Uppdatering!

Idag var min sista arbetsdag. Såklart är det tråkigt men det ska bli skönt att vara lite ledig. Jag kommer fortsätta som timanställd och det finns mycket jobb då med. 
Angående Precious så är det mycket bättre med henne. Ingen feber längre och svullnaden har så gott som lagt sig. Det är bara lite bubbligt där såret är. Såret har torkat och ser finare ut för varje dag och jag kan slappna av lite nu. Jag har varit hos henne ett par gånger varje dag och när jag inte varit hos henne har jag varit orolig. Men nu när jag det att det bara blir bättre och bättre kan jag som sagt börja slappna av. 
Trött!

Herregud vilka dagar jag har haft. Det börjar med att igår när jag kommer till stallet så ser jag att Precious har ett nytt sår på benet. Det var svullet och vätskade sig. Hon hade ingen feber och jag höll på länge med vatten för att få ner svullnaden. Jag började att jobba klockan 16 och åker inom stallet innan jag åker till stallet och då är det inte svullet heller. Jag kunde inte slappna av en sekund på jobbet då jag var orolig hela tiden. Jag slutade klockan 22 och åkte inom stallet igen och då var det svullet igen och då hade hon även fått feber. Jag ringer veterinären som kommer efter en stund. Precious var inte glad på honom och hon fick såret tvättat och fick medicin. Veterinären talade om för mig att han inte hade varit orolig för det såret nu utan det kommer läka fint. Såret var bara ytligt och var inte särkilt stort men det vätskade sig. Svullnaden var inte farlig och hon kunde gå hos kompisarna som vanligt igen. Men jag bestämde mig för att hon skulle få sova inne ändå. Ett litet problem finns nu med henne och det är att hon inte tycker om när man ska rengöra eller smörja sår. Det har jag märkt på tidigare sår dock har de inte varit som detta. 
Vid dessa tillfällena känner jag mig bara så hjälplös. Även fast såret inte var stort tyckte veterinären att det var bra att jag hörde av mig. Och även fast det inte var stort så var jag såklart jätteledsen och orolig såklart. Det är jag fortfarande och kommer nog gå över då jag ser att det ändrat sig. 
Det blev inte många timmars sömn inatt och så ringde klockan 05:45 på morgonen. Runt 4 timmar sov jag kanske om ens det och jobbade sedan 7-16. Nu sitter jag framför soffan och är oerhört trött och ska lägga mig strax. Imorgon är jag ledig och ska passa på att sova. Får se hur det går hehe. 


Löshoppning!

Idag löshoppades Precious för andra gången. Denna gången var vi ensamma i paddocken och då var det lättare att mana på henne så jag inte behövde leda hela tiden hehe. Hon fattade vinken väldigt fort och tyckte det var superkul. Ibland missuppfattade vi varandra så hon vände om och när jag gick emot henne trodde hon att hon skulle springa hehe. Hon tyckte det var så kul så hon ville gärna springa mer och så fort jag kom emot henne sprang hon haha. Men efter ett litet tag lugnade hon ner sig och när jag väl ropade på henne så kom hon snällt. 
Det känns väldigt bra att hon inte är så tittig på hinder och att hon själv hoppar utan att jag bett henne, det bådar gott inför framtiden!

Måndag!

Det var ett tag sedan jag skrev här. Men det har varit mycket jobb. Det skriver jag alltid haha men så är det om man jobbar heltid. På söndag tar mitt semestervikariat slut vilket såklart är tråkigt. Trivs riktigt bra på jobbet. Men jag fortsätter som timanställd iallafall, det är ju alltid något!
De senaste träningarna har jag tränat Precious med att komma när jag ropar och att få henne att fokusera på mig. Som sagt kan det vara lite svårt då det är så mycket annat skoj att titta på. Men vi gör framsteg! 
Imorgon är jag ledig så vi får se vad vi gör när vi tränar, har lite planer men får först se hur vädret är. Imorgon ska jag även på min efterlängtade massage. Ska bli så härligt att bli masserad i en timme.

Onsdag!

