Bio

Har varit i stallet hela dagen och julstädat, pyntat och har hopptränat. Hann bara hem innan vi skulle åka till bion. Ska se på hungerspelen. Skriver sen om hur den var.

5 saker du inte visste om mig

1. Jag måste alltid smörja in mina fötter innan jag lägger mig. Det liksom ilar i hela min kropp ifall jag känner att mina händer eller fötter är torra.

2. Jag har varit en nagelbitare i hela mitt liv och jag har försökt att sluta utan framgång. I år helt plötsligt slutade jag och gick till en kvinna som fixade mina naglar. Idag skulle jag inte få för mig att bita på dem.
 
3. Jag har haft långt hår i hela mitt liv och för några månader sedan blev jag så trött på det och klippte av allt till en page. Nu ångrar jag det och kommer nog aldrig att klippa mig kort igen.

4. Jag träffade min pojkvän när jag var på semester i Ungern. Ett halvår senare träffades vi igen och blev då tillsammans. Sedan flyttade han hit och ja snart har vi varit tillsammans i 4 år. Sedan han flyttade hit så har vi bara varit ifrån varandra en helg och vi båda saknade varandra så mycket. Låter lite konstigt men vi har alltid setts varje dag och sovit tillsammans.

5. I framtiden så skulle jag vilja bo på en liten gård med några hästar. Jag vill uppleva den känsla att stiga upp på morgonen, titta ut genom fönstret och se hästarna beta lugnt utanför fönstret. Vi får se om det blir så annars blir det en fin villa med en fin trädgård.

Mys!

Har varit i stan idag med mamma och Tommy. Köpte den sista julklappen och lite till mig själv. Det blev ett halsband och fotkräm och lite annat. Sen var jag hos sjukgymnasten och fick nya övningar. Sen var det träning i stallet vid 17. Nu är jag med i dressyrkadriljen istället och då med Eagle så jag klagar inte :)

När jag kom hem vid 19 så satte jag upp all belysning i huset. Riktigt mysigt och fint blev det!


Mina djur

I dagsläget har vi en hund och en katt hemma. Men i framtiden hoppas jag på att skaffa en egen häst igen (a) Men nu jag vi bara dem och jag tänkte visa dem lite.

Maddox
En blandras 50% Border collie 25% Labrador 25% Golden. Han är 2½ år och är världens snällaste hund. Han har aldrig gjort något ont mot någon. När han var liten så bet han inte heller som vissa valpar kan göra utan han vet inte vad det innebär med att bitas. Han är verkligen mitt allt och om vi inte hade skaffat honom så vet jag inte vad jag hade gjort nu. Man blir glad när man vaknar för han blir så glad av att se mig och när man kommer hem blir han glad. Det värsta är ju att gå hemifrån och han inte får följa med och så står han där med sina fina ögon och vill så gärna. Han är verkligen världens bästa hund och världens bästa vän. Det är sant att hunden är människans bästa vän. Han sover inne i vårt rum varje natt och har en egen soffa som är hans säng. På morgonen så släpper vi ut honom och så stannar han sedan utanför sovrummet och ligger tätt intill dörren. Tyvärr kan vi inte ha öppet dörren pga Shadow. Kan skriva om varför sen. Maddox älskar att vara ute på promenader, träffa nya människor, leka, kela ja han älskar allt kan man säga. Dock inte att klippa klorna.
 
 
 


Shadow
En huskatt som det står i hans papper haha. En mycket bestämt herre på 4 år. Han är nästan lite divig hehe. Allt är på hans villkor. Han leker med Maddox när HAN vill. Men kommer Maddox och vill leka man han inte vill då jäklar säger han ifrån. Han var väldigt opålitlig när han var mindre. Då kunde han hoppa upp och kela med oss men helt plötsligt bet han till i handen. Ansiktet har han aldrig gjort något emot vilket är bra. Men efter att vi kastrerade honom så är han jättegosig och har inte bitit någon särskilt mycket. Han ska kela hela tiden och han är inte ute lika mycket. Han går bara ut och gör sina behov sen kommer han in igen. Att kastrera honom var nog det bästa vi kunde göra. Han har blivit som en kattunge som ska busa och springa fram och tillbaka hela tiden. Varför vi inte kan ha dörren öppen till vårt sovrum är pga Shadow hoppar upp i sängen på natten och klättrar upp och ska gosa med våra ansikten. Man blir ju livrädd när man sover och vaknar till av att man har något hårigt i ansiktet haha.
 
 

Mina rädslor

Jag har faktiskt rätt många rädslor. Här är några.
 
 
Fåglar
Jag tycker att fåglar av alla dess slag är jätteläskiga. Flyger det fåglaröver mig måste jag ducka och hålla koll på vart dem är någonstans. Det har aldrig hänt något men deär bara så läskiga. Förutom i Australien då jag blev jagad av en Emu som ville ha mat och min pojkvän blev jagad av en gås haha det var roligt men det tyckte inte han. 


Höjder
Jag är höjdrädd och tycker det är jätteobehagligt med broar och att vara på berg. Att stå på ett bord gör mig helt skakig. 


Hav/fiskar
Jag är rädd för fiskar och tycker därför inte om att bada i havet. Fiskar ser läskiga ut och jag får panik om jag känner något mot min fot när jag badar i havet. När jag var i Egypten så skulle vi dyka efter fiskar och vi stannade på flera olika ställen. Jag låg mest och solade men en gångså kastade guiden i mig i vattnet. Jag fick ge det en chans. Men när jag tittade ner i vattnet och såg alla fiskar så fick jag panik och gick upp på båten igen.


Döden
Jag är rädd för döden så som många andra säkert också är. Den ständiga frågan är vad som händer sen? Sen är jag rädd för döden med eftersom det är så jag förlorar alla mina nära och kära. Nej, jag får panik av att tänka på detta...


Åka båt
Eftersom jag är rädd för havet så hatar jag att åka båt. När jag var mindre grät jag alltid. Nu är det lite bättre men jag vill oftast stå på däck eftersom då känner jag inte när det gungar. Gungar det mycket får jag panik och jag måste ta tag i något.


Åska
När jag var liten så slog blixten ner i en ängprecis vid vårt hus. Det gjorde att jag blev rädd för åska. När jag var mindre så på sommarlovet minns jag att jag alltid kollade på molnen flera gånger om dagen för att jag var rädd at det skulle komma åska. När det åskade brukade jag och pappa åka till hans dåvarande jobb. Varför minns jag inte men där hörde jag inget. Idag ärdet lugnade men jag tycker fortfarande inte om mullret. Det är så högt så att det blir obehagligt


Småkryp
Bland det värsta jag vet! När de kryper på mig eller om deråkar nudda mig är så äckligt. Speciellt långbenar. Ibland kan jag få för mig att det är något kryp i sängen och då måste jag kolla under alla kuddar, i kuddarna, under täcket, under lakanet och under madrassen. Det är ingenting men jag måste ändå kolla, annars kan jag inte sova.

Lussekatter

Detta har jag hållt på med några timmar. 74 stycken blev det.

Julmust

Jag har aldrig tyckt om julmust men i år är jag beroende. Jag tycker inte ens att Cola smakar gott jämfört med julmust haha. 
 Jag på hästryggen!

Hästryggen är den bästa platsen för mig. Eller ja, att vara bland hästar. Några bilder från i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trött

Kom hem för någon timme sedan efter att ha haft grupparbete i skolan. Är sjukt trött så jag hade tänkt att vila lite innan jag ska ut till stallet. Ville bara säga hej :)

Kall dag!

Idag har det varit riktigt kallt och kallare kommer det bli, vilket jag inte ser fram emot. Har varit i skolan idag fram tills innan 15. 15.00 började jag att jobba och jag kom hem precis. Äter lite sötsaker för atthöja blodsockret lite och det behövs nästan varje eftermiddag. Ikväll är det mat och tv haha. Imorgon väntar också en lång dag men först skola då vi ska göra grupparbeten och sedan stallet.

Julklappstips!

Jag har ett väldigtbra tips som jag använt mig av flera år. Det är en almanacka jag har gjort med egna bilder. Till min pojkvän har jag gjort en almanacka med bilder på oss, till mamma och pappa en almanacka med bilder på Maddox och Shadow och till min mormor en med bilder på hennes hund. Jag skriver även i alla födelsedagar som man så lätt kan glömma. Detta uppskattas väldigt mycket. 
Mat!

Äntligen är det lunch i skolan. På maxi kan man plocka på egen sallad och det är så himla gott!
Kallt!

