Första träningen!

Idag var det som sagt Precious första trail-at-hand träning. Det var en hel del hästar inne på banan samtidigt, både nya hästar och kompisar från hagen. I början var hon självklart jättenyfiken på de andra hästarna och gnäggade mycket och tittade mycket på de andra. Men mer var det inte. Jag trodde att hon kanske kunde bli lite stressad av så många hästar samtidigt som jag ville att hon skulle vara uppmärksam på mig. Men hon skötte sig riktigt bra. Det var många hinder på banan såsom en bro, slalom, box, bommar, ett litet kryss, presenning, tunnor, grind osv. Vid tunnorna skulle man till exempel gå igenom där det var trångt. Det klarade hon galant och vi kunde stanna emellan och backa och gå igenom igen. Grinden var det heller inga problem med och inte slalom, bommarna eller boxen heller. Dock kom vi inte över bron idag heller även fast vi hade draghjälp haha. Någon gång kommer det att komma. Vill inte pressa henne för mycket, som sagt är hon inte så gammal. 
Presenningen kom vi inte heller över. Men vi stod mycket vid den och tittade när de andra hästarna gick över. Hon tycker att ljudet är läskigt och det ljudet fick hon ju träna på när de andra hästarna gick över. Vi gick även över det lillalilla krysset som låg på 30cm på mitten kanske. Hon tyckte inte de blåa bommarna var läskig utan lyfte fint när hon gick över. Sedan tog tränaren fram spön där det satt fast plastpåsar och lösa plastpåsar. Vi stod några runt om henne när hon visade och pratade. Precious var så söt och nyfiken och ville verkligen gå fram till påsen som låg på marken för att titta var det var. Blev glatt överraskad att hon själv ville gå fram till den. Med tanke på att presenningen prasslade och var otäck så trodde jag att hon skulle tycka det om plastpåsen också. Men det gjorde hon inte. Efter att hon fått lukta på påsen och bekanta sig lite med den så kunde jag dra påsen över hela hennes kropp. Duktigt! När de andra skulle hoppa upp och rida alla dessa hinder så tackade jag för oss och gick glatt ut ur paddocken. Man ska ju sluta när det går som bäst och jag är både glad och stolt över henne. Denna träningen kommer jag att leva på länge! :) 

Hon får en stor guldstjärna av mig idag. Mer kunde jag inte kräva av henne från hennes första träning tillsammans med så många andra hästar. Hon skötte sig jättebra och blev inte ett dugg orolig av all ljud eller rörelse. Det vi behöver träna på mer är att hon ibland kommer för nära utan att tänka sig för. Även fast det är jättemysigt att stå nära så måste hon lära sig att det ska vara ett visst avstånd mellan oss. Även att vi ska träna på presenning ;)

Här är lite bilder som snälla Mikaela tog på oss idag. Dock är det iPhone bilder men de jag är glad att jag fick bilder!
Min fina!

Någon har det gott ;)

Hovslagare

Idag kom hobslagaren på besök. Det var första gången för mig och henne men uppfödaren sa till mig att det intr var några problem alls. När hovslagaren tog första hoven gick hon runt lite och ville inte riktigt stå still. Hon fick horslyx och stod och slickade på den hela tiden. Efter en stund med första hoven stod hon heeeelt still. De andra tre hovarna var inga problem och hon stod stilla under hela tiden. Hon fick beröm av hovslagaren vilken trevlig häst hon är. Sånt värmer i hjärtat!
Sömntuta

Här hittade jag min pingla imorse eller ja runt 10-tiden. Hon låg helt utsträckt och bredvid henne stod Cocos och vaktade. Jag har skaffat mig en häst som älskar att ligga ner och gotta sig. Så härligt att se faktiskt! Hon börjar även få bra kontakt med några hästar i hagen. I början var det ju lite jobbigt eftersom de jagade lite eller så ignorerade de henne totalt. Men det är ju så hästar fungerar. Nu står hon mitt i klungan och äter, kliar sig mot Zeke och ja är bara med de andra hästarna. Ju för sig har det varit så ett tag men jag är bara glad att hon börjar finna sig till rätta i flocken.

Mys!

Idag har Precious blivit tränad i paddocken. När vi tränat en stund tänkte jag att jag kunde vara snäll och släppa henne lös och låta henne springs lite. Men nej, hon gick till gräset längs med staketet och betade istället haha. 
När jag mockade hage så kom Eagle till mig och såklart blev det mys med honom. Även fast jag har skaffat mig Precious så tycker jag om Eagle lika mycket som innan. 


