Dance

 

Eagle

Han är så fin!
Länk

Alltså detta var svårt... Jag vet inte riktigt vem/vad jag ska länka. 
Men en person som poppar upp i mitt huvud är Kenza. Hon har en stor blogg men har inte råkat ut för så mycket skandaler som andra bloggare har. Hon har ett privatliv som hon inte pratar så mycket om vilket jag tycker är rätt då hon även är en privatperson. Man glömmer oftast att offentliga personer faktiskt har ett privatliv. Kenza tycker jag sköter sig väldigt bra när det gäller sociala medier. Samtidigt kan hon vara väldigt öppen och ärlig på sin blogg vilket jag uppskattar. Jag tycker faktiskt att hon är en bra förebild för unga och att hon lyckats i redan tidig ålder tycker jag att hon är värd!

Citat

 

Torsdag!

Idag har vi en sådan skoldag som i fredags. Vi sitter via nätet och gör uppgifter och läraren sitter också uppkopplad. Uppgifterna vi skulle göra nu på förmiddagen fram tills klockan 12.00 är jag redan klar med så jag vet inte riktigt vad vi ska göra. I eftermiddag ska vi testa appar och spel som har med undervisning att göra. Det ska faktiskt bli väldigt kul!
Annars är det helt okej för mig förutom att jag har en sån hosta. Jag har tagit hostmedicin och det hjälper till en viss del, men jag hostar fortfarande... Jaja, jag ska inte klaga. Det kunde ha varit värre! :)
 


 

Internet

Jag är faktiskt tråkig och väljer Facebook. Det är inte ett sånt svårt val då man kan göra så mycket på Facebook. Alla mina vänner och min familj finns där. Jag kan även hålla kontakten med släktingar i andra delar av världen. Jag kan även spela spel, titta runt på roliga sidor, ta del av nyheter m.m. 

Onsdag!

Dagen har bestått av ett studiebesök på Stadsbiblioteket med klassen. Vilket inte varade särskilt länge, men det var väl intressant. Sedan är det ju onsdag vilket innebär att jag är länge i stallet. Stalltjej och sedan ridlektion. På lektionen idag var det hoppning och det gick jättebra med Gubben. Vi hoppade som på bilden nedan. Eftersom han är en travare har han en förmåga att bara springa och allt ska gå fort. Så idag var jag ute efter en samlad och väl balanserad trav och att hoppa lugnt och inte rusa. Det gick väldigt bra och jag är nöjd med honom! 
 

Facebooktyp

Klicka HÄR för att komma till listan.
Ja, enligt den listan är jag nog en blandning av många. Jag är en blandning av Hyena, Gamer och Liker. Jag själv skriver inte så mycket utan bara då och då. Mest av allt spelar jag väl spel där (a) Sedan läser jag såklart vad andra skriver och alla roliga bilder som kommer upp.
Men jag har såklart vänner på facebook som använder det som sin dagbok. Alla deras problem kommer ut och jag förstår bara inte varför man skriver sånt så att alla kan läsa det. Sedan finns det dem som lever på rosa moln som bara ska skriva om det bästa i deras liv precis som om att de inte har bekymmer och allt är perfekt...

Tisdag!

Igår var jag i skolan från 10-15 och sedan var det hem och byta om och åka till stallet. Red ett dressyrpass med Eagle. Sedan blev det att jag var kvar där en stund eftersom Anna var där och då blir det alltid att vi pratar jättemycket. När jag blev allt för kall och hungrig åkte jag, annars hade jag säkert varit där längre hehe. 
Nej, nu är jag trött på kylan och väntar på värmen och solen!
 
 Facebook

Facebook såklart. Det är mest bloggen och Facebook som jag använder mig av. Men sedan gör jag mycket annat på nätet med som att läsa andras bloggar, läser nyheter, läser annonser m.m. Såklart är jag medlem på flera sidor men just bloggen och Facebook använder jag mest. 

En stark äventyrsresa!

Ännu en säsong med Morgan och Ola-Conny har precis börjat på kanal 5. Alltså de är så himla roliga haha!
Förra veckan!

Ska försöka att sammanfatta förra veckan och jag kommer ihåg hehe.
 
Måndag: Skola
Tisdag: Provjobbade på ett ställe men det varade inte särskilt länge vilket inte var ett problem för mig. Vi hade olika syner på hur man tog hand som hästar och hur utrustningen skulle vara och det gjorde att vi inte kom överens. Gör absolut ingenting för min del då jag inte tänker ändra på mitt hästtänk! Sedam blev det jobb med Anna på eftermiddagen.
Onsdag: Plugg hemma hos Frida och sedan iväg till skolan. Hem sedan, byta om och åka till stallet. Var stalltjej och red även lektion. Hade Gubben igen och det gick bra.
Torsdag: Mådde inte alls bra och var hemma hela dagen och skrev klart mitt examinationsarbete. 
Fredag: Hade lektion via nätet 8-17 men vi "slutade" tidigare då vi var klara med våra uppgifter.
Lördag: Iväg till stallet och hopptränade. Gick jättebra och är så glad att jag själv märker skillnad, att det bara blir bättre och bättre, Lycka!
Söndag: Iväg med mamma till flygstaden och gick i alla möjliga affärer. Hem till min underbara mormor på besök.
 
