Helgen!

Helgen har varit mycket bra. Fredagen bestod av flera timmar i stallet varav att jag hjälpte Elin med Queenie och jag pyssel med Precious. På kvällen var vi ett litet gäng som åkte till en restaurang i Helsingborgsområdet och åt och hade en trevlig kväll. God mat och härligt sällskap, perfekt!
På lördag var det tidigt upp gör att göra iordning Precious innan vi skulle åka till liseberg. Vädret var växlande och bestod av regn, sol och uppehåll. Som tur var regnade det inte mycket oc vi åkte allt vi ville plus lite till. Jag kan säga att Helix är det bästa!
Igår vet jag bara hemma förutom när jag åkte ut till min pingla såklart. Var seg efter i lördags precis som om att jag var bakfull haha. 
Idag hade Precious sin första fästing och nu var jag ensam där ute och fick själv ta den. Tidigare när någon häst haft en fästing så har jag alltid haft turen att det funnits någon som kunnat ta den, likadant med hunden. Men idag var jag ensam och jag kunde ju inte lämna henne när jag väl hade sett fästingen. Inte var det trevligt men jag drog ut den och hackade sönder den. Heja mig!
Denna veckan består av mycket jobb och V75 på Halmstad travet. Självklart ska vi spela och ha det trevlig, håller tummarna för att det ska vara fint väder.
Bästa!

Det bästa stället att vara på!
Ledig!

Nu har jag jobbat färdigt för denna veckan och det ska bli skönt att vara ledig nu i helgen. Lite planer har jag såklart. Ut och äta med goa vänner imorgon och även liseberg i helgen. 
Precious mår bara bra på betet. Det har kommit fler kompisar till hagen nu och det tycker hon är jätteroligt.
 
Min fina häromdagen

Några av hästarna på betet. Mycket har de betat ner.


 

Sommarbete!

Mot sommarbetet!!


Midsommarhelgen!

Denna helgen har bestått av jobb, Precious och fotboll. Jag har jobbat hela helgen och firade då inte midsommar. Men det gör absolut ingenting. Har varit hos min fina lilla Precious som fortfarande går på sommarbetet och lägger på sig mer och mer. Det är jag bara glad för! Som tur var har hon bara haft två insektsbett *peppar peppar* under hela den tiden och de har försvunnit efter att jag smörjt dem, jätteskönt! Det är ju så jobbigt att se att de har fullt med flugor och andra insekter runt sig men det har inte varit mycket alls. Jag använder ett flugspray som fungerar jättebra.
Jag har en pappa och en pojkvän som älskar fotboll och då går fotbolls-vm hela tiden på tv:n. Det gör inte mig så mycket då det kan vara kul om det är en spännande match. Som alltid hejar jag på Portugal och jag hoppas verkligen att de vinner sin match ikväll!
 
 

Precious!

Två fina bilder ifrån sommarhagen. Jag kan titta på dessa bilder i evighet då hon verkligen är världens finare i mina ögon.


Citat
Puss

Denna mysiga bild tog Malin idag. Precious är så mysig min lilla pålle. 
Idag har dagen bestått av jobb och stallet såklart. Mys hos min fina Precious som vanligt. Hon börjar bli riktigt fin i kroppen nu. Så vi får hoppas det håller. Nu när hon går på sommarbete så gör jag inte så mycket med henne förutom pyssla såklart. Nu är jag ledig i två dagar och sedan jobbar jag hela midsommarhelgen. Men det gör mig ingenting ;)
Avslutning!

Idag har jag jobbat från 7-13. Efter det blev det direkt till stallet då det var avslutning med ponnyridning, uppvisning och lekar. Jag agerade fotograf men skulle egentligen varit med och hoppat med Eagle men det blev inte så.
Efter det blev det besök hos Precious såklart. Hon njuter av att gå i sommarbetet med sina kompisar. Så kul att den hästen som gillade henne minst innan står och väntar på henne vid staketet när jag ska lämna henne haha.
Kom hem efter fem någon gång och efter bad och mat så har jag landat i soffan framför fotbolls-VM. 
Stallet!

Sitter i stallet just nu med goa människor. Idag blir det några timmar i stallet men det gör inget i det fina vädret. Idag äntligen hittade jag grimman i sommarbetshagen. Precious fick behålla sin fina grimma på då den sitter bättre än den andra. Lite konstigt eftersom denna är en cob och den andra en ponny men ändå tappet hon den hela tiden hehe. 
Maddox är med mig i stallet idag och jag tror att han bara njuter av att få vara med. 
Imorgon är det avslutning i stallet vilket innebär uppvisning och lekar. Dock jobbar jag från 7-13 och allt börjar 14. Men det gör inget.
Tror ingen missat att fotbolls-VM började igår. Självklart satt familjen framför tvn. Tråkigt att Sverige inte är med såklart men jag hejar på Portugal ändå så hehe.
Fin!