Nej, jag är inte ett dugg sugen på att gå ut och skrapa bilen och köra till skolan.
Vem skulle jag vilja byta liv med för en dag

Oj, detta var väldigt svårt att komma på... Men jag skulla vilja säga Lady Gaga. En riktig stjärna som är hur ball som helst! Ibland förstår jag inte alls hur hon tänker och därför hade det varit roligt att vara henne för en dag och förstå henne. Även fast hon kanske inte släpper nytt album eller inte haft några nya låtar på några år, så är hon alltid i centrum med en massa konstiga outfits. Hon ser ju annorlunda ut hela tiden, nästan så att hon klär ut sig hela tiden. Hur många gånger har man sett henne "normal", alltså utan en massa konstigheter. Hon är ju bara så häftig och har en talang när det gäller att sjunga. Vissa musikvideos är också helt konstiga. Hur är hon egentligen som privatperson? Det är så mycket man skulle vilja veta om henne.

Promenad!

Idag är det sånt underbart väder igen. Jag gick såklart ut med maddox på en promenad. Sådana här dagar då det är frost på marken, blå himmel, strålande sol och kall luft är bara underbara. Jag tycker inte om kyla men är det sol så gör det inget. 
En månad kvar!

Idag är det en månad kvar till julafton! Vi har fortfarande ingen snö här i Halmstad men det har börjat att gå ner mot minusgrader. Har varit i stallet idag som stalltjej. Jag frös inte alls idag, jag gjorde nått hela tiden för att hålla värmen och det lyckades hehe. Var i stallet till fyra. Åkte hem och åt direkt och hjälpte mamma med att packa in julklappar. Sen packade jag in mina och Laszlos julklappar som vi ska ge bort. Blev klar för en stund sedan. Jag har inte packat in alla men jag har köpt alla. Ska kanske köpa två till. Jag är alltid ute i god tid (a)

Jag ser att några grannar har satt upp ljusstakar och stjärnor. Nja, inte än... En vecka till och sen så kommer allting upp. Ska leta reda på alla lampor nu i veckan. Åh, vad jag älskar allt med julen. Ska baka årets första lussebullar denna veckan också.
 
Bild från igår. Jag och mitt hjärta!
 

Min förebild

Jag vet inte riktigt om jag har en förebild i vardagslivet. Men inom ridsporten har jag en. Jag ser upp till väldigt många ryttare som jag tycker rider väldigt stillsamt och vacker faktiskt. Han har väldigt fin sits och hållning. De är mjuka och drar inte hästarna i munnen. Typ som Marcus Ehning, Albert Zoer, Jessica Kürten, Meredith Michaels-beerbaum, alla Whitaker är duktiga, Rolf-Göran, Malin Baryard.. ja det finns så många som är duktiga. Men jag har en som jag alltid har hållt fast vid och det är Rodrigo Pessoa. Jag såg han i Göteborg för många år sedan och sedan står jag fast vid att han är en förebild för mig. Han rider så lugnt och harmoniskt. Det är han som red den kända hästen Baloubet du rouet. En utav världens finaste hästar. Ett underbart ekipage om jag får säga det. De var så otroligt fina och red jättefina rundor.

Tyvärr så har jag inte sett han tävla så mycket de senaste åren. Ibland då och då dyker han upp på tvn. Otroligt fina hästar har han och allt går lugnt till. Men jag tror aldrig att han kommer hitta en häst som Baloubet igen. Nästan som att John Whitaker aldrig kommer hitta en Milton igen. Rodrigo är en väldigt framgångsrik ryttare som bland annat fått Guld i OS och VM. Han har även vunnit många Världscupstävlingar.
 
Här är en video på honom som ni måste se.
 
 
 

TV-program

Tänkte visa vilka TV-program jag föjer just nu.
 
 
Teen Mom 2
 
 
 
 
Paradise Hotel

 
 
 
Bonde söker fru
 
 
 
 
Geordie Shore
 
 
 
 
Awkward
 
 
 
 
Elsas värld

 
 
 
 
Idol
 
 
 
 
 
Halv åtta hos mig
 
 
 
 

Distans!

Har varit i stallet hela dagen. Lektionerna slutar vid ett. Efter lektionerna hade jag ett NH-pass med Eagle och jag var så överlycklig att det går så bra för oss. Han är så lättlärd och så himla underbar!! Det har ju varit svårt att springa med honom på marken, alltså att han ska trava. Men idag behövde jag inte använda något hjälpmedel. Så himla roligt!
Sen hade vi distansträning eller ja vi hade teori och pratade väldigt mycket. Vi är ett gäng som ska tävla distans nästa år och får hjälp av en kvinna som ridit distans i många år. Detta är något vi ser fram emot och det ska bli jättekul!
Nu ska jag bara ha en lugnt kväll, känner att jag kommer att somna snabbt ikväll haha.

Fredagsmys!

Ska titta på sagan om de två tornen och bara mysa. Det är så skönt att bara vara hemma och ta det lugnt efter en hektisk vecka.
Skolan!

Sitter i skolan och har varit här sedan 8. Har lektion till 12 och sedan ska vi jobba med grupparbete. Är väl hemma innan två hoppas jag. Senare i eftermiddag ska jag rida Gubben och träna hoppkadrilj med de andra som ska vara med i den. Roligt! Fredagsmys ikväll och jag är så sjukt trött haha.

En saknad person

Min farfar har alltid legat mig varmt om hjärtat. Alla i min släkt ligger mig varmt om hjärtat men farfar är något extra. Alla säger att jag alltid har varit hans favorit. Såklart älskade han alla barnbarnen men jag var något extra för honom. Jag var rätt busig när jag var liten och när farmor skällde på mig så skällde min farfar på henne för att hon inte skulle skälla på mig haha. Jag kan tänka mig att många hade en enorm respekt för honom, även jag. Han kunde skämta men blev han arg så blev han arg. Han kunde också ha ett väldigt allvarligt ansiktsuttryck som gjorde att han såg väldigt hård ut. Men han var världens bästa farfar. Även fast han inte umgicks så mycket när vi var där så fick vi göra allt för honom. Vi kunde klättra på honom eller göra något annat och han bara skrattade. När jag gick på gymnasiet så brukade jag alltid ställa min moppe hemme hos dem eftersom de bodde bredvid skolan. Han väntade på mig varje dag och blev orolig dem dagarna jag inte dök upp.

Min farfar blev väldigt dålig hösten 2010. Han hade ingen aptit och ont i ryggen hela tiden. Läkarna bad han äta panodil och det skulle gå över. En dag i Februari 2011 fick han reda på att han hade lungcancer. Då sa läkaren att han hade 1-2 år kvar att leva. Jag och min pojkvän hade varit i Ungen på sportlovet och det första vi gjorde var att åka till sjukhuset för att farfar hade blivit så dålig. Ingen hade sagt något till oss att han hade blivit så dålig. Men kvällen innan kunde han prata och var klar i huvudet. Dagen efter fick han ha någon mask och morfin. Den natten fick min farmor sova i vårat gästrum medan farfar var kvar på sjukhuset. Min farbror och hans fru skulle sova på sjukhuset med farfar. Den natten sov jag inte länge och jag hörde att pappa och min farmor åkte iväg. Hela natten väntade jag på telefonsamtalet där pappa berättade att farfar har gått bort. Men samtalet kom inte. Vi gick upp på förmiddagen och jag, mamma och Laszlo åkte till sjukhuset. Där var pappa, min farmor, min farbror och hans fru och min bror Johan kom dit.
 
Farfar sov men hade fortfarande på sig masken. Mamma sa till mig att det är slutet för farfar nu eftersom det blev mer mellanrum mellan andetagen. Några minuter senare andades farfar inte mer. Jag blev så chockad att det gick så fort efter mamma sa det till mig. Familjen var runt om farfar när han dog. Det var bland det värsta jag varit med om. Men samtidigt var det skönt eftersom han hade så ont och nu led han inte längre. Självklart hade jag gjort vad som helst för att få farfar att leva igen. Jag hade gjort vad som helst för att få Mowgli, farfar och morfar att leva igen. Men det är såhär livet fungerar och det gör så ont. Man får lära sig att leva med sorgen. Den 26 februari 2011 dog min farfar. Än idag kan jag gråta när jag ser bilder på farfar, morfar och Mowgli. Dessa tre hade kunnat leva många år till då de inte alls var särskilt gamla. En sak är säker och det är att jag aldrig kommer att glömma dem.


 
 
 
 
 
 

Vi är redo!

Märks det att min familj är redo för julen? För någon vecka sedan köpte jag glögg och pepparkakor och idag kom mamma hem med detta. Lite olika glögger och julöl. Jag håller mig till glöggen haha. Igår var det första gången i år jag drack glögg. Blossas glögg är ju den absolut bästa. Så himla gott! När jag var på ICA idag så var jag såklart tvungen att köpa lussekatter till familjen hehe. Min bror har även kommit hem över helgen så det kommer bli en rolig helg!
 
 
 
 

Vart jag vill resa!

Väldigt många inlägg om resor, men jag älskar att resa. Jag vill upptäcka mer av världen och här nedan kommer ställen jag vill resa till som det ser ut just nu.

