Precious

Nu hade jag tänkt skriva lite varför jag valt attköpa häst igen och varför det blev just Precious som blev min.

Efter att vi var tvugna att avliva Mowgli pga en skada som inte kunde läka så var jag väldigt tydlig med att jag aldrig skulle börja rida igen eller skaffa häst. Detta var i februari 2010. Jag var trött på att ha häst och det var inte så konstigt egentligen då jag hade mycket i skolan och att Mowgli alltid var skadad till och från under alla fyra år som jag hade honom. Vi vet ju inte vart han kommer ifrån eller exakt ålder men veterinären sa att han var född 1997 genom att titta på tänderna. Nu i efterhand tror vi att när han var i Danmark så körde dem hårt med honom eftersom han var skadad så mycket och den sista skadad han fick var något som egentligen travhästar får. Veterinärerna kunde inte säga hur han kunnat få den då jag hade honom som ridhäst utan trodde att det kunde bero på något från hans förflutna. Ingen vet, vi kan ha helt fel. Men i alla fall så var jag trött på att ha häst då han var skadad mycket vilket tar väldigt mycket på krafterna. När han väl avlivades mådde jag så dåligt och blev sjuk pga detta. Han var ju min andra halva kan man säga. Aldrig har jag älskat ett djur så mycket som jag gjorde. Han var mitt allt och vi kände varandra så väl. Min kompis lånade ut henne häst lite då och då för att jag inte skulle sluta helt med hästar men jag red han kanske 4-5 gånger och tyckte inte att det var alls samma sak utan Mowgli. 

Efter några år började jag få tillbaka suget för ridningen men jag ville ju såklart inte börja på en ny ridskola helt själv. Som tur var började min kusin på en ridskola nära mig och tipsade mig om detta. Hösten 2012 började jag på denna ridskola och tyckte det var jätteroligt. Jag kom snabbt in i denna ridskola och blev stalltjej fort och hade praktik där. På så sätt fick jag upp ögonen för hästarna igen och än idag skulle jag vilja att enbart jobba med hästar. Men då det är svårt att få jobb och att jag inte vill flytta från Halmstad tycker jag det är onödigt att plugga vidare. Tyvärr... Det är mitt drömjobb, att jobba med hästar på heltid. I alla fall så började jag att ha Eagle som sköthäst och rida honom varannandag och det började jag med i oktober 2013. Vi fann varandra väldigt fort och jag tycker om honom så mycket. Hade han varit lite yngre bara så hade jag inte tvekat att köpa honom ;)

Jag blev såklart väldigt sugen på att skaffa häst när jag red Eagle såpass mycket. Det här med att dela häst och så passar inte mig då jag är bekväm med att ha egen häst och själv bestämma. Det kunde jag inte med Eagle då han inte var min. Jag menar inget illa med detta utan jag och Eagles ägare kom bra överrens och vi tog hänsyn till när han skulle gå lektion och så. Men det här att själv bestämma saknade jag. Jag hade tittat lite på hästnet på hästar bara för att det var lite kul.  

För lite mer än 1,5 vecka sedan la jag upp en annons på hästnet att jag sökte en häst. Jag fick jättemånga mejl, säkert över 50 st med bra erbjudanden. Det var många fina hästar men ingen häst som jag riktigt föll för. Jag gick då in på hästnet för att leta lite mer och letade länge. Då hittade jag en annons med en häst som hade en sådan utstrålning vilket gjorde att jag klickade mig in på annonsen direkt. Detta var då Precious. När jag läste annonsen så kände jag bara att det här kunde vara något för mig. Detta var en måndag eller tisdag.

På torsdagen åkte jag, pappa och Laszlo upp för att titta på henne. Jag ville ju inte åka själv hehe. Uppfödaren var jättetrevlig och visade henne och jag fick se hennes gångarter och så. Hon visade även hennes underbart fina pappa och jag fick träffa andra avkommor. Alltså blev jag jättebra bemött vilket är väldigt viktigt och jag fick ett bra intryck av att detta verkade seriöst.Självklart är det så att man är lite osäker då det är många som luras osv, men detta tyckte jag var seriöst. När vi var där blev jag ännu mer förtjust i Precious. Varför? Jo. hon var så lugn, nyfiken och har en sån utstrålning så man måste bara tycka om henne haha. På plats talade jag om att om hon går igenom veterinärbesiktningen så ville jag ha henne.

På måndagen skulle veterinären komma vid 9-tiden. Hela helgen hade jag varit nervös och på måndagen vaknade jag 08.30 för jag var så nevös haha. Jag bara väntade på att telelfonen skulle ringa. Som tur var var det uteritt vilket distraherade mig lite så att jag kunde tänka på annat. Men när vi var ute i skogen kom äntligen samtalet att hon gått igenom utan anmärkningar och att hon skulle komma dagen efter. Vilken lycka! Men då blev jag nervös för att hon skulle komma haha.

På tisdagen kom hon och jag var bara så lycklig och stolt över min fina häst. Och äntligen hade jag en helt egen häst.  Det enda tråkiga är ju att jag såklart fått sluta med Eagle. Men han finns alltid kvar i hagen och jag kan pussa och gosa med honom hur mycket jag vill. 

