Glad påsk!

Glad påsk! Kanske lite sent men bättre sent är aldrig! Påsken är inte över men hittils har det varit så mycket mat! I fredags hade vi gjort ett påskbord här hemma. Igår var det påskmiddag hos mormor och idag påskmiddag hos farmor. Men jag som älskar mat njuter bara hehe ;) Tycker om högtiderna eftersom man träffar familjen och alla är samlade! Imorgon har vi bjudit hem farmor och mormor och då står vi för kalkonmiddag. Det kommer bli supergott!!

Tävlingsdag

Idag har jag tävlat! Det var ca 4-5 år sedan jag tävlade sist och som jag har längtat efter detta! Ridskolan är inte så stor och så så på dressyren kunde man välja mellan LD:1, LC:2 och LB:1. I hoppningen kunde man välja mellan bom på mark, 30cm, 50cm och 70cm. Jag har inte ridit på ridskolan särskilt länge och känner inte någon häst jättebra men jag valde Sheriff som är min favorit och han passar mig så bra! Det blev att vi tävlade LB:1, 50cm och 70cm.

LB:1 al
Jag ska vara nöjd! vi fick 81% och man skulle ha över 50% för att få rosett. Jag är nöjd. Jag hade velat träna lite mer eftersom det finns saker att förbättra. Men eftersom han är ridskolehäst så går det inte riktigt hehe. Han gick jättefint. Laszlo hade filmat och nu efteråt så ser jag hur fint han går. Han lyssnade bra och så. Men han var lite stelare i högergalopp men vi fick bra poäng.
 
50cm
Ja, vad ska man säga... 50cm tycker jag inte är särskilt högt alls men jag tog det eftersom jag inte visste hur Riffe var på tävlingsbanan. Han skötte sig perfekt och vi fick en rosett. Men i ena svängen kände jag att sadeln gled och det är ju inte en härlig känsla hehe. Fick spänna den sen :P

70cm
Helt okej höjd. Det gick också väldigt bra och vi fick rosett i denna klassen också.

Jag är nöjd med denna dag även fast jag gillar att hoppa lite högre. Men eftersom det var första gången för mig och Sheriff och vi inte känner varandra jättebra så är det bra. Nu vet jag tills nästa gång att vi kan mer :)


Dressyr!

När jag vakande imorse och hade fått ett trevligt sms där Pia frågade om jag ville rida idag. Självklart ville jag det. Jag provade att rida med sporrar på Riffe och det gick väldigt bra eftersom man inte ska ha spö på banan när man rider dressyr. Det gick jättebra och jag längtar tills tävlingen på lördag. Red igenom dressyrprogrammet ett par gånger och det går bara bättre och bättre för varje gång.
Imorgon blir det också stallet men då för att påskpynta!!
 

md formulations

Jag var ju på ansiktsbehandling för några veckor sedan och då rekommenderade hon som jobbade där produkter från md formulations. Idag fick jag hem mina produkter och jag är väldigt nyfiken på att se om det ger resultat!
 


Twinrix

Äntligen har jag tagit den sista twinrix sprutan! Jag hatar verkligen sprutor... Men idag gjorde det jätteont. Vi tog inte vaccinet på samma ställe utan dom två första sprutorna tog vi på en annan klinik och där sprutade hon in sprutan jättesakta då den gör ont. Men inte idag. Hon tryckte in allt direkt och det gjorde skitont! Efter vaccinet så var det upp till sjukhuset då Laszlo skulle göra allergitester och så. Jag åkte hem till min mormor under tiden och hade det mysigt där innan jag hämtade Laszlo och åkte hem. Nu ska jag äta och sedan städa. Nu när vi har fått reda på att Laszlo är allergisk mot speciellt hund och katt så är det noga att hålla rent. Maddox får inte ens vara i vårt sovrum. Fast han är mer allergisk mot katter än hundar. Han har fått en massa mediciner så får hoppas det hjälper.
 
