Skola

Idag fick jag besked att jag ska börja skola på måndag. Det är en kurs inom servering och restaurang. Jag har ju redan gått den utbildningen på gymnasiet så jag har betyg i allt. Men jag skulle vilja läsa till bartender. Men för att kunna läsa till bartender så måste jag gå några testveckor innan jag börjar bartenderutbildningen för att de ska se om man passar. Ja, jag tycker det både är idioti och bra.

Stalltjej

På ridskolan när det är lektioner är det stalltjejer där och hjälper till. Pia, hon som äger stallet frågade mig om jag kunde tänka mig att hjälpa till där. Och ja vad svarade jag? Ja såklart! Jag åkte ut dit igår och var där vid 9. Jag kom först och hästarna välkomnade mig verkligen! Pia kom och vi fodrade hästarna. Jag var där från 9 till 14, alltså fem timmar och det var -4 ute. Jag frös inte särskilt mycket eftersom jag hade saker att göra hela tiden. Jag tog in hästarna till de som skulle rida, hjälpte dem ifall de behövde hjälp, fyllde på vatten, sopade, krattade och lite annat.
 
Pia frågade mig även om jag ville rida Amaretto för han skulle inte gå någon lektion. Självklart sa jag då jag rider han på lektion och tycker om honom. Petra kom och frågade ifall vi skulle rida ut en sväng. Och det gjorde vi. Jag hade dock inte tagit med mig säkerhetsvästen och jag gillar inte riktigt att rida ut utan att ha den på mig. Jag känner inte hästen särskilt bra och kan inte riktigt vägarna och ifall det skulle hända nått så skyddar västen. Vi red på slingan och klättrade i en sommarhage. Petra berättade även för mig att de andra tjejerna i stallet som är yngre än mig vågar inte riktigt rida ut på Amaretto då han är väldigt stark. Okej.... tänkte jag. Vi galopperade och så och jag märkte att han tyckte det var skitkul då han sparkade bakut. Vid ena hörnan reagerade hästarna första gången vi red där och ville inte rida förbi. Vi red där igen och jag tänkte inte på att de inte ville gå förbi där förra gången. Vi skulle precis börja trava och då Amaretto vände som på en femöring. Och jag? Ja jag hamnade i snön. Hur vet jag inte rikigt haha. Men det gick bra, jag landade på knäna.
 
 
 
      
        Denna vackra syn möttes jag av
    
      
                    Amaretto!
 
 
 
 
 

Choklad parfait

I fredes var vi ensamma hemma för mamma och pappa åkte till Helsingborg. Och då skulle vi lyxa till det, såklart! Jag lagade maten som vanligt och det blev fläskfilé med mozarella och basilika och potatisgratäng. Hur gott som helst! Vi spelade spel efter det och gick ut en runda med Maddox. Till efterrätt blev det choklad parfait. Det är en glass fast med äggula och grädde. Det är supergott! Resultatet ser ni här nedanför ;)
 
 

Travtjej?

Jag har skaffat mig ett helgjobb och de ringer när de behöver hjälp. Det är ändå något!! Det är i ett travstall. Även fast jag inte kan så mycket om trav utan mer om ridsport så tycker jag att det ska bli jättekul! Massa nya erfarenheter bland annat. Och det bästa av allt är att jag får vara i en miljö jag älskar, i stallet bland hästar!!! Hur mycket jobb det blir vet jag inte, det får framtiden avgöra!

Ny blogg!

Nu ska jag börja blogga! Eller åtminstone försöka :)

RSS 2.0