 
Aldrig att jag ändrar mitt hästtänk
 

Sociala medier

Är i skolan så inlägget blir lite tråkigt.
 
Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
 
När det gäller bloggen så visar jag inte vilka bilder som helst och inte information heller. Jag delar inte så jättemycket bilder på familjemedlemmar eller information om dem. För privata saker delar jag inte heller. När det gäller bilder så tänker jag absolut vilka bilder på jag delar. Överlag är jag lite försiktig när det gäller internet och att dela information då det är så många som kan läsa det. 

Ostbricka

Avslutar denna hårda vecka med en god ostbricka med min kära familj framför handbollen. Ska försöka skriva ihop något inlägg om denna vecka då jag varit dålig på det.
Hööks

Alla hästmänniskor har nog inte misst Hööks vårkatalog. Jag kan säga att jag blev liiiite besviken då jag inte tyckte att det fanns så jättemycket som jag ville ha. Jag hade faktiskt liite högre förväntingar. Dessa tre tycker jag är snygga, men eftersom jag ska till Gbg Horse Show också så hittar man säkert fina grejer där också ;)

 
 

5 djur

Lite ovanliga djur.

Gavialen

Ett krokodildjur som bara ser helt konstigt ut haha.
 
 
Blåsfisk
Ja de ser lite roliga ut också.


Axolotol
Tycker faktiskt den ser lite läskig ut (a)


Taggagam
Ser inte riktigt verklig ut hehe.


Fossa
Den är faktiskt söt men ser så annorlunda ut.

Hoppträning!

En mycket rolig hoppträning med världens finaste är avklarad!
Hiss & Diss husdjur

Kan tolka denna på olika sätt men nu ska jag hissa och dissa det som är bra respektive dåligt med att ha hund, katt och häst.
 
- Att man får så mycket kärlek från djuren.

- Många fina minnen.
 
- Gosa med djuren.

- Träna med häst och hund, vilket är jätteroligt.

- Inte särkilgt roligt att rida ut eller gå promenader när det är kallt ute.
 
- Vissa katter är opålitliga enligt mig. Ibland vet jag inte vad vår katt ska göra.


Favorit djurklipp!

Alltså när jag såg denna video för första gången trodde jag att jag skulle döö. De är så söta. När den faller så känner jag bara "ååååh" och eftersom den inte skadar sig så känner jag bara ännu mer "ååååh" då den är så himla gullig. Jag vet faktiskt inte varför jag fastnade så mycket för dessa två kameler eftersom de egentligen inte gör något speciellt så, men såå söta är dem!
Plugga!

Reda att sitta framför datorn 8-17. Tur att man har Chailatten som underlättar lite.Torsdag!

Vaknade tidigare idag och mådde inte alls bra. Ont i hela kroppen och då speciellt ryggen, ont och helt tjock i halsen. Dagen har bestått av att nästan bara sitta framför datorn och föstå hur jag ska skriva min referenslista. Nu ikväll blev den klar och jag hoppas nu att den är rätt. Tidigare har det inte varit så svårt då jag bara refererat till böcker men nu var det både rapport och artikel. Och det krånliga var hur man skulle referara ill något som sagts i en artikel osv. Då vår lärare är supernoga med referenslistan så måste den bli korrekt för att det inte ska bli en komplettering. Jaja, men nu är nog min referenslista bra och hela arbete är klart och färdigt för att sedan lämnas in imorgon. 
Sedan kommer nästa bekymmer. Vi ska sitta uppkopplade via datorn mellan 8-17 imorgon och göra en massa uppgifter via blackboard. Första uppgiften har jag redan fastnat på då jag inte alls förstår hur vi ska göra... Men det löser sig säkert! Får hoppas att jag mår bättre imorgon!

Såhär känner jag mig just nu..
 

Husdjur

Jag känner att jag är lite tråkig om jag säger en falabella, men gud så små och söta de är. Skulle jag välja något djur så skulle det bli något hundliknande då det verkar smidigast. Känns inte så smidigt att ha en apa eller elefant hehe. En tiger eller lejon tycker jag är för vanligt att säga så jag väljer en dingo. De är vildhundar som bland annat finns i Australien och de är verkligen jättefina. Jag kan faktiskt inte så mycket om dem förutom att de är just fina hehe. 


Photo: Dingo in the desert
Bildkälla

Eagle!

Myser med min favorit!
Skuldkänslor?

Eftersom jag avskyr småkryp såsom spindlar, långben, skalbaggar, nattfjärilar m.m så har får jag inte skuldkänslor. Det är sällan jag har ihjäl dem då jag inte vill gå i närheten av dem. Jag ber alltid min pojkvän att göra det eller någon annan. Är jag själv så gör jag det, men jag tycker det är läskigt. Det är inte så att jag tycker det är kul att de dör utan mest en lättnad för min egen skull då jag inte kan somna om jag vet att det finns ett sånt kryp i rummet hehe.

Tisdag!