 

Handboll

Inte trodde jag förre veckan att jag skulle sitta i Halmstad Arena och titta på handboll idag. Men det gjorde jag! Min pappa ville gå men ingen kunde gå med honom så jag ställde upp. Jag var inte så jätteglad för detta men jag ska vara ärlig och säga att det var sjukt kul! Vi ska gå på söndag och kolla igen! Jag kan ingenting om handboll men det var jättekul!! Och som tur är så vann drott också, ännu bättre!
 
 

Längtan!

Tittade igenom mina hästgrejer idag. Har fortfarande kvar en massa grejer från Mowgli och jag tänkte att jag skulle se om det fanns nått att slänga. Men nej jag vill spara allt!! Det blev att jag slängde två shampoo flaskor, hehe. När jag tittade igenom grejerna så fick jag en sån enorm längtan efter att ha egen häst igen. Efter att vi var tvugna att avliva Mowgli så trodde jag aldrig att jag skulle rida igen eller skaffa egen häst. Men nu känner jag att jag kan tänka mig att skaffa häst igen. Inte nu alltså... först ska jag ha en fast inkomst, lägenhet och allt det där. Nån gång i framtiden vill jag ha häst och då kan jag ha nytta av dessa grejer som finns kvar!

Iallafall jag hittade ett rött schabrak och röda skydd som jag tänkte ha på tävlingen på lördag. Jag har även röda ridbyxor och det blir väl fint tillsammans? :)
 
 

Rösta på mig!

Rösta på mitt tävlingsbidrag här:

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=5162


Tack!

Inget stall

Det blev inget stall idag. Jag vaknade efter 8 och kände att något inte stämde och mådde inte riktigt bra. Jag stannar hellre hemma då eftersom det är kallt ute och jag är ute i stallet i flera timmar. Och att jag är rädd för att bli mer sjuk.

Igår blev det dressyr med Riffe i paddocken. Men jag satte upp ett hinder och hoppade 4 hopp och kände inte på honom. Nästa lördag är det tävling och då ska jag både hoppa och rida dressyr med honom och jag har bara hoppat han en gång. Därför provade jag lite igår. Och det gick bra. Jag var jättenöjd med honom. Dressyrprogrammet har jag kunnat länge men det ska ju se bra ut med och det finns alltid saker man kan förbättra. Det var jättelänge sedan jag tävlade. Det är nog 4 år sedan jag tävlade sist och det ska bli så kul att äntligen tävla igen!

Ponnyakuten

Det är en lugn förmiddag och jag har inte så mycket att göra. Jag har missat två anvsnitt av ponnyakuten så jag ska kolla på dem nu. Tycker det är ett bra program. Man lär sig så mycket själv också!
Vid 15.30 ska jag ut till stallet och då blir det ridning på Riffe. Ska öva på dressyrprogram och sätta upp ett hinder och hoppa nått skutt så jag känner mig säker!
 
 
 

Intervju!

Imorse klockan 8.00 var jag på en intervju. Därför skrev jag önska mig lycka till ;)
Det gick faktiskt bra. Tänk att dom svåraste frågorna är hur du själv beskriver dig och hur andra beskriver dig. Jag åkte hem och sov efteråt hehe. Upp vid 12 och gå ut med hunden och pussa på honom. Klockan 15.00 var jag i stallet som vanligt och hjälpte till i stallet. Min lektion var ju 19.00 och det var dressyr. Vi övade på dressyrprogrammet jag ska tävla nästa lördag och det var ju bra. Fast det hade kunnat vara ännu bättre om det hade varit hästen jag skulle tävlat på med. Men Right Colour eller Gubben (som hästen heter/kallas) är snabb och man får verkligen jobba för att få han lugn. Han har ju varit travhäst så det är därför han är så snabb. Vi fixade det och han gick lugnt och fint. Riktigt nöjd!

Snälla!

Önska mig lycka till!!!!

Grattis broder!