Egypten
Jag har redan varit i Egypten en gång tidigare med en vän och blev kär i detta land. Landskapet ärså oerhört vackert där och jag vill så gärna åka dit igen. Men det är ju inteså stabilt där och man vet ju aldrig om någonting kommer att hända där så det är bäst att hålla sig hemma tills det är ännu mer stabilt. När jag var där så var jag i Hurghada och jag åker gärna tillbaka dit. Hotellet var underbart och personalen var så trevlig. Vi snorklade och vattnet var bland det finaste vatten jag sett. Tyvärr har jag inte fått bilderna av min vän ännu och det har gått typ mer än 5 år sedan vi var där hehe.

Hotellet vi bodde på 
Sydafrika
Och då syftar jag på detta med safari som jag har varit inne på tidigare. Detta ärnågot som jag måste uppleva en gång åtminstone i mitt liv. Att se alla vilda djur, besöka skola, bada med hajar och massa annat skoj. Jag kan inte föreställa mig än hur det kommer att vara, men jag vet att det är något som jag aldrig kommer att glömma.

 
 
 
Karibien
Efter att ha sett alla Pirates of the Caribbean så blir man så sugen på att åka till Karibien. Jag och min pojkvän har sagt att när vi väl gifter oss så ska vi åka till Karibien på bröllopsresa. Alltså det natur och landskap som finns där går inte att beskriva så fint det är. Vattnet är så himla fint och det är bara så exotiskt.

Australien
Jag har nämnt att jag vill åka till Australien tidigare också. Även fast jag redan varit där vill jag se mer av det otroligt stora land. Se olika delar av landet och även där har dem ett lanskap och natur som är vackert. Det var som någon sa till mig att de olika delarna i Australien är som helt olika länder. Även där är vattnet undebart. Tyvärr kunde vi inte bada eftersom vi var där tidig vår så det var inte så jättevarmt. Och åker jag till Australien så måste jag träffa kängurus och mata dem igen. Även fast de är stora och jag har en respekt för dem så är det en häftig upplevelse. Att vara nära ett sånt fantastiskt djur. Emuer är jag inte intresserad av att träffa igen, dem är bara läskiga och jagar mig haha.

 
 
 
New York
Hit måste man väl åka någon gång i livet. Att shoppa i New York och uppleva allt som staden har att erbjuda. En enormt stor och fin stad. Och alla skyskrapor är något jagkan tänka mig känns mätkigt. Ja, något man helt enkelt inte får missa!

 
 
 
 
Dubai
Det är oerhört vackert där tycker jag om man tittar på alla bilder hehe. Alla stränder, byggnade, ja allt! Där är det också en massa skyskrapor och jättefina byggnader som jag redan nämnt. Min mamma är jättesugen på att åka dit och då sa jag att vi också ska med då. Egentligen kan jag inte så mycket om Dubai förutom att väldigt många rika människorbordär haha.


 
 
 
 
Thailand
Jag känner så många som har varit i Thailand och berättat om hur undebart det är. Jag vill också uppleva alla fina stränder och allt annat som man ser på bilderna. Sen finns det en massa sevärdheter där man såklart inte får glömma.

 
 
 
 
 
Självklart vill jag åka till fler länder, men dessa länder är något jag måste :D
Hade det funnits ett jobb där man bara åker runt till olika länder och bara har roligt, då hade det jobbet varit perfekt för mig!
 
 

Tisdag!

Har haft fullt upp hela dagen och nu sätter jag mig ner lugnt igen. Har varit i skolan från 09.00 - 15.30. Sen vid 16.00 var jag i stallet fram tills efter 21 typ. Måste bara nämna vad fort det blev kallt, alltså minusgrader. I morse när jag åkte till skolan var det -2 och under dagen har det inte varit merän 3 grader säkert. Det ska bli snöblandat regn i natt. Jättekallt! Det gick så fort, för någon dag sedan var det 10 grader. Jaja nu kan leran stelna iaf. Något positivt.
Nu ska jag sätta mig framför Bonde söker fru och äta pizza! Bloggar mer imorgon om dagens ridlektion och har bättre uppdatering imorgon.

Min favorithäst!

Min favorithäst just nu är såklart min sköthäst Eagle. Jag har honom varannan dag så det är nästan som att ha en egen. Inte riktigt eftersom det kostar mer att ha egen hehe. Eagle är en american curly så på hösten/vintern är hans päls lockig. Och på våren/sommaren har han slät päls. Han är en herre på 13 år. Han har varit på ridskolan i lite mer än 1 år och innan dess vet jag inte exakt vad han har gjort. Han är iaf lite grön fortfarande. Han har fått göra lite som han vill tidigare verkar det som. Innan han kom till ridskolan så har han inte hoppat. Han är faktiskt väldigt duktig på att hoppa och han tycker att det är väldigt roligt. Han och jag har mycket att jobba med tillsammans. Jag ser detta som en utmaning och älskar tiden jag tillbringar tillsammans med honom. En mysigare och snällare häst får man leta efter. Han har verkligen ett hjärta av guld!!

Några bilder på honom!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotboll!

Idag är det den omtalade returmatchen. Jag tror fortfarande att Portugal kommer attgå vidare och jag vill att de ska gå vidare också. Jag tycker inte att Sverige förtjänar att gå vidare eftersom de har spelat så dåligt. Portugal har varit mycket bättre och haft oturen med sig också. Många bra chanser hade dem förra matchen men ingen tur för det skulle ha blivit mer mål från Portugal förra matchen.

Vilka går vidare?


Det värsta jag varit med om

Detta inlägget är rätt jobbigt att skriva, även fast det gått mer än 3 år sedan detta hände..

I mitt liv har det inte hänt så mycket som har varit så speciellt farligt eller smärtsamt. Folk som har varit mig nära har alltid funnits där. Men det som är det värsta i livet är när nära och kära dör. Den första som stod mig riktigt nära var Mowgli, min älskade häst. Jag hade haft han i mer än 4 år och det hade alltid varit lite struligt med honom då han blev halt mer än vad andra hästar blev. Men så till slut fick han en skada som inte gick att rädda. Hur han fick denna skada vet jag inte. Tyvärr vet vi inte var han har varit eller vad han har varit med om innan han kom till Sverige. Vi vet bara att han kommer ifrån Danmark.

Jag minns samtalet från min mamma som om det vore igår. Jag var i skolan och vi hade kök, men jag var spänd hela tiden eftersom mamma och pappa var hos veterinären. Varför jag inte följde med var pga att jag hade missat så mycket i skolan redan eftersom vi var hos veterinären ofta med han den tiden eftersom de inte hittade nått fel. Mamma sa till mig i telefonen vad det var för skada. Det var en skada i bakbenet som travhästar oftast får. Hur han kunde få den skadan förstår vi inte. Och de flesta hästar som får den skadan går inte att rädda. I detta fallet fick vi lyssna på vad veterinären sa. Jag minns att jag var helt tom. Jag grät inte för jag förstod inte vad det innebar när någon nära skulle gå bort.

Sista dagen, den dagen han skulle avlivas hoppade jag upp på honom en sista gång och skrittade lite bara för attfå dem sista bilderna. Han som alltid var en skitgris var helt gul men jag orkade inte bry mig. På vintern duschar man inte hästar så hanfick se ut så. Det var jag och pappa som skulle göra detta. Vi lastade in honom i transporten och åkte iväg till veterinären. Väl där skulle han in i en box och han fick lugnande. Det var tänkt från början att jag eller pappa skulle gå in och titta på honom efter de avlivat honom. Men när vi stod där och skulle ta farväl av honom så beslutade vi oss för att ingen av oss skulle klara det. Mowgli var gosig och skulle kela hela tiden och det var så svårt att sätta sig i bilen och åka iväg.

Som tur var kände vi en som jobbar där och hon hade tittat till honom efter de hade avlivat honom. Det känns skönt att veta att allt gick bra till. Då bestämde jag mig för att inte fortsätta med hästar. Det tog några månader innan jag åkte tillbaka till stallet för att packa ihop mina saker. Jag har inte varit i just det stallet särskilt många gånger efter att Mowgli avlivats.

Detta är den värsta smärtan som finns. När de som är dig närmast försvinner. Från och med 2010 så har någon gått bort varje år. 2010 var det Mowgli, 2011 farfar, 2012 morfar och 2013 min farbror. Nu hoppas jag på ett uppehåll i många år.


Dem sista bilderna på oss. Ja, han var en skitgris.
 
 

Bad day!

Igår var det ingen bra dag för mig. Syntes nog här eftersom jag knappt uppdaterade. Men alla har vi sådana dagar. Idag känns det lite bättre så det är ingen fara.

Idag har jag varken skola eller stall. Men jag ska jobba 15. Fram tills dess blir det att plugga. Har gjort ett schema vad jag ska göra varje dag så jag hinner läsa alla böcker som jag ska. Väldigt smidigt!

En plats jag minns!