Det har verkligen inte varit min dag idag. Det ända ljusa jag kan se fram emot just nu är att morgondagen inte kan bli värre än idag. Igår var jag i stalletoch det var sjukt kallt ute och blåste iskallt. Det blev nh med Eagle men vi höll väl på i kanske 20 minuter sen gav vi upp. Dels för att det var så kallt och dels för att det blåste vilket i sin tur ledde till att han ville stå medrumpan mot blåsten hela tiden (vilket jag kan förstå). Men det gjorde att han inte riktigt lyssnade på mig. Det blev exta mys istället vilket inte är fy skam. Sedan var det hem, duscha innan jag åkte till skolan.
Har inte varit så mycket idag. Jobbade vid 15 och har skrivit mer på min diskuterande text. Texten är klar, ska bara få respons från en klasskamrat. Sedan är det bara referenslista och framsida kvar. Det är så skönt att vara ute i tid och inte stressa dagen innan, vilket jag alltid har gjort. Som sagt lär man sig av sina misstag.
 
 
 

Djur

Det finns ju så mycket som man ha skrattat åt. Men det som först dök upp i mitt huvud var när vi var i Australien och var i den parken där man gick inne bland djuren. Först började en emu att jaga mig för att den ville ha godis och jag fick en sån panik för att de är inte så små. Jag började skrika som en galning och de andra skrattade. Så för mig vet det inte kul. Sen skulle min pojkvän mata en gås och när den är några meter ifrån honom börjar gåsen jaga honom, hahaha! Alltså det låter kanske inte så kul men jag höll på att kissa på mig för det var så kul.
 
Det var denna jäkeln, haha!
 

Vilt djur!

Jag har klappat kängurus. Fast då var de i en djurpark eller vad man ska kalla det. Vi fick gå helt fritt där de bodde så de känguruna var "tama". Det var en rätt mäktig känsla när man gick in bland träden och prasslade med godispåsen och flera kängurus sprang emot dig och stod någon centimeter ifrån dig och ville ha godis. De har extremt vassa klor och jag hade en jäkla respekt för dem. I början var det jätteläskigt men till slut insåg jag hur tama och snälla de var och ville inte lämna dem haha. Dem var inte bara snälla utan de är jättefina också. Smtidigt som man matade dem passade man på att klappa dem. Vissa brydde sig inte och andra ville absolut inte att man skulle klappa dem. Då sprang de snällt iväg och gömde sig. Jag har nog film på de med men tror inte att jag ska lägga upp hehe. Men det var verkligen en upplevelse att klappa kängurus. När vi bestämde att vi skulle åka till Australien så var det första tanken somdök upp, jag måste klappa kängurus!
 
 

Mys dag!

Igår blev det att jag åkte hem till Np på kvällen. Vi åt mat och snackade en massa skit haha. Ja, sånt som tjejer gör när de träffas. Som alltid är det alltid kul att umgås med henne.
Dagen har inte bestått av så jättemycket. Min brors fru kom hit och lämnade TV-bänken som vi fick av dem. Jättefin är den och jag är nöjd! Sedan åkte jag till min mormor med Maddox och min kusin som också kom dit. Där spenderades några timmar med god mat och mycket prat. Jag älskar sådana eftermiddagar. Det är så mysigt! När jag kom hem så spelade jag Wii med mamma och Laszlo. Ikväll blir det att bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. Imorgon börjar en delkurs, en mediakurs. Det låter rätt kul och det återstår att se.
 
 


 
 

5 filmer

Jag ska försöka välja ut filmer som inte är så jättevanliga kanske.
 
 
Hotel Rwanda
Filmen är verklighetsbaserad på det som en gång i tiden hände i Rwanda. Där hutu-regimen inleder ett folkmord mot tutsi-befolkningen. Den handlar om en man som heter Paul som har ett hotell. Även fast han själv är hutu så hjälper han tutsi-människor. Hans hotell blir ett ställe för flyktingar. I filmen får man se hur det går för honom och vad konsekvensen blir att han tar in en massa flyktingar. En jättebra film!
The stoning of Soraya M
Också detta är en verklighetsbaserad film som utspelar sig i Iran. Filmen handlar om en journalist som får motorstopp i byn. En kvinna upptäcker detta och berättar hela historian om Soraya. Soraya är en god människa, mor och hustru. Hennes man vill skilja sig från henne då han hittat en yngre flicka som han vill gifta sig med. Han slår henne och förnedrar henne framför deras barn. Men eftersom han inte vill betala underhåll och Soraya inte vill skilja sig, så ljuger han ihop en otrohetshistoria och tvingar några i byn att vittna om detta. Detta leder till att Soraya blir dömd för otrohet vilket i sin tur betyder att hon ska bli ihjälstenad, det är så sharialagen fungerar. Detta är också en mycket hemsk, men bra film.
Schindlers list
Denna kan jag tänka mig att många sett. Men jag vill tipsa den ändå, ännu en verklighetsbaserad film. Filmen utspelar sig under andra världskriget då judarna bodde i getton osv. Ja, ni vetsäkert själva vad som hände med dem. Oskar Schindler skaffade sig en fabrik där han lät judar att jobba, bara för att de inte skulle åka iväg till koncentrationsläger. Han använder många metoder för att lura SS. I filmen får man se hur han gör och hur det slutar. En film man borde se för att förstå hur hemsk det var för judarna och inse vilket bra jobb Oskar Schindler gjorde.
Human trafficking
Den har jag redan skrivit om men den är så bra och den får man inte missa! Den som sagt om människohandeln och speciellt om tre flickor om hur de hamnade där. En flicka är på semester i Thailand med sina föräldrar och blir kidnappad, den andra tror att hon ska bli modell i Ukraina, den tredje tror att hon träffat den rätta och reser till honom. Man får se hur polisen jobbar med att hitta mannen bakom det hela och hur det går för flickorna. En superbra film!
När mörkret faller
En svenskfilm som dels handlar om Leya en utländsk tjej som går emot sin familjs vilja och vad konsekvenserna blir. Den handlar även om Carina, en framgångsrik journalist som vunnit priser som får nog av sin mans misshandel och anmäler honom. Detta leder till att hon får fiender på jobbet som inte tror henne. Den handlar även om Aram som driver en restaurang. Något de alla tre har gemensamt är att de lever under hot. Detta är också en riktigt bra film.