EU

Överallt kan man läsa om valet igår. Jag är inte jätteinsatt i detta med politik men det enda jag kan uttala mig om är att det är så sjukt att nazistiskapariter bara växer i hela Europa, vart kommer vi att hamna i framtiden?
Igår var det mors dag som jag inte tror att någon har missat. Min mamma ville såklart inte ha någonting, men hon fick en tårta i lördags. Supergod var den och hon blev glad för den. Många timmar ute i stallet igår också. Känner att jag kanske får börja sola för när jag är i stallet så mycket och har t-shirt på mig så kommer det inte att bli en snygg bränna hehe ;) Fast jag tycker det är så sjukt tråkigt att bara sola. Helst badar jag eller något annat, men att bara ligga still neeej tack xD Det är väl anledningen till varför jag nästan aldrig blir brun i Sverige ;)
Har pysslat med Precious också såklart. Jag inser mer och mer för varje dag hur mycket jag tycker om henne! Igår skulle Malin träna Ture i paddocken och då tänkte jag att jag kunde passa på att ta ut henne för att kunna gå över bron. Ture gick före men hon förstår fortfarande inte att man kan gå på den haha. Men man får ju inte glömma att hon bara är 1 år. Hon är inte alls rädd för den och har dunkat i med hoven och sådär. Det kommer förr eller senare :) 
På lördag blir det hennes första trail-träning eller ja trail at hand. Vi får väl se hur det går. Jag har inte stora förväntingar på henne eftersom hon är så grön. Men jag tänkte att det skulle vara kul att prova på och för att det är bra träning för henne.

Champions league

Strax börjar matchen mellan Real Madrid och Athletico Madrid. Såklart hejar jag på Real Madrid. Det skulle vara så sjukt kul om de vann. Håll nu tummarna!!
Pinglan!

Idag har det varit kyligare här och lite regn. Idag blev det lite träning med Precious i paddocken. Vi fortsätter träningen med det personliga utrymmet och att flytta åt sidan. Nu blir hon inte sur längre när man vill att hon ska flytta på sig. Vi gick över lite bommar som låg i paddocken och hon lyfte fint på sina ben. Redan bra teknik hehe ;) Nejmen hon skötte sig bra i paddocken. Det fanns en bro också som vi provade att gå över. Men det gick inte. Jag tror inte hon förstår vad man ska göra med den bron utan hon står och luktar på den. Hon behöver nog ha någon som visar att man kan gå över den :)
Har även börjat träna lite på att hålla på med henne där bak. Låter helt fel, men jag skulle prova att ta tempen på henne för någon dag sedan och det var inte populärt. Så nu tränar vi på att hålla på där bok med svansen och att lyfta svansen, ta den åt sidan, klia under svansen, klia vid svansroten osv. Oftast står hon still men ibland blir det lite obehagligt tycker hon. Men det är bara att träna.


Det är så skönt att se henne ligga i boxen hur trygg som helst när det är en massa rörelse i stallet.Uppdatering!

Jag vet att det har varit dålig uppdatering här på senaste. Z men jag ska vara ärlig och säga att jag inte tränat så mycket med Precious då hon varit lite förkyld. Men idag var hon inte snorig så det går åt rätt håll. 
I onsdags var det ridlektion och det är ju önskeperiod sista perioden. Tyvärr kunde jag varken ta Eagle (mitt första val) eller riffe som då var mitt andra val så det fick bli lilla Queenie. Hon är så rolig och gullig. Det var sits och balans på lektionen vilket innebar barbacka. Det gick riktigt bra och över förväntan faktiskt. Dock är madam lite bekväm då det typ bara är barn som kan rida henne förutom jag då hahah. På lektionen var det lite olika övningar med både volter, skänkelvikningar och övergångar. Riktigt kul!
Idag fick jag rida Athilda som är en speciell dam. Det gick helt okej. Jag har inte ridit henne så mycket och har inte hittat alla knappar på henne ännu. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara hur hon är.. Men stoig kan man säga. Blir ibland sur när man lägger på skänklarna  osv. Men helt okej tycker jag hon var och jätteduktig på skänkelvikningar.
Just nu sitter jag i solen och tittar på när pojkvännen spelar match. Vilket underbart väder vi har haft här i Sverige!

Ungern!

Har varit i Ungern sedan i torsdags och kom hem i natt. Det blev bestämt väldigt fort när vi skulle åka då jag och min pojkvän åkte ner för en begravning. Som tur var har jag en snäll pappa som har tagit hand om Precious perfekt så jag har inte behövt vara orolig. Ibland händer det ju saker i livet som vi inte kan styra över tyvärr. 
Nu är jag hemma iallafall och underbart är det när jag idag vaknade och det var strålande sol ute och redan +19 klockan 9 på förmiddagen. Jag ska strax göra mig redo för att åka ut och pussa på min fina häst som jag saknat så mycket!
Stolt!