Jag måste bara skriva om Australien här. Ett underbart land! Tyvärr kom vi på väldigt sent att man behöver internationellt körkort där vilket gjorde att vi inte kunde resa runt lite själva. Vi var i Melbourne de tre veckorna vi var där, men någon gång i framtiden ska jag tillbaka dit och utforska ännu mer av Australien. Vi var där förra året under tre veckor. Vi bodde hos några släktingar och pappa hade lite mer släkt där än vad vi trodde. Så det blev väldigt mycket att vi hälsade på dem. Men självklart hann vi med att se oss om i Australien. Ett land med ett underbart landskap. Det är så vackert vart man än kollar. Och det jag tycker var häftigt var att här i Sverige och om vi kör förbi ängar kan man se rådjur, hjortar eller älgar på ängarna. I Australien såg man kängurus haha jättegulligt.
 
Lite nackdelar med Australien är att det ligger så långt bort. Det tar så lång tid att flyga. Hade det varit närmre Europa hade jag förmodligen flyttat dit. Andra nackdelen är ju alla otäcka och farlig djur. Alla spindlar, ormar och sånt. Som tur var fick vi inte uppleva dessa djur. Ett knep jag alltid gjorde var att lägga mina skor upp och ner då jag var rädd att något skulle krypain i mina skor (a)


Här kommer några bilder jag tog där. Tryck på de små bilderna för att se de större.


 
 

 

Drömyrket!

Det finns flera jobb som jag skulle vilja jobba med. Jag skulle tex vilja utbilda mig till socionom eller jobba med djur. Men mitt drömyrke är att jobba med hästar på något sätt. Och helst i ett varmt land, typ Spanien, Italien men också gärna i Tyskland där det finns många stora stall. När jag var mindre så var jag 100% säker att jag ville jobba med hästar. Men när jag skulle välja gymnasieså tog jag inte Plönninge eftersom jag var rädd att det skulle bli för mycket häst och att jag skulle tröttna. Jag vet inte hur det skulle gått för mig om jag hade valt Plönninge. Jag vet i alla fall att jag kommer att hålla på med hästar hela mitt liv. Jag vill ha en egen häst och hade jag haft pengarna hade jag köpt en häst nu haha. Har funderat på att söka hästjobb utomlands till sommaren. Får se! Men att jobba med hästar är ett drömyrke för mig.


 

Söndag!

Idag är jag egentligen stalltjej från 13.00. Men eftersom vi ska fira min bror på eftermiddagen så valde jag att hoppa över stallet idag. Jag tänkte också att jag skulle ha min första sovmorgon utan väckarklocka. När vaknar jag? Jo, klockan 10... Jag som ville sova länge och sova ut. Och jag kan säga att jag har sovit ut för jag känner mig pigg. Var ute på en promenad med Maddox innan som jag skrev och det är jättefint väder ute. Blå himmel, sol och vindstilla. Kallt är det såklart men det är så skönt att vara varm av solen men att andas in dne kyla men friska luften. Jaja, jag har pluggat lite nu. Jag som har lovat mig själv att inte plugga på helger. Sen ska jag fortsätta med att läsa Tusen gånger starkare. Vi ska göra en liten redovisning om den boken sen så jag ska läsa ut den så snabbt som möjligt. Jag har redan sett filmen men jag missar säkert mycket om jag inte läser boken.
Filmen!

Promenad!

Ute med min fina på en promenad i detta underbara väder.Mat!

Jag kan faktiskt :D Riktigt gott!


Och min chokladfondant!

Min fina pojkvän!

Igår när jag kom hem från stallet så hittade jag detta på bordet. Jag trodde att det var mamma som hade köpt det till pappa och så sa jag till honom: En sån blomma hade vi tänkt köpa till dig i farsdag present.
Och så pratade jag och pappa så tittade jag dit igenoch såg en chipspåse. Så jag frågade varför den stod där.
- Har du inte sett lappen?
Då såg jag att det var min pojkväns handstil och blev överlycklig. Han är så himla gullig. Sådana här saker gör mig så himla glad. Ja, han är rätt bra ändå min pojkvän :D

 

Hemma!

Är hemme efter en dag i stallet. Är stalltjej på lördagar men eftersom vi är så många stalltjejer så kan jag rida på Eagle under tiden, om han inte går på lektion såklart. Jag red ut en runda innan han skulle gå på lektionen. Han tycker att det är så roligt att vara ute i skogen själv. I början höll han på och gnägga men nu är han så koncentrerad och trygg. Sen hade vi ett litet möte med stalltjejerna.

Ska egentligen iväg på 50-års fest idag. Men det blir nog att jag och Laszlo stannar hemma. Det var så länge sedan vi var helt ensamma hemma så vi tänkte laga god mat, någon smarrig efterrätt och titta på Sagan om ringen. Det låter mer lockande faktiskt haha.
 
Bild från tidigare i höstas.
 

Min första favorithäst!

Jag tar min första favorithäst från min tid på Österby. Jag minns inte riktigt vem som var min första favorithäst men jag tar Lill-Frida. En B-ponny som var skimmel. Jag hade henne som sköthäst. En liten bestämd dam som älskade att hoppa. Tyvärr fick jag reda på för någon månad sen att hon avlivats pga ålder. Tråkigt att ingen hörde av sig. Jag blev faktiskt tillfrågad att köpa henne för 4.000. Det är ju inga pengar alls. Men jag tackade nej vilket jag tycker var bra gjort. Jag skulle ha växt ur henne efter 1 år. Hon lärde mig väldigt mycket och gjorde mig lite mer säker när det gällde hästar. Innan dess var jag livrädd. Min pappa fick göra iordning hästen och ibland grät jag på hästryggen. Men jag skulle inte sluta rida. Vissa lördagar kunde vi inte åka iväg för jag var så nervös och grät. Hon lärde mig allt detta. Jag tog hand om henne själv och red själv. Jag har henne att tacka för hur det hade gått om jag inte blev skötare på henne det vet jag inte. Riktigt söt var hon.
 


 
 
 

Portugal vs Sverige!

Jag tror inte att någon har missat att det är en fotbollsmatch mellan Portugal och Sverige idag. Nu kommer säkert många bli sura men jag hejar faktiskt på Portugal. Och jag tror att Portugal vinner eftersom Ronaldo är i en toppform just nu. Han leder skytteligan i La Liga och har gjort flera hattricks. Nu är det ju inte så att Ronaldo är ensam i sitt lag utan alla de andra är givetvis duktiga också. En extra bonus är ju att Ronaldo är så snygg ;) Jag tror helt enkelt att Sverige får det svårt idag.
 
 
 
 

Hoppning!

Hemma nu efter ett par timmar i stallet.
Hoppade Gubben först och det gick jättebra. Han var lite osäker i början och vi fick någon vägran men efter att han kommit över så fick han sånt självförtroende så han ville hoppa hela tiden. Tänka sig en travare som älskar att hoppa så mycket haha. Efter det hoppade jag Eagle. Det gick bra med honom också. Hoppade en oxer på 90 cm men sen blev han osäker och när han blir osäker så blir jag osäker, så det blev att vi hoppade 70-80 på slutet.  Han skötte sig väldigt bra men kan fortfarande inte bedöma avstånd riktigt än. Men det kommer!

Nu ska jag bara ta det lugnt och senare är det idol och fotboll!
 
 
 

Bana!

Är i stallet just nu och har byggt klart banan. Är sjukt varmt nu haha. Ska börja att hoppa med gubben sen tar jag Eagle. Får se hur detta går!
Vad kärlek är för mig

Kärlek är något som jag tror att vi alla vill ha i våra liv. Jag har hittat min kärlek när det gäller förhållande kille-tjej. När det gäller kärlek mellan kille och tjej så är kärlek för mig att man visar det. Man kan visa det genom ord, kramar, pussar, presenter och andra saker. Att man litar på varandra och att man kan prata med varandra om allt. Det är kärlek för mig. Att man har roligt ihop och att man kan skratta tillsammans.

Men det finns så många typer av kärlek. Till exempel min hund ger mig så mycket kärlek. När han tittar på mig och är jätteglad och viftar på svansen så blir jag varm i hjärtat. Eller när han hoppar upp hos mig och vill att jag ska gosa med honom. Även bland hästarna är det mycket kärlek. När han kommer till mig i hagen så känner man också en värme. När han vill gosa lite och sätter sin mule vid mitt ansikte.

Familjekärlek är något man inte får glömma bort. Oftast tar man varandra förgivet. Man ska inte glömma att visa varandra kärlek. Detta är ju en helt annan kärlek men denna kärlek behövs också. Att man ger varandra komplimanger, hittar på saker tillsammans, kramar om varandra etc. Att ha hela familjen samlad är för mig familjekärlek. Jag älskar ju att ha alla runt omkring mig.

Grattis!

Idag fyller min storebror år! Men har inte träffat han idag utan vi ska fira honom på söndag.