Dagarna går så fort och jag har fullt upp hela tiden hehe. Här har det varit väldigt dåligt väder och på flera håll har det varit översvämning. Värst är det ju i Getinge där min bror bor men de har klarat sig. Även området vid jobbet har varit översvämmat men det har gått bra. Dock har jag sett några hus som verkligen inte har klarat sig och det måste vara hur hemskt som helst... Tänk alla ens grejer och att huset blir förstört. Usch jag är glad som inte bor i de områdena. 
Annars flyter allt på. Ridskolan har börjat igen och idag var första lektionen för mig. Det blev söta Cocos och barbacka. Vi körde lite tempoväxlibgar och jobbar på volter. Det var så kul. Men eftersom jag satt på ett sto så blev hon lite stoig vissa gånger haha, men det gick bra!! Det är verkligen kul att det har dragit igång igen!
Nu är jag ledig i två dagar men har planer såklart hehe. 
Och så håller vi bara tummarna att det inte blir mer regn!

Islandshästar!

Idag äntligen åkte vi iväg ett stort gäng för att rida på islandshästar. Jag har inte ridit någon islänning på riktigt innan. Min kompis hade en islänning innan som hon red in men red då klassiskt vis så det tycker jag inte räknas även fast jag red på henne ett par gånger hehe. 
Även fast det regnade under hela tiden och jag var blöt ända in till trosorna så var det jätteroligt! Hästen jag fick hette Globläsa tror jag hehe. Det var en pigg liten islänning men superkul att ha en häst med lite fart i och som var en jäkel på att tölta! Jag kan lova att jag kommer att göra detta igen då det var helt otroligt kul!
 
 
 
Lördag!

Denna helgen är jag äntligen ledig! Idag fick jag en sovmorgon till 10:15 vilket var otroligt skönt efter en jobbig natt. Hade jättesvårt att somna då Laszlo jobbade och självklart skulle det åska. Jag hatar att vara ensam när det åskar speciellt när det är precis ovanför en och det dundrar som bara den. Men till slut somnade jag.
Idag har jag spenderat 5 timmar i stallet och städat och gjorde fint inför informationsdagen som var idag. Mycket folk vart det. Men det blev kallt efter 5 timmar faktiskt. När jag kom var det skönt väder men sedan blev det bara kallare och jag var jättefrusen när jag åkte hem. Precious fick nöja sig med bara pyssel idag och det tror jag vara hon tyckte var skönt!
Det blev grillkväll hemma hos mamma och pappa idag. Jättegott och kul att träffa min underbara familj. Nu ligger jag i sängen och ska strax sova. Imorgon väntar en mycket spännande dag med islandshästridning!

Min fina för någon dag sedan!Precious!

Min fina!

Unghäst?

Ibland kan jag fråga mig själv varför jag skaffade unghäst. Ibland frågar andra mig varför jag skaffade unghäst. Först och främst vill jag påpeka att jag aldrig någonsin har ångrat mitt köp, Precious är mitt bästa köp någonsin. Det finns inga pengar i världen som skulle göra att jag skulle få för mig att sälja henne.
Tanken var inte att skaffa en unghäst när jag väl tittade på hästar. Tanken var att köpa en storhäst som inte var mer än 10 iallafall. Jag hade småfunderingar på unghäst då det skulle vara en rolig utmaning för mig.
Jag letade och hittade inte riktigt någon som jag fastnade för. Visst, det fanns många fina men inget jag kände att det här kan vara något. Jag skrev även en annons att jag då sökte en häst, men knappt några svar och inget som lockade.
En dag fick jag för mig att skriva en annons där jag sökte en unghäst eller då en yngre häst på kanske 5-6år. Min mejl blev överfull med massa erbjudanden. Men inte där heller hittade jag riktigt någon. Men en dag hittade jag Precious och föll för henne direkt. Detta har jag redan skrivit hur det gick till när jag köpte henne så vi avslutar detta här hehe.
Det jag vill få ut är att äga sin allra första unghäst är både utmanande, rolig och skrämmande. Det är roligt och utmanande att lära henne allt från grunden och forma henne till hur jag vill ha hanne. Samtidigt är det lite skrämmande att "tänk om jag gör fel, tänk om inte allt går som jag vill". Självklart kommer vi komma till sådana stadier där vi bara står och stampar. Jag har lovat mig själv att får vi några typer av problem så ska jag inte tveka med att söka hjälp hos en duktig tränare eller något annat. Denna vackra häst är det finaste jag har och jag vill såklart henne det bästa. Hittills har det gått jättebra med henne och jag känner att vi verkligen har hittat varandra väldigt fort. Samtidigt känner jag att det går lite väl bra emellan åt och blir lite fundersam och undrar när vi ska komma till ett stopp. 
Nu blev detta lite rörigt men jag hoppas ni förstår. Detta är min allra första unghäst vilket gör att jag kan tveka emellan åt om jag har rätt kunskaper. Jag får helt enkelt börja lita och tro på mig själv att jag faktiskt kan för hittills har det gått super med henne!
 