Instagram

amandadudas

 
 
 
 

Film Hiss/Diss

- Hungerspelen
- Pirates of the Caribbean
- Harry Potter
- Human trafficking
- Soraya
- Hobbit
- Sagan om ringen
- Polisskolan
- Taken
- Schindlers list
- Twilight
- American pie
- Avatar
- Baksmällan
- Titanic
- Ted
- Lasse Åberg filmerna
- När mörkret faller
Listan kan göras lång!!
 
- Alien
- Grease 2
- Vi hade i alla fall tur med vädret
- Transformers
- Typ action filmer (a)

Snö!

Vilket snöoväder vi har haft!! Nästan så att jag inte ville köra till stallet tidigare innan men det gjorde jag. Men det blev ingen ridning men mycket prat med Anna. Har faktiskt pluggat lite men efter att jag skrivit halva arbetet blev jag osäker på om jag har gjort rätt. Får se hur det blir. Har ju en vecka på mig att skriva klart. Varit hos veterinären med Maddox idag och det var inte så mycket med det hehe. Nu har nog snön kommit för att stanna ett tag känns det som...
 Filmtips!

Jag hade tänkt att tipsa om en väldigt bra film. Tycker man om verklighetsbaserade filmer så är detta en film man säkert kommer att tycka om. Filmen heter Human Trafficking och ni kan säkert redan när ni läser namnet förstå vad den handlar om. Den handlar om några tjejer som på något sätt hamnar i människohandeln. Den är speciellt inriktad på tre olika tjejer. En liten flicka är i Thailand med sina föräldrar och blir kidnappad. En annan tjej i Ukraina tror att hon ska bli modell och går på uttagning. Den tredje tjejen blir kär i en kille och åker tåg till honom och blir då lurad. Man får se hur polisen arbetar sig fram och hur det till slut går för tjejerna. Man får även se en hemsk bild av människohandeln som är helt sjuk!
Att ha i åtanke är att detta finns i verkligheten. Människor blir kidnappade och används i människohandeln. När man lever sitt vanliga vardagsliv så tänker man inte på att sånt här finns i världen. Därför är det en liten tankeställare när man ser denna film. Jag tycker att denna filmen är jättebra då jag gillar verklighetsbaserade filmer. Och jag rekomenderar att man ska titta på den!
 
Trailern


Leva i en film

Jag hade jättesvårt att komma på en film. Det är ju så får man en fråga så kommer man inte på en enda film haha. Just nu kommer jag inte på just en sån film där jag verkligen har känt att jag vill leva där så jag väljer Harry Potter. Hur kul hade det inte varit att kunna trolla? Och att gå på Hogwarts hade varit så häftigt. Sen kan vi väl utesluta att Voldemort finns för han ställer ju bara till med problem. Men själva miljön är så himla annorlunda och de gör saker på annorlunda sätt. Vilken upplevelse.
 

Debatt!

Debatten gick jättebra och enligt klasskamraterna så "vann" min grupp. Känns ju skönt faktiskt. Men en sak jag inte förstår med mig själv, jag kan min text utantill men måste ändå titta ner för att jag blir så nervös. Anledningen är säkert för att jag inte tycker om att ha mycket uppmärksamhet och när alla tittar på mig så är det bara hemskt hehe.
Idag är det lugnt och jag ska inte göra någonting. Vi har en till uppgift i skolan som ska vara inlämnad nästa vecka och jag har fått så mycket ny information och inspiration från debatterna idag. Man ska skriva en diskuterande text och självklart tar jag det ämnet vi hade: Diskrimineras pojkar i svenskundervisningen? Och min grupp tyckte att de inte diskrimineras. Eftersom jag redan är rätt så insatti ämnet så blir det säkert inte jättesvårt att skriva den diskuterande texten.
Som sagt så ska jag ta det lugnt idag och börja skriva på arbete imorgon. Jag själv tycker att jag förtjänar att vara ledig idag och då blir det att jag ska titta på skilda världar ;)

Onsdag!

Känner mig riktigt trött när jag skriver detta. Dagen har bestått av plugg där vi skrev klar vår debatt. Sedan var det hem en stund innan det var dags för stallet. Red Eagle innan ridlektionerna började. Ska fortsätta vara stalltjej på onsdagarna vilket såklart är jättekul. Hade min egna lektion idag med. Fick Gubben igen hehe.  Det gick bra, vi red utan stigbyglar vilket är så nyttigt. En sak som jag är så glad över när det gäller denna kyla är all lera. När jag tog in Eagle idag blev jag så lycklig när han inte hade någon lera på benen haha. Ja, hästmänniskor försår mig ;)
Jag har övat på det jag ska sägai debatten. Vill kunna det nästan utantill men kommer att ha papper ändå ;) Känner mig själv och blir jag nervös så behöver jag min text. Får hoppas nu att allt gå vägen.
 