Jag har ju börjat en ny kurs i skolan och vi ska ha så mångaböcker! Typ 18 böcker som vi ska köpa eftersom läraren rekommenderar alla att köpa böckerna och behålla dem tills vi är klara om 4 år. Det är dyrt med böckerna och hur andra studenter har råd det vet jag inte. Jag har ju över pengar eftersom jag bor hemma men de som bor i egen lägenhet och sånt vet jag inte. Böckerna ligger på 200:- och mer. Vissa böcker ligger på 400:-. Man kan ju köpa begagnade böcker på blocket men det är inte alltid de finns där. Så jag är lite nere eftersom läraren först sa att vi skulle ha 3 böcker nu i början men så visar det sig att vi ska ha många fler. Jaja, jag får så snällt köpa alla.

Pepparkakstvål?

Jag kom hem igår kväll och hittade dessa. Var såklart tvungen att lukta på dem för att se om de verkligen luktade pepparkaka och polkagris. Polkagristvålen luktade faktiskt poklagris men pepparkakstvålen tyckte jag luktar... alltså jag kan inte säga vad men typ cola, inte coca cola utan cola sån godis. Får se om jag tycker att det är roligt att gå runt och lukta pepparkaka eller polkagris om mina händer haha. Men eftersom att jag älskar allt som har med julen att göra så ska vi såklart ha dessa.
 
 

Torsdag!

God morgon eller god middag kanske?
Jag gick upp för ett tag sen men har suttit framför datorn sen dess. Ska snart äta lite lunch och klockan ett är det skola. Igår delades vi in i nya gruppen så nu är jag i en helt ny grupp. Lite konstigt känns det eftersom jag är van vid mina gamla gruppkompisar. Men såklart känner jag att denna nya gruppen kommer bli jättebra den också. Nu i svenskakursen så är det mycket grupparbeten. Jag är inte van vid att göraså mycket grupparbeten utan tidigare har jag jobbat mycket själv. Men jag tycker det är roligt och man får ut så mycket av varandra när man diskuterar.

Jaja nog om det. Skulle haft Eagle idag men det blir att jag tar både honom och Gubben imorgon. Tänkte hoppa lite bana och efterso det är fredag imorgon och inga lektioner passar det bra att bygga imorgon. Nu ska jag äta!

Ett hästögonblick jag minns!

Jag har ju hållt på med hästar i 12 år så jag har jättemånga minnen, både bra och dåliga. Det är riktigt svårt att komma på just en.
 
Men jag tar ett minne då det var sommar och vi var ett gäng som skulle rida ut. Vi såg att svarta moln höll på att komma över oss men sa att vi hinner nog ut innan ovädret kommer. Min magkänsla sa inte samma sak men vi red ut. Jag var livrädd för åska på den tiden. Tycker inte det är så roligt idag heller men jag är inte lika rädd hehe. Den rundan vi red är det mycket backar på och då är man rätt högt upp. Ovädret kom sakta men säkert men vi vände inte hem. Vi tänkte ju att vi var i skogen. Och så red vi på en rak väg, grusväg. Skogen låg inte precis bredvid oss utan det var kanske 4 meter mellan träden och vägen. Vad händer? Jo, blixten slår ner precis bredvid oss. Vi var fyra stycken som red eller kanske 5. Men hästarna blir ju jätterädda och väner snabbt om och två ryttare ramlar av. Som tur var gjorde inte jag det och hästarna sprang inte så långt. De som hade ramlat av hoppade snabbt upp och vi red snabbt hem. Sedan dess har jag och kommer aldrig att rida ut när det åskar eller oväder påväg.

Pannkakor!

Kommer hem från stallet och blir superglad när jag ser att mamma har gjort pannkakor till mig. De andra skulle äta lax idag och jag äter ju inte det. Pannkakor med kanel och socker är nog bland det godaste. Idag var det dressyr på lektionen med Gubben. Det gick riktigt bra även fast han var väldigt stark. När jag sitter på hans rygg har man alltid ett leende på läpparna, i alla fall jag. Han är så himla härlig och man gör saker man bara skrattar åt. Nej, nu ska jag äta och titta på bonde söker fru.
Fotobok!

Pappas present kom idag. Hade tänkt att ge den till honom i julklapp men eftersom det är en väldigt personlig och känslig present så vi gav den som farsdag present. Hans bror gick bort i juni och pappa har ju såklart varit väldigt ledsen och inte mått så bra. Jag hittade en massa foton när de var unga och gjorde en fotobok av bilderna. Jag hittade även en dikt som jag tyckte var fin. Pappa blev väldigt glad och det kom tårar. Och jag är ju som jag är, gråter någon annan ja då börjar jag också.


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mest betydelsefulla låten!

Det är så svårt att hitta just en låt som betyder så mycket för mig. Men denna låten kommer först upp i mitt huvud. Denna låten brukade jag lyssna på när min pojkvän inte var hos mig. När vi blev tillsammans så hade vi ett långdistansförhållande först. Jag bodde här i Sverige och han i Ungern. Det var jättejobbigt att inte kunna se han eller prata med han varje dag. Jag var jättedeprimerad när han inte var hos mig. Han gick ju i skola då, jag också och vi kunde bara ses när vi hade lov. Då lyssnade jag jättemycket på den här låten. Börjar jag lyssna på den nu så kan jag känna exakt samma känsla som jag brukade känna när jag lyssnade på den då. Som tur var flyttade han hit så nu behöver jag inte lyssna på den lika mycket. Riktigt bra är den faktiskt..


Trött!

Har precis kommit till skolan och jag är så himla trött. Hade varit bättre om vi började lite senare idag. Börjar klockan 8 men vi har en akademisk kvart så kvart över börjar vi. Kommer nog somna om föreläsningen är tråkig haha nejdå jag ska hålla mig vaken. 

Nyårsklänningar!

Tänkte tipsa om lite nyårsklänningar för under 500-lappen. Klicka på bilderna för att komma till klänningarna.

 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag!

Det blev inte nh med Eagle. Paddocken var så blöt och kladdig och det regnade så mycket. Det fick bli massage istället. Anna var där och hon hade också masserat Amalia istället för att rida. Vi var i stallet någon timme och bara tjabbade som vanligt hehe. Sedan åkte jag hem och gick ut med Maddox i regnet. Hade som tur var regnkläderna på mig annars hade jag sett ut som en dränkt katt. Det var jobb 15 och då jobbar jag med Anna också. Självklart tjabbar vi mycket då med haha. Vi står alltid kvar efter och pratar vilket alltid slutar med att vi är stelfrusna.

Badade direkt när jag kom hem. Det värsta med att bada är att man ligger ju i det goa varma vattnet men någon gång ska man ju gå upp från badet. Och nu när det är så kallt ute så är det så kallt att stiga upp från badet. Jag torkar mig på några sekunder och hoppar i mina varma kläder (a)
 
 
Dagens outfit i stallet haha.

5 saker jag vill göra innan jag dör

1. Safari!
Åka på safari till Sydafrika. Jag har redan bestämt med några nära vänner att vi ska åka dit Sydafrika när vi har gått klart högskolan. Det är ungefär 4 år kvar men under tiden hinner vi samla på oss pengar vilket man verkligen behöver. Safari är intesärskilt billigt. Men det är något jag måste göra!
 
2. Real Madrid!
Att titta på en match när Real Madrid spelar på Santiago Bernabéu live. Jag och Laszlo hade tänkt att åka till Köpenhamn nu i December. Men vi beslöt oss för att vänta så vi kan åka när de spelar hemma. Vilken upplevelse det kommer att bli!
 
3. Bada med hajar!
När vi är på safarin så kunde man boka in detta också. Jag vet inte om jag kommer att våga det haha. Speciellt min mamma tror inte att jag kommer att våga. Men jag vill göra detta eftersom det måste vara en upplevelse utöver det vanliga. Jag tror inte jag känner någon som har badat med hajar. Det värsta är ju att åka båt, det tycker jag inte om. Vi får se hur det går!
 
4. Skaffa ett fadderbarn!
Detta är något jag skulle vilja ha gjort för länge sedan. Jag skulle vilja ha ett eget fadderbarn och kunna skriva brev och följa hennes/hans utveckling och se till att han/hon faktiskt får ett bättre liv pga mig!

5. Australien!
Jag har redan varit i Australien och vill verkligen tillbaka. Jag har varit i Melbourne men vill utforska andra delar där. Detta är ett land som är så stort och har så mycket att bjuda på. En som bor i Australien sa "de olika delarna i Australien är som helt olika länder". Det är så stor skillnad och det vill jag uppleva.Det var supersvårt att skriva bara fem saker som jag vill göra innan jag dör. Det finns såklart massor medfler saker jag vill göra, men detta får duga.

God morgon!

Jag hör hur regnet öser ner där ute och jag ska åka till stallet. Tänkte att det får bli nh med honom idag om det inte regnar såhär mycket. Jag hoppas på ett litet uppehåll hehe. Senare i eftermiddag  blir det jobb. Skönt med lite sovmorgon idag.

Julklapp!