Igår hade såklart Precious tappat sin grimma i hagen och jag säger bara lycka till att hitta den i den stora hagen haha. Men jag hade en extra grimma i bilen och såhär fin blev hon!

Igår var det även sista ridningen för terminen. Jag tog faktiskt Riffe igår då en tjej som skulle rida honom inte kom och då passade jag på. Gamla Riffe men så underbar. Vi fick välja vad vi ville göra så jag tog några skutt och red dressyr sedan. Även fast han går ner fint i form så var han rätt stel igår. Men det var så roligt att få rida honom igen då det var så länge sedan. 
Promenad!

Idag gav vi oss ut på vår allra första promenad. Jag och Pia var lite tveksamma först eftersom vägen som går vid stallet, där kör folk som idioter. Som tur var gick vi kanske 20 meter på den vägen innan vi svängde upp på en mindre väg med inga bilar. Vi gick mellan två åkrar och en traktor höll på en bit bort. Våra ston skötte sig jättebra båda två. De hoppade inte till för något och var nyfikna och pigga. Promenaden var kanske 20 minuter och det räckte gott och väl. Dock tyckte Precious att det var liiiite läskigt att gå först då hon var så försiktig haha. Det var mycket att titta på då vi gick förbi hus och mycket att titta på för dem. Bland annat en sån självgående gräsklippare. Ta in nya intryck och vara ute i den stora världen. 
Sommarbete!

Igår åkte några hästar på sommarbete. Det ligger nära stallet så det är inga problem. Först var det sagt att vi skulle åka med dem idag och att jag bara skulle lastträna Precious igår. Men så tänkte vi att om vi väl får på henne så kan vi köra ner henne. Pappa var och hjälpte mig men Precious ville inte gå på. Vi provade några metoder men det fungerade inte så bra. Mowgli min förra häst gick på transporten så vi hade lite svårt att komma på idéer om hur vi skulle göra. Vi provade med att ställa in Riffe i transporten och då blev hon mer nyfiken men ville fortfarande inte gå på. Efter mycket om och men beslöt vi oss för att låta henne vila lite och se om Pias tvååriga sto ville gå på transporten. Inga problem så vi körde ner de till sommarbetet. Hem igen och lasta in Farras och sedan göra ett nytt försök med Precious. Denna gången hjälpte Pia mig och pappa hade lämnat för länge sedan då han skulle jobba. Vi provade med en metod en stund men det gick inte. Sedan kom Pia med ett förslag att vi skulle prova med rytmiskt tryck. Hon visade med Precious och var riktigt bestämd mot henne. Då märkte jag hur mesig jag hade varit mot henne haha. Pia var som sagt bestämd och gav Precious bara ett alternativ och det var att gå in i transporten. Hon stretade mot lite i början men när hon märkte att det inte fanns någon annan utväg så gick hon snällt på transporten.
Överlycklig blev jag och detta tack vare underbara Pia. När Precious väl stod i transporten var hon lugn och fin. Nu fick jag även se att jag kan vara lite tuffare med henne. Vi körde också ner de till betet direkt och glada blev dem allihopa. 


Transport!

Mot nya äventyr!!
Uteritt!

Idag var det en uteritt som jag var med på. Såklart tog jag Eagle eftersom jag inte rider han lika mycket, då får man passa på. Det blev en härlig uteritt med mycket prat och skratt. Det blev att jag var i stallet från 11 till efter 18. Uteritten var bokstavligt talat över stock och sten haha. Eagle skötte sig som vanligt perfekt.
Underbart att man kan vara i stallet så länge i fint väder med underbara människor. Självklart hade jag tid att pyssla med min fina Precious också. Eftersom det var lektioner i paddocken tränade vi lite i hagen och till och från hagen med plastpåse. Hon var lite fundersam från början men efter hon fick lukta lite på påsen var det inga problem. 
Jag tog lite foton på Precious och hennes bästa kompis i hagen idag. Vet inte om det blev någon bra då det var soligt och mycket skuggor. De två är så söta tillsammans. De har verkligen hittat varandra. Går jag med Precious från hagen så gnäggar de efter varandra och när de väl träffas så springer de emot varandra. Youme som hennes bästa kompis kallas är två år, alltså bara ett år äldre än min lilla. 
Det har varit fint väder nu ikväll också och då passade vi på att gå en långpromenad med Maddox.


Bild från tidigare i våras.Kompis!

Idag blir det ett pass på min favorit nummer två!
Sötisar!

Detta möttes jag av igår. Så härliga!
Plastpåse!