Lerfria ben!!
 Favoritskådespelare

Min absoluta favoritskådespelare är Johnny Depp (självklart har jag andra också). Jag vet att det är många som tycker det och jag håller med. Han spelar så jäkla bra och gör det med en sån inlevelse. Jag har inte sett alla filmer han gör men han är absout bäst som Jack Sparrow. Jag älskar verkligen Jack Sparrow haha! När de spelade in scenerna i Pirates of the Caribbean fick de säkert många goda skratt haha. Sedan tycker jag om hans sett att vara. Även fast han är känd så är han rätt anonym vad jag vet. Och det tyder på att han inte är ute efter kändisskapet utan att han faktiskt tycker om sitt jobb. Sen ska jag väl erkänna att han ser rätt bra ut för att vara i den åldern ;)
 
 

En resa för livet

Det har börjat en dokumentärserie på TV4 som heter En resa för livet. Serien handlar om att fyra kändisar Darin, Eagle-Eye Cherry, Uno Svenningsson och Sophia Zelmani som åker till Filippinernas huvudstad Manila som är ett utav världens fattigaste område. Där får de se hur barnen lever. Deras uppgift är att skriva en låt om deras upplevelser. Idag var första avsnittet av fyra. Jag ska följa detta!
Jag som är så känslig blir verkligen berörd av sånna här program. Samtidigt är det en bra egenskap tycker jag att jag själv kan känna medlidande och försöka förstå en annan människas situation. Jag tycker att det behövs sånna här program så att man kan se hur andra lever och själv inse hur bra man har det. De lever under fruktansvärda förhållanden och man blir bara så arg och ledsen hur det har kunnat bli såhär. Stackars barn som får jobba när de är småbarn och då jobba i en kolfabrik. Som de sa får de allra flesta barn lungsjukdomar och att medellivslängden på människorna där är 40 år (om jag minns rätt). 40år!!! Det är ju ingen ålder alls att dö i.
Det är bara så fruktansvärt att se och jag lider verkligen med dem. Jag tänker såhär, om jag blir så berörd av att se detta på tv, hur hemskt är det då att uppleva detta i verkligheten? Sjukt.. Jag tror inte ens att jag vill veta..
 

Hemma eller bio?

Helst hemma. För då kan man pausa när man vill och gosa ner sig under en filt. Självklart tycker jag att det är mysigt att gå på bio med och i en biosalong blir det en annan upplevelse. Men på nått sätt är det skönare att vara hemma. Ja, jag är rätt bekväm av mig hehe. Är man hemma kan man samtidigt mysa med hunden och katten eller pojkvänen såklart haha. Jag brukar gå på bio när det verkligen går en film som jag måste se (Catching fire) och då vill man ju ha den upplevelsen med högt ljud och stor skärm.

 
 

Snö!

Ja nu har det kommit lite snö. Men som tur var kom det inte särskilt mycket. Sitter hos en kompis och ska plugga nu.
Världens bästa fotbollsspelare!

 

Film!

Jag tycker väldigt mycket om att tittapå film och serier. Serier tycker jag faktiskt mest om. Finns så många bra serier såsom How I met your mother, OC, One Tree Hill, Vänner, Skilda världar osv. Vill gärna hitta fler serier att följa, tips?
När det gäller film så är komedi något jag tycker väldigt mycket om. Jag får även vara tråkig och säga romantiska filmer också. Alltså är romantiska komedier perfekta hehe. Vissa Fantasy filmer tycker jag om såsom Harry Potter, Twilight, Sagan om ringen, Pirates of the Caribbean, Hobbit etc. Ja, jag är en tjej som faktiskt älskar Sagan om ringen-triologin, och sådana filmer. Det tog mig bara 12 år att se den första filmen ;) Men min absoluta favorit bland dessa är Pirates of the Caribbean och jag älskar Jack Sparroe haha!
 
 
 
 
 

Kaffe!

Börjar dagen med kaffe som smakar creme brulee, supergott! Ska till stallet innan snön kommer. Tyvärr så ska vi få snö idag. Och det är verkligen jättekallt ute och jag trivs inte alls när det är såhär kallt..
Kallt

Blev väckt av att min bror ringde mig. De hade varit iväg och köpt en tv-bänk och när den skulle in i bilen så fick inte hela familjen plats. Så jag fick hjälpa dem att köra hem halva familjen hehe. Men det var bara trevligt. Det blir inget stall idag då jag inte känner mig så kry. Vet inte om jag har någon feber idag men det är något som inte stämmer till100%. Det är ju typiskt att när jag är sjuk är det fint väder. Eller ja sol och himmel men det blåser så kallt!
 
Det sägs ju att snön är påväg och imorgon kommer den om man tittarpå klart.se. Ja, vad ska man säga... Jag är inte sugen på snö, men samtidigt ska det bli skönt att allt fryser så man slipper all lera!
 Leksaker

Detta är också jättesvårt att veta.
 
- Barbie såklart. Jag var tjejig och hade många olika babiedockor, hästar, bilar, kläder ja allt.
 