Det är ju alltid svårt att komma på vad man ska köpa i julklapp till varandra. Men jag har varit så snäll mot min pojkvän så jag köpte en julklapp till mig själv idag som han ska ge mig. Jag har länge letat efter benskydd till Eagle och de skydd jag hat hittat som jag vill ha han bara funnits i ponny eller full. Han behöver cob. Det är inte många skydd som har storleken cob. Men jag hittade några på Hööks idag och åkte till butiken direkt. Jag hade verkligen tur för det fanns bara ett par kvar och det var storlek M, den jag behöver! Vilken lycka! Sen köpte jag ett par neutrala skydd som han kan ha när han går lektion. Han har inga ännu så jag passade på nu när det var lite rea på dem skydden.

 
Visst är dem snygga??
 
 
Skydden till lektionerna
 

Skola!

Är i skolan på föreläsning. Slutar om en timme. Självklart har jag glömt mitt bankkort hemma så fick ställa mig på maxis parkering. Håller alla tummarna att jag inte fått någon böter haha (a)

Cola är det bästa på en lång föreläsning!Presentera mig själv!

Amanda Dudas heter jag och jag är 20 år. Jag bor i Halmstad och studerar till grundskollärare på Högskolan. Jag tycker att det är svårt att presentera sig själv. Jag har en pojkvän som jag har varit tillsammans med i snart 4 år. Hästar och ridning är mitt liv kan man säga. Jag har tidigare haft en egen D-ponny som var mitt allt. Tyvärr fick han en skada som aldrig gick att läka så han var tvungen att avlivas. Det var det värsta som kunde hända men det var det bästa för honom. Jag hade uppehåll med ridningen då men hittade tillbaka förra året. Jag har ridit i 12 år. Just nu är jag skötare på en häst som heter Stormys Eagle Eye (Eagle) och han är en american curly. Han är väldigt grön även fast han inte är jäteung. Vi har mycket att jobba på tillsammas. Vi riktar in oss mest på hoppning men även dressyr såklart.

Jag älskar att resa och att upptäcka nya underbara platser. Som tur var har jag hittat en kille som också vill resa till olika platser och upptäcka världen hehe. Vad hade jag gjort om han inte var sån? Skojar bara. Jag tycker om att fotografera också. Tyvärr har jag massa annat för mig så fotograferingen glöms bort emellanåt. Jag har en hund som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Vad hade jag gjort utan honom? Han är mitt allt och utan honom skulle inte mitt liv vara särskilt kul. Hur underbart är det inte när man kommer hem och möts av en hund som är hur lycklig som helst för att just jag har kommit hem? Samma sak på morgonen. Han blir så glad och då blir genast jag glad.

Jag älskar min familj väldigt mycket och är mån om att alla ska må bra. Alla släktmiddagar och födelsedagar älskar jag för då är hela familjen samlad. Jag är ursprungligen från Ungern då alla i min familj kommer där ifrån, även min pojkvän kommer där ifrån. Vi är en väldigt högljudd familj kan man säga haha. Att vara med min familj är det bästa jag vet.

En liten presentation om mig själv. Jag kan ju skriva hur mycket som helst, men det orkar jag inte haha. Det fick bli detta.


 
 

Äntligen!

Jag har precis skickat in min examinationsuppgift! Det är så himla skönt att ha den klar och inskickad. Förhoppningsvis så blir jag godkänd också hehe. Jag var ute med Maddox för en stund sen. RIktigt fint väder är det idag. Blå himmel och frost i gräset. Det var så fint! Skolan börjar 13 idag och då börjar svenska kursen. Jag ser fram emot denna kurs. Vi ska läsa mycket skönlitteratur och det är många bra böcker som vi ska läsa. Nu ska jag äta lite lunch och titta lite på tv innan jag åker till skolan. Har något tidsinställt inlägg.

Ha en bra dag!

Kairo 678

Igår tittade pappa i tvtidningen och såg att Kairo 678 skulle gå på 2:an. Både jag och han tycker om verklighetsbserade filmer. Jag började titta på den men orkade inte titta klart på den. Sånna här filmer berör mig så mycket. Jag ska se klart den någon dag för jag vill såklart veta hur det går för dom.

Filmen är en skrämmande och verklighetsbaserad historia om tre kvinnor och deras kamp för upprättelse och rättvisa kring upprepade sexuella övergrepp. När en av kvinnorna väljer att gå ut offentligt med det som har hänt blir den officiella reaktionen mycket kraftig i hela Egypten. På gott och ont!
Kairo 678 har prisats på filmfestivaler världen över och skildrar en mindre, men lika angelägen, revolution innan den stora tog fart i vad som skulle bli den arabiska våren.
 
Tycker man om verklighetsbaserade filmer så tycker jag att man ska titta på denna. Jag har tittat på många verklighetsbaserade filmer och kommer att tipsa om dem framöver. Varför tycker jag om dessa filmer? Jo, man får en bild av hur verkligheten ser ut. Man läser och hör vad som händer, men man upplever det aldrig. Genom att se på film så ser man hur hemskt det är och hur bra man har det här i Sverige.

 

Farsdag!

Idag är det farsdag och vi firar inte det så jättemycket. Vi grattar pappa och han får en present av oss. Tyvärr så har inte hans present kommit än utan kommer nog nästa vecka. Jag vill inte säga än vad det är men vi hade tänkt ge det till honom i julklapp men så ändrade vi oss. Ni kommer att få veta varför vi ändrade oss. Han fick ett fint kort istället och en massa kramar.


 
 

10 timmar!

Vilken lång dag det har varit idag! Har varit i stallet i 10 timmar. Men kul har det varit! Har hållt i alla lektionerna idag. Som tur var slutade det regna under första lektionen och började inte regna under hela dagen. Jag som tycker om att hålla i lektioner stog ut alla dessa timmar. Detta har ju också med att lära ut och att vara en lärare och att se elevernas glädje är det bästa! Sista lektionen slutade kvart i fyra och vi skulle ha möte angående lucia klockan fyra. Riktigt många var det som kom som ville vara med och hitta på saker. Jag själv ska vara med på hoppkadriljen. Inte med Eagle tyvärr utan det fick bli Gubben. Han är ju rolig han också så det blir säkert bra. Jag kom hem runt klockan sju och slängde i mig mat och la mig i ett varmt gott bad. Jag var klar lagom tills Solsidan började. Nu har jag hamnat här och kommer nog sitta här ett tag hehe.

Mig äger ingen!

Filmen var jättebra tycker jag. Emellanåt kunde en bli lite seg men i stort sätt tyckte jag om den. Satt och lipade i salongen för att den berörde så mycket. Filmen handlar om en tjejs uppväxt kan man säga. Hennes mamma lämnar henne och sin pappa. Hennes pappa är alkoholist och redan i tidig ålder får hon uppleva allt som har med alkohol att göra. När hon blir tonåring händer det ett par grejer med pappa och hon står inför ett livsavgörande beslut. Jag tycker att man ska se den just för att se hur andra kan ha det och se hur mycket ett litet barn egentligen förstår.


Tips!

Ibland är detsvårt att veta vad man ska blogga om. Jag hittade olika listor som handlar om olika grejer om dig själv som du kan skriva om. Jag hade tänkt att kombinera ihop dessa och göra en egen liten lista. Jag ska svara på en grej varje dag. Tycker det är bra att ha en sån här listor som en grund så har jag något att skriva varje dag!

1. Presentera mig själv
2. 5 saker jag vill göra innan jag dör.
3. Mest betydelsefulla låten
4. Ett hästögonblick jag minns
5. Vad kärlek är för mig
6. Min första favorithäst
7. Drömyrket
8. En plats jag minns
9. Det värsta jag varit med om
10. Min favorithäst
11. Vart jag vill resa
12. En saknad person
13. En bild som får mig att gråta
14. Min förebild
15. Vem skulle jag vilja byta liv med för en dag
16. Julklappstips
17. Jag på hästryggen
18. Mina rädslor
19. Självförtroende
20. Mina djur
21. Mitt favoritklädesplagg
22. Mitt mål nästa år inom ridningen
23. Något jag inte tycker om
24. Ett youtube-klipp
25. TV-serier jag tycker om
26. Betydelsefulla hästar för mig
27. En dröm jag har
28. Hoppning eller dressyr?
29. 5 saker du inte visste om mig.
30. Favoritdag på året

Regn & kyla!

Har hållt i lektionerna idag och det var jätteroligt! Enda nackdelen var väl att det regnade nästan hela tiden och började att blåsa. Som tur var finns regnkläder! Är stel som en pinne just nu och kan knappt trycka på tangenterna för mina händer är så kalla haha. Imorgon ska jag också ha lektioner. Då är det lite fler lektioner än vad det var idag. Ska bli roligt! Nu ikväll ska jag på bio med mamma och pappa. Laszlo ville inte följa med så det blir vi tre. Vi ska se filmen "Mig äger ingen" som Mikael Persbrandt är med i. Kan skriva här senare vad jag tyckte om filmen!