Idag fyller min storebror hela 22 år. Detkan man absolut inte tro och tiden går verkligen fort. Snart är ju jag 30!! Nej kanske inte haha. Men jag tror han har haft en bra dag. Vi köpte en fin rysk banantårta. Supergott! Av mig och Laszlo fick han Yohios nya cd men den släpps den 27 så den kommer inte än men han blev glad :)
 
 
Tommy!!!
 
Den goda tårtan!

Födelsedag!

I fredags var jag i stallet och red dressyrprogram med Riffe. Den 30 mars är det tävling och jag ska både tävla i dressyr och hoppning så jag över för fullt nu!
 
Igår var jag också i stallet som vanligt och sen var det fort hem och göra sig iordning och åka till Eva som har fyllt 50 år. I år är det många som fyller 50 :) Det var jätteroligt och vi fick god mat. Jag, Moni och Karro har gjort upp lite planer för framtiden och det kommer bli så roligt!!!

Idag har jag varit ute med min älsade vovve på en promenad i det underbara vädret. Idag ska vi fira Tommy som fyller 22 på tisdag. Jag har dammsugat och snart ska jag fixa lite med tårtan.

1 år sedan

Idag är det 1 år sedan min underbara morfar lämnade oss. Idag för 1 år sedan och 1 dag träffade jag honom för sista gången. Då trodde jag aldrig att det var sista gången jag skulle träffa honom. Jag visste inte att det var sista kramen och pussen jag skulle ge honom eller sista gången vi åt middag tillsammans. Min mormor och morfar hade bjudit hem mig och Laszlo på middag den söndagen. Morfar berättade att han skulle lägga ut nät i havet och nästa dag hämta nätet. För 1 år sedan fick jag det telefonsamtalet man aldrig vill få. Min morbror sa i telefonen att min morfar hade gått bort och att jag fort som möjligt skulle meddela mamma och pappa. Mamma och pappa hade precis landat i Malmö när jag ringde. Jag hörde på mamma att hon var glad att höra min röst och jag visste inte hur jag skulle säga det på bästa sätt så jag sa det rakt ut.
Alla var vi chockade över det som hade hänt. Vi skulle aldrig mer se vår älskade morfar som bara blev 68 år. Min morfar är ett tydligt exempel på hur fort man kan mista någon. Man ska aldrig ta något förgivet och man ska aldrig skiljas som ovänner för vem vet vad som händer sen?
Min morfar var en stor och rund man. Han hade verkligen ett hjärta av guld och älskade oss barnbarn mest. När vi sov över där och mormor jobbade så skulle morfar laga mat. Vi var inte så jätteglada över det eftersom han alltid gjorde konstig mat och blandade konstigt. Men vi åt alltid upp hans mat och han försökte verkligen att göra oss nöjda. Min morfar älskade att berätta historier om när han var ung. Självklart tyckte jag det var jättekul att lyssna på, men ibland orkade man inte riktigt lyssna. Men jag hade gjort vad som helst för att sitta bredvid honom och höra han berätta sina historier. Min morfar var en speciell man. Han hittade alltid egna lösningar och byggde och hade alltid någonting för sig. Hans absolut största hobby var att fiska. Vilket speciellt jag och min bror inte tyckte om då vi kunde hitta fisknät och att min morfar kunde lukta fisk ibland. Men vi stod ut med det. Min morfar var väldigt omtyckt och hade många vänner och det kan jag förstå eftersom han alltid ställde upp, i vått och torrt.
Idag ska jag åka och tända ett ljus vid hans grav och tänka på alla roliga och fina minnen vi har. Jag hoppas verkligen han har det bra där han är nu och att han inte glömmer oss. För vi kommer aldrig att glömma honom!
 

Helgen

Fredag: Jag och mamma skulle städa huset men jag vaknade runt 12 och mamma hade redan städat. Det enda jag behövde göra var dammsuga och torka golven. Sen åkte jag iväg på intervju. Klockan 18.00 var det Gudstjänst. Min morfar dog den 12 mars förra året och min mormor fixade en Gudstjänst som minne. Efteråt blev det fika.
 
