Precious!

Precious är min fina unghäst som är född 2013 som jag köpte i april 2014 och då hade hon precis fyllt 1 år. Precious är en väldigt nyfiken och social häst. Hon älskar att ligga ner, speciellt att sola i solen. Hon är alltid dammig för hon ligger ner så mycket haha. Men underbart är det att se att hon njuter. Hon älskar att bli pysslad och att stå i stallgången. Hon är en väldigt bestämd dam som kan vara mycket envis. Det kan både vara positivt och negativt hehe. Självklart finns det mycket vi behöver jobba på också. Det värmer såklart mitt hjärta att när hon får syn på mig så kommer hon gnäggandes emot mig. Det gör ju ens dag! 

Nu hade jag tänkt skriva lite varför jag valt attköpa häst igen och varför det blev just Precious som blev min. Efter att vi var tvugna att avliva Mowgli pga en skada som inte kunde läka så var jag väldigt tydlig med att jag aldrig skulle börja rida igen eller skaffa häst. Detta var i februari 2010. Jag var trött på att ha häst och det var inte så konstigt egentligen då jag hade mycket i skolan och att Mowgli alltid var skadad till och från under alla fyra år som jag hade honom. Vi vet ju inte vart han kom ifrån eller exakt ålder men veterinären sa att han var född 1997 genom att titta på tänderna. Nu i efterhand tror vi att när han var i Danmark så körde dem hårt med honom eftersom han var skadad så mycket och den sista skadad han fick var något som egentligen travhästar får. Veterinärerna kunde inte säga hur han kunnat få den då jag hade honom som ridhäst, utan trodde att det kunde bero på något från hans förflutna. Ingen vet, vi kan ha helt fel.

Men i alla fall så var jag trött på att ha häst då han var skadad mycket vilket tar väldigt mycket på krafterna. När han väl avlivades mådde jag så dåligt och blev sjuk pga detta. Han var ju min andra halva kan man säga. Aldrig har jag älskat ett djur så mycket som jag gjorde. Han var mitt allt och vi kände varandra så väl. Min kompis lånade ut henne häst lite då och då för att jag inte skulle sluta helt med hästar men jag red han kanske 4-5 gånger och tyckte inte att det var alls samma sak utan Mowgli. Efter några år började jag få tillbaka suget för ridningen men jag ville ju såklart inte börja på en ny ridskola helt själv. Som tur var började min kusin på en ridskola nära mig och tipsade mig om detta.

Hösten 2012 började jag på denna ridskola och tyckte det var jätteroligt. Jag kom snabbt in i denna ridskola och blev stalltjej fort och hade praktik där. På så sätt fick jag upp ögonen för hästarna igen och än idag skulle jag vilja att enbart jobba med hästar. Men då det är svårt att få jobb och att jag inte vill flytta från Halmstad tycker jag det är onödigt att plugga vidare. Tyvärr... Det är mitt drömjobb, att jobba med hästar på heltid.
I alla fall så började jag att ha Eagle som sköthäst och rida honom varannandag och det började jag med i oktober 2013. Vi fann varandra väldigt fort och jag tycker om honom så mycket. Hade han varit lite yngre så hade jag inte tvekat att köpa honom ;) Jag blev såklart väldigt sugen på att skaffa häst när jag red Eagle såpass mycket. Det här med att dela häst och så passar inte mig då jag är bekväm med att ha egen häst och själv bestämma. Det kunde jag inte med Eagle då han inte var min. Jag menar inget illa med detta utan jag och Eagles ägare kom bra överrens och vi tog hänsyn till när han skulle gå lektion och så. Men det här att själv bestämma saknade jag. Jag hade tittat lite på hästnet på hästar bara för att det var lite kul.

Jag la upp en annons på hästnet att jag sökte en häst. Jag fick jättemånga svar, säkert över 50 st med bra erbjudanden. Det var många fina hästar men ingen häst som jag riktigt föll för. Jag gick då in på hästnet för att leta lite mer och letade länge. Då hittade jag en annons med en häst som hade en sådan utstrålning vilket gjorde att jag klickade mig in på annonsen direkt. Detta var då Precious. När jag läste annonsen så kände jag bara att det här kunde vara något för mig. Detta var en måndag eller tisdag.

På torsdagen åkte jag, pappa och Laszlo upp för att titta på henne. Jag ville ju inte åka själv hehe. Uppfödaren var jättetrevlig och visade henne och jag fick se hennes gångarter och så. Hon visade även hennes underbart fina pappa och jag fick träffa andra avkommor. Alltså blev jag jättebra bemött vilket är väldigt viktigt och jag fick ett bra intryck av att detta verkade seriöst.Självklart är det så att man är lite osäker då det är många som luras osv, men detta tyckte jag var seriöst. När vi var där blev jag ännu mer förtjust i Precious. Varför? Jo. hon var så lugn, nyfiken och hade en sån utstrålning som gjorde att jag tyckte om henne direkt. På plats talade jag om att om hon går igenom veterinärbesiktningen så ville jag ha henne. På måndagen skulle veterinären komma vid 9-tiden. Hela helgen hade jag varit nervös och på måndagen vaknade jag 08.30 för jag var så nevös haha.
Jag bara väntade på att telelfonen skulle ringa. Som tur var var det uteritt vilket distraherade mig lite så att jag kunde tänka på annat. Men när vi var ute i skogen kom äntligen samtalet att hon gått igenom utan anmärkningar och att hon skulle komma dagen efter. Vilken lycka! Men då blev jag nervös för att hon skulle komma haha. På tisdagen kom hon och jag var bara så lycklig och stolt över min fina häst. Och äntligen hade jag en helt egen häst. Det enda tråkiga är ju att jag såklart fått sluta med Eagle. Men han finns alltid kvar i hagen och jag kan pussa och gosa med honom hur mycket jag vill.


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ida näs

Jag har aldrig riktigt gillat hästar, men jag blev tvungen att läsa hela det här inlägget. Vilken fin text!

Du får gärna kika in på blogg om du vill :)

2014-10-30 @ 21:29:39
URL: http://www.idaslilla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0