Träning

Jag har haft problem med min rygg och hållning i flera år. Jag har varit hos flera läkare, specialister och kiropraktor men ingen har hittat något eller gett mig några tips på vad jag ska göra. Jag var hos min läkare för någon vecka sedan angående ett tryck i mitt bröst. Hon ville då titta på min rygg. Direkt när hon ser min rygg så säger hon att jag har en liten skolios men att det inte är någon fara och att den inte påverkar mig. Hon såg också att min rygg är olika musklad. På höger sida har jag knappt några muskler och på vänster sida är jag "normal". Detta har ingen sagt till mig tidigare och att det kan ju påverka mina besvär.

Nu har jag börjatgå hos en sjukgymnast och tränar varje dag hemma. Jag har fått hem övningar som jag ska göra. Först började vi med grundövningarna och sedan till lite mer avancerade. Jag själv känner att jag vill göra detta, att träna min rygg och få bättre hållning. Det finns så många grejer jag inte kan göra pga min rygg.

Tänkte visa dem övningarna jag gör just nu.


Regn!

Vaknade imorse och hörde regnet smattra mot fönstret. Jag kände bara neeeej. Jag ska hålla i lektionerna idag vilket ska bli väldigt roligt. 
Lussebullar!

Årets första lussebulle är uppäten! Ja, jag tar alltid bort russinen då de förstör hela bullen hehe. Fast hemma bakade bullar är godast!
Julkänsla!

Skulle handla i affären idag med Laszlo och såg glögg och pepparkakor så bredvid varandra. Jag som älskar julen och allt som har men julen attgöra var ju självklart tvungen att köpa en flaska glögg och pepparkakor. Det är kanske lite tidigt redan nu, sånt här ska man börja med första december kanske. Men jag var tvungen! Egentligen tycker jag mer om lussebullar än pepparkakor och jag såg när jag stod i kassan att någon hade köpt lussebullar. Hur kunde jag missa dom? Pappa skulle till affären så han sa att han skulle köpa haha. Fast jag brukar aldrig köpa lussebullar då de är rätt så torra i affären. Att baka själv är tusen gånger godare. Åh vad jag längtar till julen nu! All mat, alla dekorationer, alla julklappar till min fina familj, att vara tillsammans på julen, alla jullåtar ja allt!!

Tycker du om julen?

 

Bilder!

Fick hem en massa bilder på posten idag som jag har framkallat. Jag är en människa som älskar bilder, foton och sådana saker. När jag fylttar hemifrån kommer jag säkert ha en massa ramar på väggarna och på bokhyllor. Min farmor och farfar hade ettsånt vardagrum. Foton på alla väggar och i bokhyllorna. Tror jag har ärvt detta efter som haha. Men jag älskar ju att fotografera också och nu när jag har ett nytt objektiv så är allt mycket roligare.
 
 

Varför lärare?

Varför har jag valt att studera till grundskollärare?

Jag har alltid vetat om att han vill jobba med människor på något sätt. Läkare eller undersköterska har varit uteslutet då det ingår arbeten som inte passar mig tex sprutor. När jag valde linje på gymnasiet så var jag trött på skolan att jag jag bestämde mig för att gå en yrkesutbildning. Jag är utbildad kock och servitris. Jag tycker att det är jätteroligt att jobba som båda men det är inte samma i verkligheten som i skolan. Visst att jag tycker att detär roligt men ute så är det annorlunda med mer stress och jätteobekväma arbetstider. Sen är det svårt att få jobb med då de flesta vill att man ska ha minst 3 eller 5 års erfarenhet. Hur kan man ha det när man precis gått ut skolan? Sen hade jag otur med min praktikplats. Jag trivdes där och de trivdes med mig. Men tyvärr sålde dem stället, annars hade jag nog fått jobb där.

Tillbaka till lärararbetet. När jag var liten lekte jag lärare jättemycket. Jag tog på mig mammas klackarskor och så hade jag en egen whiteboard som jag använde. Jag låtsades att jag undervisade barn samtidigt som jag själv pluggade. Redan då ville jag bli lärare. Nu i våras hade jag praktik på ridskolan. Då fick jag jobba med barn varje dag och jag insåg att jag vill jobba med barn. Barn är så roliga och ärliga vilket gör jobbet intressant. Att förklara för barn och se att ljuset tändes för att de förstod uppgiften är underbart att få uppleva. Nu när jag var ute på min praktik med så kände jag att jag har valt rätt.

Egentligen hade jag velat studera till socionom. Men jag vet inte om det hade passat mig. Jag gillar att lyssna på människor och hjälpa dem. Risken med att vara socionom för min del är att jag nog skulle ta på mig för mycket ansvar. Skulle jag tex jobba som kurator så tror jag inte att jag hade kunnat släppa det någon sa till mig. Jag har svårt idag att inte ta på mig för mycket ansvar och därför tror jag att läraryrket passar mig.

Jag har varit i skolan hela mitt liv hittills och vill verkligen fortsätta med det. Detta är ett livsviktigt yrke!

Självförtroende och självkänsla?

Jag läser mycket att många har dåligt självförtroende och mår inte bra för detta. Det är inte kul att läsa att människor inte tycker om sig själva eller att man inte kan göra någonting rätt. Men för att ha ett bra självförtroende så måste man börja med självkänslan. Det är skillnad på dessa två grejerna som jag ska förklara.

Självkänsla - Detta handlar om vad du tycker om dig själv, att du vet ditt egna värde. Även fast man gör misstag så ska man tycka om sig själv och känna "jag lär mig av mina misstag" istället för att tänka "gud vad värdelös jag är". Har man en bra självkänsla så är det lätt för en att skaka av när någon säger något elakt till dig eftersom du själv vet hur/vad du är. För att få en bättre självkänsla måste du träna dig själv. Ställ dig framför spegeln och säg till dig själv att du är vacker. Istället för att tänka på dina dåliga egenskaper, vilka är dina bra egenskaper? Varför tror du att folk runt om dig tycker om dig? Tänk positivt!

Självförtroende - Detta handlar om hur du själv tror på dig själv när du ska prestera något, kanske en muntlig redovisning i skolan. Tror du på dig själv så klarar du av det du vill göra. Självförtroendet kan man också träna fram. Börja med något nytt till exempel att spela gitarr. Ju mer du spelar, ju bättre blir du. Då ökar ditt självförtroende och du inser att du faktiskt lyckas och att du blir bättre. Självförtroendet ökar också genom att andra ger dig beröm och kritik.

Detta är något som alla ska sträva efter. Man ska acceptera sig själv och tycka om sig själv. Jag är inte perfekt och har komplex. Men jag går inte runt och tänker på det hela tiden. Hur skulle jag må då? Det gäller att lära sig att leva med det. Ingen är perfekt! Jag lovar er att alla modeller säkert har en massa komplex men att de har lärt sig att leva med det. Varför ska man hänga upp sig på något man är mindre nöjd när man kan titta på allt man är nöjd med? Vissa dagar är sådana dagar då håret är tråkigt och torrt och andra dagar är håret perfekt.

Det är inget lätt samhälle vi lever i idag. Man ska sträva efter att varra size zero och vara smal som alla modeller. Jag tycker att det är hemskt. Unga tjejer som håller på med dieter och som börjar att sminka sig alldeles för tidigt för att passa in. Som sagt så är alla unika och vackra just som man är. Hur hälsosamt är det att vara så smal som modellerna? Vem vill att andra ska kunna räkna hur många revben man har? Det är inte något att sträva efter. Det finns tjejer som är smala och det finns tjejer som har kurvor. Jag säger en sak, att ha kurvor är kvinnligt! Det finns många killar som tycker bättre om tjejer med kurvor än smala tjejer. Tyck om dig själv!
 
Jag skulle kunna skriva om detta i en evighet men jag vill avsluta med, tyck om dig själv och ta åt dig av dessa bilder här under.
 

Jag själv och jag är glad för den jag är!
 

 

Blodprov

Har precis kommit hem från läkaren. Tog blodprov idag. Jag frågade sköterskan om det var ämnesomsättningsprover och det var det och en massa andra saker med såsom B-vitamin, blodvärde och andra saker. Förhoppningsvis finns det något svar i mitt blod.

Tidigare idag var jag i skolan. Började redan klockan 8 och jag var dödstrött när klockan ringde. Det var ju ett tag sedan jag gick upp så tidigt. Min grupp arbetade med varandrasa arbeten och kom in på intressanta diskussioner. Fick respons på mitt arbete vilket jag tycker var väldigt bra. Mina vänner ser sånt som jag själv inte ser och då är det bra att dem påpekar det. Skulle träffat en tjej i stan lite senare på eftermiddagen så jag åkte hem och åt lunch istället. Tyvärr blev det inställt, annars hade jag kunnat ta blodprov efter skolan men det gör inget. 
 
 
 
 

Hoppning!

Det blev hoppning med Gubben idag på lektionen. Han var ju pigg och tyckte det var jättekul. Men i hoppningen har han ett litet problem, hans ben! Han vet inte var hans ben är när han hoppar vilket vi såg tydligt idag. Han var duktig i början men galet pigg. Det gick bra på dem låga höjderna men när vi höjde lite så brakade han in i hindret. Detta gjorde både han och mig osäker. Han förstår inte att han kan skada sina ben när han gör så. Men vi sänkte och hoppade vidare. Han är en travhäst så det kanske förklarar saken lite. Men det var jätteroligt!