- Tamagotchi. Efterom jag inte kunde ha den i skolan så fick mamma ta med den till jobbet och mata den för att den inte skulle dö haha.
 
- En robothund.
 
- Furby.
 
- Kanske inte en leksak med freestylern.

Feber!

Just nu är det verkligen inte något bra tillfälle för mig att bli sjuk. Men självklart har febern kommit. Jag kände inte av det tidigare idag. Jag var i stallet några timmar men då var allt okej förutom att jag frös väldigt mycket. Tyvärr blev hoppträningen inställd idag. Så det blev bara en massa mys och prat istallet, det är ju trevligt det med. På eftermiddagen somnade jag i soffan och när jag vaknade så mådde jag bara dåligt. Detta ärinte lägligt just nu då jag har examinations slutuppgift i veckan, en debatt. Men har jag tur så mår jag bättre imorgon eller på måndag. Feber brukar inte hålla i sig så jättelänge som tur var.

 

Skrivbord

Fick hem mitt skrivbord igår och är bara så nöjd. Såhär blev det till slut!
Händelser från barndomen

Svårt inlägg faktiskt men jag tar bara lite överlag annars kunde detta inlägg bli hur långt som helst.

- Alla resor som vi åkte på. Mamma och pappa var noga med att vi alltid skulle resa iväg på sommaren. Fina minnen!
 
- Min familj höll ihop. Det gör den idag också men när vi var mindre gjorde vi mer saker tillsammans.
 
- Mamma och pappa lät mig börja rida!
 
- Att mina föräldrar alltid har ställt upp oavsett vad, även nu när jag är vuxen. 
 
 
 
Jag har haft en väldigt bra och fin barndom och kan inte komma på något dåligt faktiskt. Visst att det säkert har hänt små saker, men inget jag kommer ihåg idag.

Mikael Persbrandt

Nu åtalas Mikael Persbrandt för delaktighet i en stor knarkhäva. När jag såg denna rubriken så fick jag en sån konstig känsla i kroppen, en sån besvikelse. Ni vet när man blir riktigt jävla besviken, den känslan! Jag har verkligen sett upp till denna människan och när jag får veta att han möjligtvis är inblandad i något sånt här så undrar jag bara varför? Han har en bra karriär med mycket pengar och har säkert en lång framtid inom filmbranchen. Varför börjar man då med skit som knark? Förstår han inte själv hur mycket han förstör för sig själv? I artikeln stod det att han nekar och han är ju inte dömd för detta brott än. Men han har tidigare blivit dömn för narkotikabrott, så varför skulle han inte bli det nu också?  Nu vet jag inte vad jag ska tycka och tänka om denna människa...

Läs artikeln HÄR!
 
 

Just nu!

Har intagit soffläge efter en promenad med Maddox. Nu blir det lunch och HIMYM, bästa serien som finns!
Barnlek

Alltså detta var jättesvårt haha. Det var ju så många lekar och det var inte så jättelänge sedan jag var barn så en hel del lekar är säkert kvar. När jag gick på dagis var det mycket björnen sover, gubben i lådan, och en lek som jag inte vet vad den heter. Man hade ritat en bild och satt russin lite överallt. Då ska en gå ut ur rummet och så ska alla de andra bestämma vilket russin som är "bomben". Sedan ska personen ta och äta russinen och när den kommer till bomben får den sluta hehe. I lite äldre åldrar var det mycket ryska posten snurra flaskan och sanning eller konsekvens. Idag är det helt andra lekar när man är på fest men också samma lekar med andra regler, ni förstår nog vad jag menar ;)

UGGs

Några skor som jag aldrig tröttnar på är UGGs. Jag bara älskar dem jag har! Självklart tycker jag inte om alla modeller som de har, men överlag tycker jag om dem. Jag har ett par lila och ett par bruna som jag köpte när jag var i Australien. Tyvärr så vart det inte säsong för UGGs när vi var där så i "vanliga" skoaffärer fanns de inte. Som tur var hittade vi en i centrala Melbourne efter mycket letande. Många tycker inte att de är särskilt snygga. Men det tycker jag hehe, de är så otroligt bekväma också. Man ska ju helst gå barfota i dem och det gör jag oftast. Men jag sprayar skorna så att det inte ska läcka in eller förstöra skorna då vattnet förstör dem riktigt fort om man inte gör rätt. Älskar dessa röda!

 

Tillbaka till dåtiden?

Ja, jag skulle absolut ta den chansen. Men jag skulle inte vilja vara ett barn förevigt. Varför är för att då hade man inte dem bekymmerna man har idag. Idag är det så många val man ska fatta själv och när man var liten tyckte man det var svårt om man skulle välja en cheeseburgare eller chicken nuggets. Idag är det mycket man ska göra själv då man är vuxen. Som barn är det någon vuxen som hjälper en eller bestämmer åt en. Det bästa med att vara liten var ju när man lekte med alla vänner. Då fanns inte skitsnack utan det värsta man kunde säga var att någon var dum. Jag menar inte att vuxenvärlden är hemsk utan bara mer krävande. Det kanske beror på att jag just nu är i en period då jag inte vet vad jag vill. 
 
En liten jag.
 
 

Första skoldagen.