Idag tänkte jag att vi skulle träna med en plastpåse som sitter fast på ett långt spö. Målet för idag var att jag skulle kunna dra med plastpåsen över hela hennes kropp. Till en början låg påsen på marken och hon själv sökte för att gå närmre den. Hon luktade på den och var nyfiken på den. Jag tog då tag i spöt och flyttade påsen framför henne och hon följde nyfiket efter. Ju fortare jag flyttade påsen ju fortare gick hon efter den haha så nyfiken var hon. Sedan tog jag upp påsen då hon fick lukta på den. Inga problem. Sedan tog jag påsen rakt upp och började vifta på den. Såklart tittade hon nyfiket men hon blev inte rädd. Jag viftade ännu mer och hon bara tittade. Gjorde samma sak fast på marken. När påsen låg på marken började hon att skrapa med hoven på påsen och då tog jag det som att hon inte var så rädd för den. Då skulle jag prova att sätta den mot hennes bog. Lite läskigt var det och hon tog ett steg åt sidan. Sedan luktade hon på den. Efter det kunde jag försiktigt ta påsen över henne kropp. Hon stod helt stilla. Provade även att ha påsen under henne, under magen och det var inte heller någon stor grej tyckte hon. 
Sammanfattningsvis så var det en lyckad träning och målet som jag hade klarades av alldeles utmärkt!Rösta gärna!

webvoter-omröstning
Hur länge har du läst min blogg?

0-2 månader
3-4 månader
5-6 månader
Mer än ett år

Se resultat
webvoter-omröstning
Hur ofta besöker du min blogg?

Flera gånger i veckan
Flera gånger per dag
Någon gång i månaden
Någon gång i veckan

Se resultat
webvoter-omröstning
Vad vill du läsa mer om? (kan välja flera alternativ)

Annat(kommentera vad)
Bra som det är
Din vardag
Mer om mig
Precious
Träningar
Åsiktsinlägg(kommentera vad)

Se resultat

Regn!

Dagen har bestått av regn från i förmiddags som fortfarande håller i sig. Tråkigt men samtidigt är det skönt att bli av med flugor och andra flygfän. Min dag har inte bestått heller av så mycket. Varit hos min fina Precious och pysslat med henne. Kändes inte så motiverande att träna i regnet idag så det får bli imorgon istället. Sen har vi hämtat vår nya fina bil idag. Det blev en röd citroen. Supernöjd med den nya lilla bilen!
Precious är så himla mysig och go så jag vill bara stå och pussa på henne hela tiden. Nu när det varit så mycket flugor så står hon bara och njuter när jag borstar henne. Den hårda borsten som jag använder till man och svans vill hon jättegärna att jag använder på hela kroppen, speciellt halsen och under magen. Hon slutar till och med att äta och bara står där. Hon brukar stå på box och äta extra hö i några timmar och även idag slutade hon att äta och stod med mig hela tiden och ville gosa. Tänk att man kan tycka om ett djur såhär mycket.
 


 Måndag!

Måndag idag och en ny vecka har börjat. Om en vecka börjar mitt semestervikariat och jag är jättetaggad inför denna sommaren. Jag har tjatat om det flera gånger, men jag älskar jobbet!
Idag blev det inte att jag kunde sova så länge som jag behövde då någon ringde och väckte mig. Klockan var vid elva så det gjorde inget egentligen då jag inte gillar att sova bort hela dagarna. Även fast jag älskar jobbet så är det skönt att vara ledig. Det blev en promenad med älskade Maddox oxh en tur ut till Precious. Hon fick komma in i stallet och äta sitt kraftfoder och bli ompysslad. Imorgon tänkte jag träna lite med henne. Jag fick så mycket inspiration efter träningen i lördags så det ska bli kul att träna lite nu. 
Var även inne på den foderbutiken där jag köper foder och gjorde en foderstat. Det visade sig att fodret hon får just nu är det fodret hon behöver. Skönt att få det bekräftat att jag ger henne rätt foder. 
 
 

Söndag!

Nu har även denna dagen gått och vi har börjat på en ny månad. Idag har jag varit hos Precious och även jobbat nu ikväll. Ju mer jag jobbar ju mer älskar jag jobbet. Att träffa alla olika människor ger mer än vad jag kunde tro. Underbart faktiskt! 
Imorgon ska jag försöka att inte ha någon väckarklocka utan vakna när jag är utvilad. Känner mig helt slut i kroppen och behöver verkligen vila ut någon dag. Jag kan själv säga att jag förtjänar det då det har varit mycket för mig den senaste tiden. Minns inte ens sist jag inte behövde ställa klockan. 
Ska försöka ta med mig kameran och fotografera Precious imorgon om vädret tillåter det. 
RSS 2.0