Red Eagle innan lektionerna började idag och det blev ett dressyrpass. Det låg en bom på banan som jag använde, speciellt i galoppen. Testade att båda galopp över bommen. Från vänster till höger gick det galant men från höger till vänster gick det knappt. Det märks att han är mycket starkare i höger varv än i vänster. Vi har som sagt mycket att jobba på haha.

Har suttit nu med en klasskamrat på facebook och gett respons på varandras arbete. Imorgon är det skola så vi går igenom mer då. Jag är väldigt trött nu och ska lägga mig och sova. Förhoppningsvi har min pojkvän redan värmt upp sängen så jag slipper frysa haha!

 
 
 

Mat!

Håller på och värmer mat i ugnen just nu och väntar på att det ska bli klart. Vaknade efter halv elva idag och har skrivit på mitt arbete tills nu. Jag är klar med den. Eller ja imorgon ska vi ha responsseminarium och då ska min grupp läsa varandrasa och ge respons. Så själva innehållet är klart. Nu är det bara att renskriva efter att mina klasskamrater har sagt sitt och göra framsida och referenslista. Det tar inte så lång tid. Den ska ju vara inlämnad på måndag så jag har gott om tid! Senare idag har jag ju Eagle och jag är stalltjej idag med. Men jag åker ut tidigare och rider Eagle och sen ikväll har jag ju min lektion. Har Gubben så det ska bli väldigt roligt!


Gubben!

Klänning!

Jag satt på nätet i måndags och fastnade för denna klänningen. Och jag var ju såklart bara tvungen att klicka hem den. Den är så himla fin! Blir nog att kanske ha den på nyår får se :)
Åska!

Herregud det åskar just nu hos oss. Hur vanligt är det att det åskar i november? Som tur var är åskan långt bort och jag hoppas att jag kan somna ändå.

I'm home!

Eller ja jag har varit hemma ett tag nu hehe. Var hos sjukgymnasten och gick igenom nya övningar. Känns jättebra att jag har tagit tag i problemen med min rygg och jag tror att jag kommer att lösa detta med med träningen. Jag har fått många bra övningar hittills men jag kommer att få kämpa. Det kommer att ta tid att musklabåde rygg och mage för att göra min rygg starkare. Men det är jag villig att göra!

Pratade även med en sköterska eftersom jag ska ta prover på torsdag. Min läkare ska kolla min ämnesomsättning och då ska jag ta blodprov. Blodprov är det värsta jag vet! Jag hatar när de ska sticka mig med nålen och det är bara så hemskt! Många tycker att jag är fånig men det är en fobi jag har, mot nålar!

Vid tre var det jobb idag. Det gick bra som vanligt och som vanligt stod jag och Anna och pratade lääänge innan vi åkte hem. Haha jag kunde knappt röra mig när jag skulle börja gå haha jag var så stel i kroppen. Har precis ätit och ska plugga lite mer nu ikväll. Ska skriva lite mer på mitt arbete. Jag är ju nästan klar och har gott om tid på mig.

Anders Borg!

Alla känner säkert igen denna politiker pga att han hade hästasvans. Detta är ju såklart vår finansminister Anders Borg. Ni ser bilden nedan. Igår när jag tittade på TV4 nyheterna som gick 22.00 så visade dem Anders Borg och då hade han klippt sitt hår kort. De visade även när journalister frågade varför han har klippt sig och var. Vem bryr sig om en politiker hat klippt sig? Vem bryr sig var han har klippt sig? Hade TV4 så lite nyheter att visa igår att de var tvugna att lägga in detta som en nyhet? Ibland förstår jag inte mig på alla dessa människor som hakar upp sig på en liten förändring. Tycker det är väldigt onödigt att ha med på nyheterna överhuvudtaget. Jag förstår inte att det blir en så stor grej bara... 
 
 

God morgon!

Har precis vaknat och ska sätta mig framför datorn och plugga. Ska fortsätta med analysen och ja det är inte det lättare. Men jag är en god bit påväg i alla fall. Senare idag ska jag till sjukgymnasten och sedan iväg och jobba. 
Såklart har jag sällskap när jag pluggar :)
Vardagslyx

Ibland får man unna sig lite skönt och just nu har jag fötterna i ett fotbad. Både hunden och katten blev så förvånade så de sprang ut ur vardagsrummet haha. Men nu har de vant sig lite i alla fall. Skönt är det för mina fötter. 
Skrivbord!

Min bror har ju bott hemma över höstlovet så jag fick packa ihop mina saker och låta han ha sitt rum. Igår flyttade han hem så jag kunde flytta in mina saker där igen. Nu har jag en dator där med så jag kan skriva mina arbeten och plugga. Det är så skönt att ha ett eget rum där jag kan vara för mig själv. 

Såhär ser det ut nuMåndag!

Idag har jag inte haft någon skola men jag var i stallet på förmiddagen. Det blev ingen ridning utan horsemanship vilket är minst lika viktigt som ridningen. Jag är jättenöjd med honom idag. Till slut hade jag han lös och han gick efter mig som en hund. Vi tränade också på att visa upp honom. Jag fick ha ett spö med mig men jag viftade bara lite bakom honom och han gick igång i trav. De som vet vem han är vet hur svårt det är att få igång honom haha. Vi har något att träna på i alla fall. Hur kul hade det varit om allt gick perfekt? Vid ett skulle jag vara hos kuratorn och det var jag också. På hemvägen köpte jag med mig lunch. Har pluggat nu på eftermiddagen och ska titta på tv nu.

Två bilder på världens finaste!


Markaryd!

Är i Markaryd och flyttar hem min bror. Ska packa in allt i hans lägenhet och sedan blir det nog fika :)
Tävling!

Igår var det Halloween tävling i stallet. Det skulle regna men som tur var var det uppehåll hela tiden och vädret var perfekt. Det var inte för varmt eller för kallt. Sen hade man ju kunnat önska att det var mindre kladdigt i hagar och sånt men annars var det bra. Jag hoppade min fina 50 och 70 som vanligt. Och jag var sist ut i 50 och den enda som hoppade 70 så jag var sist av alla. Men det gick rätt fort tycker jag. En annan tjej hoppade Eagle före mig och man märker ju direkt när någon annan har suttit på honom före mig. Men det gick bra. På 50 gick vi runt felfritt. På 70 gick det också bra men vi rev ett hinder och det var mitt fel. Efter första hindret så blev det korsgalopp så jag saktade av och fattade ny galopp. Det gjorde att vi kom fel in på andra hindret men han klarade det bra och eftersom det var en kombination kan man säga så blev det ju fel på det tredje hindret med som vi då rev. Men han hoppade och det är jag glad över. Jag vill tävla högre med honom för han klarar det. Men jag vill att han ska gå mer felfria innan vi höjer oss vilket är bra tänkt tycker jag. Problemet var också när vi hoppade 70 var att han var lite trött också. Han hade ju redan hoppat tre gånger innan och på 70 tar han ju i lite mer än vad han gör när han hoppar 50. Det är svårt när de är ridskolehästar. Då får dom gå många gånger och den sista som då får hästen får en trött häst. Och då orkar han ju inte lika mycket heller. Jaja nog med det. Jag är nöjd med honom i alla fall.
 

Underbara mormor!

Igår var det mycket som hände. Först tävling (som jag skriver i ett annat inlägg sen) och sen på kvällen firade vi min undebara mormor. Vi hade dekorerat lokalen med en massa gamla foton på hennes liv och med ballonger och sånt. Jag har ju inte kunnat skriva det i bloggen eftersom jag vet att min mormor läser min blogg hehe. Men det var en lyckad kväll med mycket god mat och alla var på gott humör speciellt min mormor. Under fikan tog vi barnbarn ton och vi hade gjort en powerpoint med en massa bilder på hennes liv. Samtidigt berättade Jessica och Annica om hennes liv medans jag klickade på powerpointen. Som sagt var det en lyckad kväll med mycket dans, sång och skratt. Jag tror inte att min mormor kommer att glömma denna dag.

Lite bilder på hur vi hade dekorerat
 
 
 
 
 
Några bilder från festen:

 
Annica hade gjort denna tårtan för hand!

 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig idag!

Jag har haft en ledig dag idag men jag har inte varit särskilt ledig. Fullt upp hela tiden tills nu när jag äntligen kan sätta mig ner. Jag har lunchat med Jessica och Tommy idag. Har varit med Jessica jättemycket idag och har pratat om allt mellan himmel och jord vilket verkligen behövs. Ikväll blir det en go middag som består av en kalkonmiddag. Ska verkligen bli gott. Ikväll blir det fredagsmys och bara ta det lugnt. Imorgon är det tävling och fira mormor på kvällen. En dag med mycket roligt!

Fina kisekatten!


RSS 2.0