 
Lördag: Lördag och då är jag självklart i stallet. Jag åkte ut vid 9. Pia frågade om jag ville rida men jag hoppade över det då det blåste jättekallt. Vi var klara i stallet efter 2 alltså en timme för tidigt men den sista lektionen blev inte av. Jag åkte och handlade och sedan hem där jag vilade innan melodifestivalen började. Jag hejade såklart på Anton och Sean Banan men så blev det inte ;)


Söndag: Har sovit halva dagen.. nej inte riktigt hehe men jag var ute med Maddox och det var fruktansvärt kallt idag också. Senare på eftermiddagen/kvällen kom Mona hit på besök och vi pratade lite och hade det trevligt. Imorgon är det äntligen en ny vecka...
 

Vann rätt låt?

Rida Rida Rida

Idag blev det att rida igen och ännu en gång på Gubben. Det var ju tredje gången jag red han och jag har inte hittat knapparna på honom ännu... Men det kommer väl. Pia hoppade upp på honom och visade hur jag skulle göra och ja vi får se nästa gång om det går bättre. Han är så himla pigg och stark och det är så svårt att hålla emot ibland. Men han är verkligen en kelgris och jag tycker om honom så mycket! Jag vet inte riktigt varför men han påminner mig om Maddox faktisk haha (a)

Stall

Igår var det dags för stallet igen. Men eftersom Annica hade bokat ansiktsbehandling 16.00 till oss och massage till min mormor så blev det att jag åkte till stallet senare. Min underbara mormor bjöd oss på en varsin ansiktsbehandling och det behövdes. Efter behandlingen som var klar runt 17.00 åkte jag och lämnade Annica och mormor och åkte hem. Jag åkte ända ifrån Tylösand så det tar en stund att åka hem och så skulle jag köpa dricka på vägen med. 17.45 var jag hemma och då bytte jag om snabbt och åkte ut till stallet.
Jag som vanligvis brukar vara där 15.00 på onsdagar kom 18.00 istället. Men det gjorde inget. Jag förberedde kvällsmaten och tog in hästarna för lektion. Det var ju min lektion 19.00 och jag skulle ha Gubben så jag hade gott om tid att göra iordning honom. Nu har även Annica bytt till min ridgrupp och det ska bli så kul att träffa henne varje vecka!
 
 

Italiensk glass!

Idag vaknade jag vid 12 fast jag trodde jag skulle sova längre. Jag pratar med min kusin Jessica och bestämmer att vi ska åka och äta italiensk glass. Vi skulle ta med hundarna. Där vi skulle äta glass var på en gård och som tur var var det strålande väder ute. Vi var 6 st som åkte dit och satte oss vid ett bord och njöt av glassen och solen. Vi satt där en stund och bestämde oss för att åka hem till Mona och dom och dricka kaffe. Det hade blivit över tårta sen gårdagen så vi fikade tårta. Vi hade det jättetrevligt och satt och pratade och skrattade. Mamma kom också lite senare och vid 18:15 åkte vi därifrån. Nu är magen full med pizza och jag är bara hur seg som helst. Jag ska nog titta på Svenska Hollywoodfruar innan jag lägger mig.
 
 

50 års fest!

Man skulle kunna tro att jag är bakfull idag för jag är så trött. Igår firade vi underbara Mona som fyllde 50 år och vi var där från 18.00 till sent in på natten. Men innan dess så blev det inget stall då jag inte skulle hunnit det. Jag åkte hem till min fina vän Jossi och hon lockade håret åt mig. Jag kan inte sånt och inte någon annan här hemma heller. Vi pratade en massa skit och hade det jättetrevligt. Sen åkte jag hem och bakade tårta med mamma. Vi skulle göra 2 pajer och 2 tårtor för att hjälpa Mona. Mamma hade redan gjort tacopajerna så det var bara tårtorna kvar.

18.00 samlas alla i lokalen för att starta Monas firande. Det var verkligen en super kul kväll och vi åt mycket god mat. Det blev mycket dans och det är säkert därför jag är så trött idag, haha.
 
 
Tommy och jag hehe.

RSS 2.0