21 år!

Idag är det min födelsedag!! Som tur var är jag ledig och idag hade jag tänkt att sova ut. Och det gjorde jag alldeles säkert för jag vaknade runt halv nio och var jättepigg. Jag åkte ut till Precious på förmiddagen för att det skulle vara lite svalare. Idag tränade vi på att ta tempen. Som vanligt går hon runt när termometern är inne vilket gör att det inte är så lätt att hålla kvar den. Men efter några försök stod hon där och jag kunde ta tempen och hon stod helt still.
Sedan blev det lite lastträning igen. Man får ju passa på när transporten står framme fastkopplad i en bil. Hon skötte sig galant igen. Hon blir bara bättre och bättre på att backa. Jag ska försöka förklara hur hon gör. Hon går ut och när bakhovarna är nere på marken så går hon åt sidan med framhovarna vid sidan om rampen eller går ner längs med rampen. Jag vill ju att hon ska backa ut ända tills framhovarna är på marken innan hon kan vända. Men det börjar hon att förstå att jag vill.
Ikväll kommer familjen hit och firar mig. Vi kommer att grilla och ha det mysigt. Men imorgon börjar jag jobba klockan 07.00 så det blir inget festande för min del ;)
Lastträning!

Det har varit så varmt de senaste dagarna. Igår när det ändå var så varmt så hade jag och Precious vattenträning. Hon tycker det är lite läskigt att få vatten på sig och själva ljudet. Hon gick ju runt en hel del men upptäckte efter en stund att det var rätt skönt att få vatten på kroppen som svalkade så skönt. Men det är något vi kommer jobba mer på, vatten.
Idag stod transporten framme och då passade jag på att lastträna. Alltså hon är bara så fantastisk och gick rätt på direkt. Jag visste inte riktigt vad vi skulle träna på då men vi tränade på att backa då hon gärna vill backa snett och då blir det ju att hon går ner på sidan på transporten. Mot slutet gock hon rakt ut och var så duktig så. Vi tränade även på att stå ett tag i transporten. Även fast hennes kompisar gnäggade så stod hon snällt där inne med mig. Herregud vad duktig hon är för att vara ett år!!!
Nu händer det såklart mycket i mitt liv med både jobb, flytten och Precious. Vi flyttar om en vecka ungefär och vi har redan inhandlat en hel del.

Bild från minigolfen idagLägenhet!

Nu har det hänt en hel del saker i mitt liv sedan jag skrev sist. Den bästa nyheten är såklart att vi har hittat en lägenhet som vi får den 1 augusti. Inte långt här hemifrån så det är ju skönt att man nästan är i samma kvarter. Det är i en lägenhet på landet. Hästar som går utanför fönstret. Kan inte bli bättre! Eller jo, om det hade varit Precious som hade gått utanför såklart. Men hon får stå kvar där hon står då det är ca 3-4 minuters avstånd med bil.
Annars har jag varit i Danmark med familjen plus min brors döttrar. Även i år var vi på Bonbonland som är ett nöjesfält. Både barnen och vi hade det roligt hela dagen och jag tror vi alla somnade rätt så gott när vi kom hem sent på kvällen.
Jag jobbar mycket nu också. Går heltid och då är det klart att det blir mycket. Nu blir det en hel del jobb inför flytten med att köpa in grejer och packa. Vi har redan köpt soffa och soffbord vilket känns skönt. Nu är det viktigaste matbordssett och allt annat kan man ta i efterhand om det skulle vara så. Men vi ska både iväg till IKEA och Gekås såklart för att inhandla massor med nya fina saker. Det ska bli så kul att köpa grejer till sin egna lägenhet och själv bestämma vad man vill ha!
 
 

Presenning!

Idag skulle vi prova att gå på presenningen som hon tyckt varit väldigt läskig innan. Hon är rolig då hon är rädd men ändå så nyfiken och ska fram och titta och lukta. Det är jag bara glad för att hon är så nyfiken. I början ville hon såklart inte gå men då började jag med det rytmiska trycket igen och då tog det inte lång tid innan hon snällt följde efter mig över presenningen. Jag släppte henne löst sedan och då hick hon snällt med mig över presenningen.

På bilderna så är det andra gången hon går över.Här går hon snällt efter mig


Bron!

Herregud vilken häst jag har! Ja, nu kommer ännu ett inlägg om hur lycklig och stolt jag är över henne. Jag har ju skrivit tidigare att vi har haft problem med bron då hon inte velat gå över den eller nära den. Jag använder mig av rytmiskt tryck och den metoden fungerar jättebra med henne. Det tog sin lilla tid innan hon gick över men när hon väl gick över fungerade det jättebra. Sedan släppte jag henne i paddocken så hon fick springa lite. Det blev inte så mycket spring men lite blev det. Hon är så fin mitt lilla hjärta.
Hem

Igår bestämde sig Pia och jag för att ta hem våra unghästar för att kunna träna lite under några veckor. Efter några veckor åker de tillbaka till betet igen. När vi väl var där bestämde vi att börja med Precious då hon tog längst tid sist. Jag provade den metoden Pia gjorde förra gången och det gick jättebra! Det tog kanske 3 minuter att lasta henne. Först skulle hon fram och lukta på transporten. När jag väl började kräva att hon skulle gå på backade hon. Men nästa föröka gick hon snällt på. 
Kan inte beskriva hur stolt jag är över henne. Hon har bara åkt transport 3 gånger och är så duktig och går på så snällt. Nu har jag planer för hur vi ska träna och det ska bli så himla kul att äntligen kunna träna igen!


Hovslagaren!

Igår var hovslagaren på besök. Denna gången var inte jag med när hon verkades eftersom hovslagaren ska på semester hade han bara den tiden och då fick pappa snällt ställa upp. Egentligen hade jag kunnat vänta med att verka henne men eftersom hovslagaren som sagt skulle på semester och jag vill att just han ska verka henne, så fick det bli igår då. Min lilla gumma hade skött sig perfekt igår och jag är så stolt över henne. Hovslagaren är lugn och snäll mot henne så det känns verkligen skönt att hon är i goda händer.
Ibland kan jag ha svårt att förstå att just Precious är min. I mina ögon är hon perfekt och den allra finaste hästen som finns. Jag kan sitta och stirra på bilder av henne och då måste jag tänka en extra gång att hon faktiskt är min. Min drömhäst!


Min finaste!
 

Varmt!

Herregud vilken värme det har varit både idag och igår och förstås fortfarande. Igår var jag på travet med goa vänner och spelade på V75. Tyvärr blev det ingen vinst men det var lika trevligt ändå. 
Mina dagar är annars väldigt vanliga. Jobb och sedan stallet. Var ledig i fredags och lördags och båda dagarna bestod av såklart stall och häst.  

Bild från travet igår!P

Min fina!
RSS 2.0