 

Tömkörning!

Idag är jag som sagt ledig. Min dag har besått av hunden, Precious, handla och till slut hamna här. Nu ska jag bara sitta framför Gossip girl och njuta av min lediga dag!
Har även fått tag på killen som skulle hjälpa mig att söka skola då det blev helt fel. Nu ärmin ansökan inskickad. Får hålla tummarna att jag kommer in!

Jag har ju planer på att börja tömköra henne. Dock har jag varit väldigt fundersam på vilken storlek jag ska köpa.  Som tur var fick jag låna en full av Pia och testa på henne för att se om den passade. Jag testade gjorden i paddocken om hon skulle bli rädd eller något liknande. Det gick bra att lägga på gjorden och att spänna den. Jag spände den inte för hårt och inte för löst utan lagom så att det iallafall låg stilla. Jag spände då på näst innersta hålet och hade kunnat spänna ett hål till. Jag skulle ju bara prova så det behövdes inte. Gjorden låg bra på henne och hon kommer ju att växa mer så det blir att jag köper mig en full. Jag gick runt med henne lite med gjorden på och rörde på den när den satt på henne utan en reaktion. Skönt! 
 

Helg!

Denna helgen har bestått av jobb för min del. Idag insåg jag att det är tre veckor kvar tills mitt sommarvikariat tar slut. Herregud vad tiden har gått fort! Eftersom det var strul sist jag skulle söka till skolan så får jag åka in imorgon igen och hoppas på bättre tur. Ja, jag är ledig imorgon vilket känns väldigt skönt. 
Idag blev det träning med Precious igen i paddocken. Jag tog på henne tränset och hon tuggade som vanligt hehe. Tog av tyglarnaså hon kunde gå fritt i paddocken. Sedan fanns det en stooor boll där som hon tyckte var väldigt intressant. Jag sparkade lite på den och både hon och jag sprang efter den. Men när hon väl var framme vid den var den liiite läskig, men hon luktade och nuddade den iallafall haha. Under tiden vi lekte så tuggade hon inte. Sedan fick hon beta med bettet i munnen.
Nu ska jag mysa framför Gossip girl innan det är dags att göra kvällsmat. En lugn kväll står på schemat, perfekt!


Träns

Igår skulle jag prova att sätta på Precious ett träns och bett för första gången. Jag var osäker på hur hon skulle reagera så vi gjorde detta i paddocken om hon skulle bli rädd. 
Jag knäppte upp grimman och la den runt halsen på henne. Jag var osäker på om hon skulle stå still men det gjorde hon. Jag provade försiktigt att föra bettet mot hennes mun. Det tog inte lång tid förens hon öppnade munnen och jag kunde föra in bettet. Det gick jättebra att sätta på tränset. Hon ryckte inte med huvudet eller någonting när hon fick in bettet i munnen utan bara tuggade och tuggade haha. Jag gick lite med henne i paddocken och rörde bettet i munnen på henne. Ingen konstig reaktion utan hon bara tuggade. Jag lät henne beta lite med bettet för att hon då ska lära sig att det inte är farligt och att det är okej att ha ett bett i munnen. 
Jag lyckades ta några bilder på henne och detta tränset som jag har på Eagle sitter supersnyggt på Precious också. De får dela!