Idag var det den första skoldagen detta året. Det var nästan bara grupparbete denna dag, men det är skönt för att sitta på föreläsning och lyssna kan vara så långtråkigt. Sen var jag på lite ärenden. Har även varit i stallet. Det blev att jag masserade Gubben. Det är bara så mysigt när ha står och äter och står blixtstilla, han mumsar på sitt hö, jag masserar samtidigt som jag och Pia prata om allt möjligt. Sådant gör mig så lugn och jag kopplar bort allt. De som håller på med hästar vet nog vad jag menar när jag skriver att man bara släpper alla jobbiga tankar och bara slappnar av. Underbart är det!
 
 
 
 

Jag som barn

Jag var faktiskt rätt flicklig av mig när jag var liten. Jag lekte med dockor, barbies, hade söta små klänningar osv. Men när vi var hos min farmor och farfar fick vi alltid Kinder ägg. Än idag älskar jag den chokladen haha. Man fick alltid små leksaker och min farmor sparade alla leksaker i kartonger. Jag älskade att leka med små bilarna. Men bara de man fick i kinder äggen annars lekte jag aldrig med bilar och det var bara hemma hos dem som jag gjorde det. Sen en grej till, fast jag vet inte om det är särskilt killigt då det är rätt neutralt är mobiltelefoner. Såg jag en ny mobiltelefon i leksaksaffären skulle jag ha den. Jag hade jättemånga leksakstelefoner och älskade att leka med dem. 
 
 

Verkligheten!

Idag var det verkligen tillbaka till verkligheten. Åkte till en kompis klockan nio imorse och pluggade fram till klockan två. Hela vår grupp var där och vi skulle göra klart ett arbete idag. Det gick bra tills programmet började krångla. Det funkade fortfarande inte när jag gick vid två, men jag hoppas att de harlöst det annars vet jag inte vad vi gör. Tråkigt när det inte funkar och läraren vill att vi ska göra ett arbete just i det programmet. Sedan jobbade jag och har pluggat fram tills nu. Känner mig väldigt trött kan jag säga. Dricker lite chai latte för att bli liiite piggare. Imorgon är det skola igen.
 
 
 
 

Jag som barn

Jag har ju fått fråga mamma lite om detta haha. När jag var ett litet spädbarn så grät jag så fort jag inte var hos mamma. Hon jobbade kvällar då och då var det bara pappa hemma. Jag grät och skrek hela tiden tills mamma kom hem. Sedan när jag blev större så var jag envis och bestämd, men på ett bra sätt. Vissa kan ju vara det och vara gnälliga och tjuriga men jag var inte på det sättet. Jag var väldigt snäll när jag var liten och social. Jag älskade dagis mest av allt och ville absolut inte följa med hem när mamma eller pappa kom. När jag gick på i skolan 1-5 älskade jag skolan också. Det var när jag började 6:an som jag började ogilla skolan. Jag har alltid tyckt om att hitta på saker. Vad vi än skulle göra på dagis så var jag jätteglad och ville vara med på allt. En i personalen sa att om någon någon gång skulle intervjua ett barn så skulle det bli jag för jag var glad hela tiden och ville hitta på saker. När jag sedan var på utvecklingssamtal i skolan så fick mamma och pappa höra att jag var snäll, lugn och blyg. Första gången de hörde det blev de så förvånade då jag inte alls var sån hemma. Än idag är jag blyg inför nya människor.
 
 
 
 
 
 

Markaryd!!

Har flyttat hela dagen. Min bror pluggar i Markaryd och har bott på skolområdet. Men nu skulle han flytta till en egen lägenhet så vi har haft fullt upp hela dagen. Vi kom precis hem men det gick rätt så fort ändå.
Igår firade vi Goa Fanny. Hon blev riktigt glad över vår present och det är ju positivt hehe. En trevlig eftermiddag blev det hemma hos dem.
Barndom

Jag minns att det fanns olika trender när jag var liten. Det var att man skulle samla på bokmärken, kulor, pokemonkort, monchichi, firby, tamagotchi osv. Något som alltid har varit populärt är ju Barie. Man skulle ju ha den senaste dockan, den senaste hästen, den snyggaste killen, en fin bil och fina kläder. Sen minns jag att man absolut inte kunde ha mittbena för att det var töntigt. Kolla bara idag vilken trend det blev haha. Sedan hade ju alla videospelare. Ingen hade dvd förutom senare och då skulle man ju ha de senaste filmerna. Vi har faktiskt sparaträtt många vhs-filmer fast har dem på vinden.
 
      

5 saker att göra 2014

- Ha ännu roligare än jag hade 2013.
 
- Umgås med de som gör mig lycklig och glömma de som gör mig olycklig.
 
- Resa till ett varmt land.
 
 - Flytta till egen lägenhet.
 
- Utvecklas tillsammans med Eagle och komma ut på lite tävlingar och annat skoj.

Middag!

