tveka. Annars brukar hon vilja lukta och ta något steg bakåt, men nu gick hon rätt in. Så glad och stolt över henne! Nu när Precious är hemma igen ska vi träna igen och då kommer det bli bättre uppdatering här. Lovar! :D Tydligen var det minus ute imorse. Vad fort det gick till att bli såhär kallt! Även fast jag älskar värme så tycker jag att hösten är jättemysig. Det är så mysigt när det är mörkt ute och man myser ner sig i soffan framför en film med varm choklad. Dock tycker jag inte om kylan haha (a)
Min fina!

Min fina underbara häst!
Onsdag!

Dagarna rullar på och jag har alltid saker att göra haha. Det är inte så mycket jobb denna veckan men dagarna går fort ändå. Jag ska söka skola i en annan kommun och det är ju lite krånligt. Halmstad måste först godkänna att jag vill söka i en annan kommun. Jag håller allt jag kan för att Halmstad godkänner och att den andra kommunen tar in mig på skolan. 
Annars funkar det bra här hemma. Maddox och Glittra kommer närmre och närmre varandra. De tycker fortfarande att den andra är lite läskig. Men de smyger på varandra hela tiden. Tror detta kommer bli bra till slut. Precious går fortfarande på bete med sin bästa kompis. Och de får gå där så länge vädret är bra och så länge det finns gräs. Det har varit fint väder här länge nu och det ska hålla i sig. Inte klagar man på sol!
 
 Glittra!

Vi välkomnar Glittra till familjen med öppna armar. Egentligen hade vi inga planer på att skaffa kattunge. Men de som bor under oss fick kattungar och frågade om vi var intresserade. Vi funderade ett par dagar och tyckte att det var en bra idé. Sagt och gjort och igår fick vi henne. Hon var väldigt nyfiken i början såklart men inte alls skygg. Maddox är här nu i början för att de ska bli vänner. De har inte nosat på varandra än men de har varit nära varandra. Maddox tycker hon är lite läskig och Glittra är nyfiken på Maddox men fräser när hon tycker det börjar bli lite nära. Allting får gå i sin takt. 
Hon är redan väldigt fäst vid oss. Sitter vi i soffan ska hon ligga bredvid oss, sitter vi vid köksbordet så vill hon helst sitta på bordet, annars funkar en köksstol bra. Så mysigt är detta!!


Just nu!

Är hos min fina på betet. 


Trötta flickor
Jobb!

Efter en veckas ledigt har jag jobbat nu i två dagar. Jag jobbar ju som timanställd nu men det fungerar lika bra. Precious sår har blivit bättre *peppar peppar ta i trä*. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men det är finare och jag får i henne antibiotikan som tur är. Jag får lura henne lite emellanåt men det märker hon oftast inte ;)
En tråkig nyhet är att jag inte kom in på skolan nu i september. Det var över 100 sökande och bara 18 kom in. Eftersom de fick göra en special ansökan med min ansökan kunde jag inte skicka in personligt brev där man förklarar varför man vill studera osv. Detta kunde då inte jag göra och jag tror det är en anledning till att jag inte kom in. Men det gör inget. Jag jobbar som sagt då som timanställd istället och jag får ihop de timmar jag vill ha ändå. Jag får helt enkelt söka till nästa tillfälle. 
Och nu en bra nyhet är att jag och Laszlo ska skaffa kattunge om allt går som förväntat! Våra grannar har fått kattungar och de frågade om vi var intresserade. När vi fick syn på det lilla livet tackade vi såklart ja. Herregud så söt hon är! Har många fina bilder, men vill inte lägga upp något förrens det är helt 100.
 
 
 

Lilla P

Det har inte blivit någon träning med Precious då såret har varit första prio för mig. Igår igen fick veterinären komma ut för det hade blivit svullet igen plus att hon haltade. Såret har varit bra lite till och från och svullnanden gick ner fint innan. Men så kom det tillbaka. Jag fick antibiotika i oralpasta form denna gången. Så mycket lättare att ge. Sen fick jag några descutan svampar till för att tvätta såret. Idag var hon redan bättre. Svullnaden har gått ner lite, så det är skönt. Såret är svårt att avgöra om det blir bättre eller inte redan idag. Men jag håller alla tummar jag kan för att det ska bli bättre. Tänk att ett litet sår kan ställa till med så mycket.

Bete!

Nu ska det vara fint väder ett tag och då passade vi på att köra bort våra bebisar till betet igen. Gräset har vuxit och de kommer säkert trivas lika bra som förra gången. Nu står Precious ännu närmre mig och det tar några minuter att gå dit. När jag är på promenad med maddox kan jag gå förbi och titta till henne samtidigt. Så mysigt!
En mindre mysig sak är att min årliga sommarförkylning har drabbat mig. Såklart är det jobbigt nu när det är så fint väder. Men jag överlever ;)
Ice bucket challenge

Jag tror nog inte att någon har missat Ice bucket challenge som har blivit en stor grej i media. För er som har missat så handlar utmaningen om att man ska hälla en hink med isvatten över sig själv och sedan nominera andra människor att göra desamma och att uppmärksamma sjukdomen ALS. Men även att uppmuntra människor att donera pengar till forskning om denna sjukdomen. Jag tycker att budskaper i denna utmaning är jättefin och bra. Hur många visste vad ALS var innan denna utmaninen började?
Vad är ALS för sjukdom då?
Det är en nervsjukdom som gör att musklerna i kroppen förtvinar. Och till slut blir det att personen blir helt förlamad då det inte finns några fungerande muskler kvar i kroppen. Oftast påverkas inte sinnes eller känselfunktionerna vilket då innebär att personen är helt klar i huvudet men kan varken prata eller röra sig. Dock vet man inte säkert hur eller varför sjukdomen uppstår. Det finns heller inga botemedel mot denna sjukdom, men det finns bromsmedicin. Många personer som fått diagnosen ALS dör oftast efter 3 år. Dock finns det såklart undantag då folk har levt längre. 
Min farbror som dog förra året hade ALS. Det är en hemsk sjukdom som jag aldrig skulle önska någon människa. När han fick sjukdomen, var det inte många i släkten som visste var det var för sjukdom. Att se en människa som var vältränad och mådde bra, bara försvinna är hemsk. Att se denna person bara ligga utan att kunna göra något, men samtidigt är denna person helt klar i huvudet. Nej, jag vet inte vad jag sak säga. Det är hemskt och fruktansvärt att se en älskad person genomgå detta och det gör ont i hjärtat när man inser att man inte kan hjälpa till.
Därför tycker jag att denna utmaning är bra för att människor ska upptäcka denna avskyvärda sjukdom som man inte kan göra något åt i dagsläget. Dock tror jag att många ser denna utmaning som något roligt och glömmer innebörden. Och det är förstås synd. Jag hoppas verkligen att folk som gör denna utmaning har detta budskap i bakhuvudet. Men en annan positiv sak är att denna utmaning har bidragit till att många människor har donerat pengar till forskning om ALS.
 
 

RSS 2.0