Jag känner en sån glädje och stolthet över min lilla häst. Hon har flera gånger förvånat mig över hur lugn och trygg hon är trotts att hon bara är 1 år. Jag ska inte säga att hon inte har blivit rädd för visst har hon hoppat till till exempel när vi skulle gå ut från stallet och vi mötte en annan häst precis i svängen i stallet och hon blev så förvånad att det kom en häst där. Dock hoppade hon bara till och ställde sig och tittade, inget mer. Sen är det kanske jag som har sett många nervösa unghästar som blivit rädda för minsta lilla och det gör ju att jag blir så förvånad över hur lugn hon är haha. Jag är så nöjd med min lilla pingla och vet faktiskt inte vad jag skulle ha gjort utan henne!

Idag fick hon lära sig att gå i en stoooor vattenpöl. När vi var och pysslade i stallet så kom det en sån skur vilket gjorde att det blev sjöar utanför stallet haha. Precis utaför porten blev det en lite sjö kan man säga ;) först ville hon inte gå men med lite draghjälp tog hon några snabba steg igenom vattnet. Jag trodde faktiskt att hon skulle hoppa eller kuta igenom vattnet men hon klarade det galant med några snabba steg haha. 
 
 

Gumman!

Någon har sovit gott ;)
Ungern!!

Heja Ungern!!

Eurovision

Sitter framför tvn och myser till Eurovision. Jag hejar såklart på Sverige, Ungern, Montenegro och Grekland mest men tycker om många såsom Frankrike, Norge, Schweiz, Österrike, Vitryssland, Ukraina, Danmark och Spanien. Ja det finns många bra länder :)

Hoppträning!

Idag var det äntligen hoppträning igen. Då vår tränare fått barn så har det varit ett uppehåll. Sen jag köpte Precious så har jag inte ridit Eagle och det var härligt att vara tillbaka i sadeln igen. Hoppträningen gick jättebra och det var roliga övningar. Visst kändes det att jag inte ridit honom på ett tag då han var rätt stel och ville köra lite med mig. Men sen kände han väl igen att det var jag som sattpå ryggen och då skötte han sig haha. 
Efteråt trände jag Precious i paddocken. Jag har märkt att hon blir lite tjurig när jag ska flytta henne åt sidan. Istället för att flytta sig så protesterar hon och flyttar ännu mer åt det hållet jag inte vill att hon ska flytta sig till haha. Idag tränade vi på detta i paddocken och i början protesterade hon men efter en stund flyttade hon fick på baken utan att protestera. Kände mig riktigt nöjd med henne!
 
Bild från idag!


 

Stanna

Dagarna flyter på och det känns rätt att ha hoppat av skolan så det känns skönt.
Igår var det hoppning på ridlektionen med Amalia. En haflinger som älskar att hoppa. Riktigt kul var det faktiskt.
Med Precious går det bra. Jag tränar inte varje dag men pysslar om henne väldigt mycket. Idag körde vi nh igen och idag började hon förstå att hon ska stå stilla när vi väl har stannat. Jag ville belöna henne med godis men hon förstår inte vad man ska göra med godisbiten haha hon är så söt. Men hon nöjer sig med massa beröm och klapp då man ser det på hennes uttryck och öron. 
Nh

Jag har börjat lite smått med nh med Precious. Det här med det personliga utrymmet kan hon inte riktigt och det ska vi jobba på. Vi har börjat lite med att stanna. Stannar jag så ska hon stanna och stå kvar. Att stanna går jättebra men hon tycker det är lite tråkigt att stå kvar. Sen att hon ska följa efter mig har vi också provat. 
Skola

Nu har jag tagit ett beslut jag länge funderat på. Idag har jag lämnat in en anmälan om studieavbrott. Alltså har jag avslutat min utbildning på högskolan. Arbetet som lärare är mycket roligt men samtidigt väldigt krävande. Även fast man slutat för dagen så har man ändå inte slutat då det är så mycket runt omkring till exempel prata med föräldrar osv. Sen var inte utbildningen som jag hade tänkt mig heller. Jag hade höga förväntningar och utbildningen var inte så. 
Istället ska jag söka in till undersköterskeutbildningen och utbilda mig till det istället. Nu när jag jobbar så känns det väldigt bra och jag skulle absolut kunna jobba med detta.
Nu på våren kommer jag istället att jobba och ägna mig mycket tid åt min lilla häst. 


Jobb!

Dåligt med uppdatering jag vet men jag har jobbat sen i tisdags och kommer jobba varje dag fram tills nu på tisdag. Har börjat jobba inom hemtjänsten och trivs jättebra! Dock ska jag inte ta såhär många pass på raken igen hehe det är nog lite för mycket. Har även jobbat delat pass idag. Men jag klagar inte utan jag är bara glad att jag får jobba då jag trivs så bra.
Jobbade igår på Valborg med. Jag har nog aldrig firat Valborg som många gör utan tycker att Valborg är rätt onödigt faktiskt. Visst är det skönt med ledigheten men annars så nej (a)
Nu ska jag äta lite innan jag ska sova. RSS 2.0