Precious är en väldigt nyfiken och social häst. Står hon och äter hö i hagen slutar hon alltid när jag kommer för att hon vill gosa med mig. Hon älskar att ligga ner, speciellt att sola i solen. Hon är alltid dammig för hon ligger ner så mycket haha. Men underbart är det att se att hon njuter. Hon är inte så tittig som jag kan uppleva att andra unghästar är utan hon är väldigt lugn. Hon står fint i stallgången själv utan någon annan häst som sällskap. Hon älskar att bli pysslad då hon kan sluta att äta för att bara stå och njuta när jag borstar. Ja, det finns inget negativt med henne :D


Nu blev detta inlägg långt och grattis du som läste allt! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Grimma

Hittade denna söta grimma på Hööks och självklart var jag tvungen att köpa den. Kommer inlägg om någon dag med mer fakta om Precious och varför det blev just hon då det var önskemål om det. 
Just nu!

Njuter i solen hos min fina! Har inte så mycket att blogga om faktiskt då jag inte jobbar med henne. Nu är det fokus på att hon ska vänja sig vid miljön och att vi ska lära känna varandra genom att pyssla. Hon är redan lugn och man kan tro att hon varit i detta stallet länge. Hon står fint och stilla i stallet och älskar att bli borstad. Hur mysig som helst! Känner verkligen att jag hittat rätt och att framtiden ser ljus ut.

Precious!

Detta är den lilla hemligheten jag skrev om för några dagar sedan.
Fina Precious har blivit min idag och jag är så lycklig! Äntligen har jag en egen häst igen. Efter Mowgli så intalade jag mig själv att aldrig skaffa häst igen. Tur att jag ändrade mig då det är en underbar känsla! Nu kommer det bli mer häst i denna blogg och antagligen mer uppdatering :)
 

Promenad!

Startar denna dagen och denna veckan med en promenad med Maddox. Det är superskönt väder ute redan, +17. Unga blir det givetvis stallet och en uteritt med goa människor. Kan inte bli en bättre dag.
Tävling!

Idag var det tävling i stallet. Eller prova på tävling vilket är som clear round. Jag hoppade Eagle två gånger 70. Första rundan klarade vi felfritt och andra rev vi ett hinder. Men jag kan inte vara mer än nöjd med honom. Det går framåt och han hade en sån bra bjudning idag. Han kan ha en förmåga att sakta in precis innan hindret. Det har vi tränat på jättemycket och det märks. Är så stolt över honom.
Dagen bjöd på underbart varmt värd och jag har nog fått lite färg i ansiktet.
Lycka!

Om allting går som det är tänkt kommer det att hända en rolig sak i mitt liv. På måndag, om allt går väl kan jag avslöja detta. Håll tummarna!

Skogen!

Som ett bra avslut på denna veckan åkte jag, Laszlo och Maddox till skogen. Maddox älskar att springa i skogen och jag älskar att gå i skogen. Dock har vädret varit jättekonstigt idag men strålade sol, regn, blåst och ja bara allmänt konstig. Men förutom att vara i skogen har jag spenderat denna söndagen i soffan och tittat på serier. 
Nh!

Idag blev det nh då det var ett tag sedan vi gjorde det. Så himla roligt var det och efteråt släppte jag honom i paddocken men körde nh ändå så att han lyssnade på mig. Han kom när jag ropade och sprang runt och var glad. Så härligt att se.
Cocos

Denna perioden har jag haft Cocos på lektion. Hon är också en american curly precis son Eagle fast sto. Som hästfolk vet kan ston ha ett lite annorlunda temperament jämför med vallacker och det har jag fått vara med om haha ;) 
Det har varit givande att ha henne på lektion och hon har verkligen utmanat mig. Ibland kan hon bara få för sig att testa en och tjura emot lite. Hon insåg väldig fort att det inte funkar med mig då jag inte blir rädd när hon gör sina konster ;) på så sätt är det en utmaning och när hon väl går fint är hon jättetrevlig.
Uppdatering

Har varit väldigt dålig på att uppdatera men jag får skylla på skola och jobb. Har börjat hå bredvid och har gått utbildningar vilket jag ska vara klar med på måndag. Jag har även idag avslutat en kurs i skolan som har varit i tre veckor vilket blir lite intensivt med bara tre veckor.
I stallet är jag nästan varje dag och det går bara bättre och bättre med Eagle. Nu hoppas vi även på att vädret dka bli bättre och att värmen ska komma!


Hoppning!

I fredags hoppade jag och Eagle. Allting gick så bra så ja vi höjde och skulle prova på 1m vilket han aldrig hoppat tidigare. Jag var nervös men som tur var fanns Malin där och övertalade mig haha. Och det gick superbra! Är så stolt över honom då han inte ens tvekade eller så. Jätteroligt är det när det går framåt!
Vår

Det har varit underbara dagar här med fint väder och som vanligt har jag haft fullt upp hela tiden. I helgen har jag varit hos Eagle och umgåtts med familjen. Igår jobbade jag och gick bredvid och tycker bara att jobbet är jätteroligt.
Idag har det varit skola och ännu en uteritt med Eagle. När det är så fint väder så vill jag bara ut ut ut i skogen. Älskar att rida ut och inte bara vara i paddocken :)
RSS 2.0