Såhär stod hon tuggade hela tiden ;)Löshoppning!

Idag var det löshoppning som stod på schemat. Började lite med att värma upp henne genom att då gå runt och gå över bommarna. Hon lyfter väldigt fint på hovarna och smäller sällan i. När vi väl började så fick hon trava först själv över bommar. Sedan la vi ett kryss på kanske 20cm vilket hon bara gick över då det är rätt så lågt för stora henne haha. Tog det nog två gånger och sen la vi ett räcke på 40cm. Då fick hon komma i galopp och första gången kom hon lite fel men hoppade över ändå utan att riva. Andra gången kom hon riktigt bra och hoppade ett litet skutt.
Hon överraskade mig idag då jag hade förväntat mig något helt annat. Jag trodde att hon skulle vara lite tittig och svår att få igång och även att hon skulle ta jätteskutt över hinderna som de kan göra i början. Men hon skötte sig galant. Visst fick jag pusha på henne lite i början för att hon skulle börja trava och galoppera men när hon väl förstod vad hon skulle göra så behövdes det inte så mycket.
Sammanlagt fick hon gå över bommar/hoppa 5-6 gånge vilket jag tyckte räckte gott och väl. Vi slutade när det gick som bäst och hon ska heller inte hoppa högre anser jag. 

Här kommer videon på när hon hoppar!

Underlag!

Igår var det en supervarm dag som bestod av både sol och åska till och från under dagen. Igår blev det träning på ett underlag som Precious inte är van vid. Lite större stenar som finns på parkeringar. Jag märkte att hon tyckte det var lite jobbigt såklart, men vi tog det lugnt och fint och i hennes takt. Vi var på en parkeringsplats och intill finns en väg där det kör bilar så vi ställde oss bredvid vägen emellan åt och hon fick titta när bilarna åkte förbi. Inga problem. 
Idag där emot blev det vila för den lilla damen. Hon fick nöja sig med pyssel och mat vilket jag tror hon var rätt nöjd med ändå. 
 
 

Flyttat!

Dålig uppdatering verkligen men jag får skylla på flytten. Började packa redan förra veckan och sedan började vi flytta grejer i söndags och har packat och  såklart jobbat sedan dess.
Jag och min pojkvän har flyttat till landet!! Älskar det haha. De som äger gården har ett hus med tre lägenheter i och vi har då hela ovanvåningen, en tvåa. Precis utanför fönstret går det hästar och jag njuter av det såklart.  Vi bor inte så långt ifrån mamma och pappa utan man kan säga att det är nära fast det är en massa åkrar emellan kvarteren hehe. Precious står nära, det tar 3-4 minuter med bil, om ens det?
I och med flytten så har det inte blivit jättemycket träning med Precious. Men såklart har vi hunnit med träningar. Vi har tränat på att ta tempen. Hon har ju inte tyckt om det utan gått runt en massa när tempen varit i och då är det svårt att hålla kvar tempen. Men jag lyckades ett par gånger och nu kan jag ta tempen utan problem. Det enda hon möjligtvis kan göra är att ta ett steg åt sidan när den åker in, men annars är hon jätteduktig.
Vi har tränat nh och respekt. Genom att hon då följer efter mig, att hon stannar så fort jag stannar och att hon börjar gå när jag ber om det. Och det går framåt. Jag tycker inte att hon är lika närgående som hon varit innan. Utan kommer när jag ber om det. Men ibland blir hon distraherad av något annat och då kan det vara lite svårt att få henne koncentrerad igen. Men vi jobbar på det!

Tidigare har jag provat att läggen min jacka på hennes rygg bara för attse hur hon reagerar och det har inte varit några problem. Idag satte jag på ett schabrak och en elastisk gjord runt magen på henne. I början satt den jättelöst så hela schabraket åkte bak så jag fick spänna det så att schabraket satt på plats. Hon reagerade ingenting. Jag kunde dra åt lite med gjorden och röra schabraket hur jag ville och hon stod bara still. Känns jätteskönt!
  

RSS 2.0