Idag skulle vi på middag som min mormor vid 13. Men innan dess så åkte jag ut till stallet och red Gubben. En tjej som brukar rida honom tittade på och sen fick hon rida lite. Sedan var det hem och göra mig iordning och åka på lite ärenden innan vi åkte till mormor. Som vanligt bjöds det på underbart god mat och det var trevligt att ha familjen där. Vi var där några timmar innan det var dags att åka hem. 
Igår var jag i stan efter jag var på Hööks. Var faktiskt inte i några affärer utan vi gjorde lite ärenden och köpte med mat hem. På kvällen var det tjejkväll med minaa underbara tjejer. Så underbart att träffa dem och jag blir så lycklig att umgås med dem. Var hos NP ett par timmar som bestod av mat, snack och en massa skratt. Detta ger mig verkligen ny energi!
Imorgon är det stallet, Jesper som varit hos oss ett tag ska åka hem, Fanny fyller år och så ska jag hinna plugga, hur? Haha.
 
Jag och NP, min allra bästa vän!
 

Hiss & Diss 2013

 
- Alla fina minnen jag har med mina vänner och familj!
 
- De underbara människorna i stallet som jag lärde känna.
 
- Jag hade världens bästa praktik.
 
- Jag började ha Eagle varannan dag.
 
 
 
- Ingen snö på julafton!!
 
- Min farbror som avleds alldeles för tidigt.
 
- Många svåra val som varit jobbiga att fatta.
 
- Att jag slösat tid på falska människor som inte förtjänar min tid.

Hööks!

Idag börjar Hööks rea. Självklart var jag där och tittade in. Jag var först och främst ute efter ett par ridstövlar och en tunnare jacka till våren. Jag hittade bara ridstövlarna som tyvärr inte fanns på rean hehe. Alla kläder och jackor fanns nästan bara i L och XL. Jättetråkigt faktiskt.. Men jag hittade även ett enkelt schabrak som fick följa med hem.
 
 
 
 
 
 

Länk till ett inlägg

Nu hade jag tänkt att länka till ett inlägg som får mig att bli glad och längta tillbaka. Ett inlägg som väcker många fina minnen och en plats som jag så gärna vill besöka igen. Klicka HÄR.

Mitt 2013!

Sista inlägget om mitt 2013.
 
Firade mormors 70-årsdag. Vi hade gjort en fin video med bilder på hennes liv och gjort en berättelse som vi läste upp och detta var mycket uppskattat.
 


Umgicks med nära och kära.
 
 
Tävlade i hoppning med Eagle.
 
Fortsatte med Eagle.
 
 
Tjuvstartade julen lite.
 
 
Började hos sjukgymnast för att träna upp ryggen.
 
 
Var i stallet ofta.
 
 
Var på bio.
 
 
Firade pappa på farsdag.
 
 
Fortsatte plugga mycket.
 
 
Firade min storebror som fyllde år.
 
 
Umgicks mycket med min vovve.
 
Satte upp julbelysningen i huset.
 
Tittade på Hungerspelen.
 
 
Var i stallet mycket.
 
 
 
Firade mamma som fyllde 45 år.
 
 
Var på julskyltningen i stan. Hade ponnyridning.
 
 
Var mycket med Eagle.
 
 
Var på tjejkväll.
 
 
Första snön kom och försvann lika snabbt.
 
 
Fortsatte plugga.
 
 
Firade Lucia i stallet med en kadrilj och luciatåg.
 
 
Umgicks med min vovve.
 
 
Hade julmys i stallet.
 
 
Julafton med min kära familj.
 
 
Red mycket under ledigheten.
 
 
Hopptränade med Eagle och fortsatte ha honom varannan dag.
 
 
Var på Väla och shoppade lite.
 
 
Firade nyårsafton med några nära plus tre hundar.
 

Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?

Att börja ett nytt år är inte så jättespeciellt för mig men samtidigt är det en ny början. Jag har inga nyårslöften utan jag tänker lite att det nya året ska vara bättre än det förra året. Att hela tiden utvecklas, skapa nya fina minnen, ha roligt med nära och kära och att må bra är något som jag hela tiden strävar efter när ett nytt år kommer. Att glömma alla minnen som jag inte behöver tänka på, att släppa personer som gör att jag mår dåligt och att göra saker som gör att JAG mår bra är också sånt jagt tänker på när det är ett nytt år. 
 
 

4 år!

Idag firar jag om min fina 4 år tillsammans. Tiden går verkligen fort och jag ska vara ärlig att det inte känns som 4 år (a)
 
 
 

Nyår!

Nyårsafton igår blev en bra kväll. Några nära var hemma hos oss med tre hundar och en katt. Som tur var fick två hundar lugnande så det var rätt lugnt. Det blev god mat och en kväll med mycket spel. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på raketerna. Vi smällde inga själva eftersom det kändes så meningslöst att först ge hunden lugnande och sen smälla raketer som han är rädd för. 
Idag sov jag till halv ett ungefär och sedan var det bara att åka ut till stallet. Skulle ridit ut med Anna och Malin men det blev att vi red i paddocken vilket gick lika bra. Eagle skötte sig fint.
 
 
 
 
 
 

Hur kommer utmaningen att gå?

Hur tror du den här 365dagars utmaningen kommer gå för dig?
 

Jag tror att denna utmaningen kommer att gå rätt så bra. Jag har inte läst igenom alla rubriker ännu, men om jag känner mig själv så kommer jag säkert att hoppa över någon om jag inte tycker att det är så intressant (a) Men nu kommer jag åtminstonde ha ett inlägg varje dag på bloggen vilket gör allting lättare. Ibland har jag ju ingen aning om vad jag ska skriva och då är detta jättebra!!

2014!

Gott nytt år!!
RSS 2.0